Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 29!

Sommar, sol och underbara dagar, även på ett astrologiskt plan, väntar oss denna vecka. Solen lämnar Kräftan och går vidare in i sitt eget tecken, Lejonet. Dessutom har vi en vacker fullmåne i Vattumannen och en härlig transit mellan Venus och Jupiter!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 29, 2021

Tiden 19/7 – 25/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

 

Måndag 19/7

Inga transiter

 

Tisdag 20/7

I dag möts Merkurius, 14* i Kräftan, och Uranus, 14* i Oxen, i en harmonisk sextil. Merkurius är himlens budbärare och Uranus står för nytänkande och positiva nyheter. Det ger en härlig energi och du kan få fina insikter och nyheter i dag. Detta är en transit som också befrämjar det sociala livet, att möta nya vänner med en annan bakgrund än du själv kommer i från. Var open-minded i dag, det kan bli en spännande dag.

 

Onsdag 21/7

Inga transiter

 

Torsdag 22/7

I dag går Solen in i Lejonet, sitt eget tecken, och stannar där till 22/8. Solen står för vår livskraft och att vara i hjärtat, i sitt eget tecken Lejonet får Solen extra kraft. Var i hjärtat, följ din passion och utveckla din kreativitet. Det är en perfekt tid för nöjen och resor, gärna i vackra miljöer.

I dag går Venus, kärlekens planet, vidare in i Jungfrun och stannar där till 16/8. Venus är kärleken och de sköna konsternas planet som bidrar med en längtan att skapa balans i livet. Jungfrun vill gärna uppnå perfektion så ställ inte för höga krav på dig själv och andra. Det är en gynnsam tid för skrivande och skapande.

I dag möts Venus, 0,36* i Jungfrun, och Jupiter, 0,36* i Fiskarna, i opposition och skapar en perfekt semesterkänsla. Dagen är fylld av känslan att vilja njuta av livet. Kärleken ser spännande ut och det är en perfekt dag att roa dig. Se till så att det inte går åt för mycket pengar för dessa båda planeter vill gärna lyxa till det. Njut av denna härliga dag lite extra!

 

Fredag 23/7

Inga transiter

 

Lördag 24/7

I dag har vi en vacker fullmåne på 1,25* i Vattumannen. Fullmånen i Vattumannen, som är ett fast tecken, skapar en viss spänning. Det är risk att det finns en viss irritation i luften så slappna av lite extra. När det är fullmåne är Månen i opposition till Solen och det skapar en känsla av att vilja förändra saker och ting, det är därför det är perfekt att stämma av med dig själv vad du vill förändra och släppa taget om.

I dag möts även Merkurius, 23* i Kräftan och Neptunus, 23* i Fiskarna i en härlig trigon! Denna aspekt stimulerar din fantasi och föreställningsförmåga, det är en perfekt dag att föreställa dig hur du vill att ditt liv ska se ut. Denna dag är också väldigt fin på ett spirituellt plan, du kan drömma vackra drömmar och få fina insikter.

 

Söndag 25/7

I dag möts Merkurius, 25* i Kräftan, och Pluto, 25* i Stenbocken, i opposition. Det bidrar med en längtan att vilja gå mer i djupet, att undersöka, ha djupa konversationer och att få möjlighet för reflektion och transformation.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.