Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 25!

Midsommarveckan bjuder både på sommarsolstånd och fullmåne. Merkurius vänder äntligen ur sin retrograd och går framåt igen. Det är dags att samla ihop lösa trådar och njuta av klarheten som sänker sig över oss.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 25, 2021

Tiden 21/6 – 27/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Sommarsolstånd, fullmåne och midsommar!

Nu är vi i den ljusaste tiden på året, visst är den magiskt vacker? På måndag är det sommarsolstånd och vi får njuta av den ljusaste dagen! Då går Solen in i Kräftan och energin skiftar vi blir mer intuitiva och känsliga. På torsdag strålar fullmånen i Stenbocken över oss och inleder midsommarhelgen med sitt ljus. Merkurius vänder äntligen och går direkt igen och Neptunus vänder retrograd. Så veckan bjuder på en hel del transiter. Solen och Jupiter bidrar med härliga möjligheter, dröm stort och håll fokus på dina stora drömmar!

 

Måndag 21/6

Idag är det den ljusaste dagen på året, sommarsolståndet, och Solen går in i Kräftans tecken. Solen i Kräftan skänker oss en lugnare mer moderlig och intuitiv energi. Idag möts Venus, 23* i Kräftan, och Neptunus, 23* i Fiskarna, i en harmonisk transit så det är en fin dag att ta hand om dig själv på ett inre plan. Att lyssna till din intuition och landa i dig själv genom att meditera. Venus och Neptunus skänker inspiration och det är en fin energi att skapa och använda dina mer konstnärliga sidor. Det ger en härlig boost i kärleken och bidrar till härliga drömmar om framtiden.

 

Tisdag 22/6

Idag vänder äntligen Merkurius ur sin retrograd och går framåt på 16* i Tvillingarna. Kanske har du använt de senaste veckorna till att samla ihop lösa trådar i ditt liv och nu kan du gå framåt igen.

 

Onsdag 23/6

Idag möts Solen, 2* Kräftan och Jupiter som är retrograd på 2* i Fiskarna i en härlig sextil. Det är en underbar transit som bidrar med lycka, glädje, överflöd och tur!

Venus, 26* Kräftan bildar opposition till Pluto på 26* i Stenbocken, så idag är det bra att vara medveten om att känslorna kan bli starka, passionerade och kraftfulla! Undvik att agera i affekt.

 

Torsdag 24/6

Fullmånekväll! Låt oss hoppas på klart och fint väder så vi får se den vackra månen ikväll. Månen är full på 3.27* i Stenbocken kl: 18:39. Det är Saturnus som styr över denna måne, han och Uranus utmanar varandra i en kvadratur som jag skrivit om tidigare och det handlar om att transformera det gamla och bjuda in det nya. Saturnus är den stränga fadern och med Solens inträde i Kräftan så har vi nu en möjlighet att släppa på kraven och bli lite snällare mot oss själva. Saturnus bildar en fin transit till Merkurius så det är ger fin kraft till skrivande.

 

Fredag 25/6

Midsommarafton!

Idag vänder även Neptunus retrograd på 23.10* i Fiskarna och han befinner sig i retrograd rörelse till den 1/12. När Neptunus vänder retrograd ger det fina möjligheter att se igenom illusioner och se saker och ting ur ett klarare perspektiv. Lyssna till din intuition, den talar alltid sanning!

 

Lördag 26/6

Inga transiter

 

Söndag 27/6

Idag går Venus, konstens och kärlekens Gudinna in i Lejonet! Venus i Lejonet bidrar med en godhjärtad, varm och kärleksfull energi! Venus är även de sköna konsternas Gudinna och Lejonet bidrar med kreativitet så du som ägnar dig åt skapande använd denna härliga energi!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.