Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 33!

Ännu en härlig sommarvecka står för dörren! Solen strålar varma strålar i Lejonet ända fram till söndag den 22/8 då Solen vandrar vidare in i Jungfrun.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 33, 2021

Tiden 16/8 – 22/8

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

På söndagen har vi en helt underbar fullmåne! Det är årets andra fullmåne i Vattumannen, den första var 24/7. Denna fullmåne sker i konjunktion till himlens Guru, lyckoplaneten Jupiter så det skimrar rejält om denna lyckosamma fullmåne! Utöver det har vi flera andra vackra aspekter denna vecka!

De yttre planeterna; Jupiter, Saturnus, Neptunus och Pluto, är i retrograd rörelse och på fredag vänder även Uranus till retrograd rörelse fram till 18/1 2022.

Men okej, låt oss titta på dagarnas olika transiter.

 

Måndag 16/8

Inga transiter

 

Tisdag 17/8

Inga transiter

 

Onsdag 18/8

Inga transiter

 

Torsdag 19/8

I dag möts Merkurius och Mars på 13* Jungfrun. Merkurius är himlens budbärare och styr allt som har med kommunikation att göra. Mars ger motivation och drivkraft. När dessa båda möts i Jungfrun så bildas det en härlig mental energi, kvickhet och framåtanda! Nu är det en perfekt tid att sätta ord på vad du vill, ställa in din GPS och ta initiativet och gå framåt i livet!  

 

Fredag 20/8

I dag är det en härlig dag till på himlavalvet! Det sker en intressant opposition mellan Solen i Lejonet och Jupiter i Vattumannen på respektive 27*. Tjoohoo, vilken underbar transit! Den ger lätthet, lycka och goda möjligheter och ger en känsla av att vara i flödet! Det finns dock en liten varning och det är att inte bli pompös under detta inflytande! Lagom är bäst! Dessutom bildar Merkurius i Jungfrun en härlig trigon till Uranus i Oxen på vardera 15*.

När dessa båda härliga planeter möts så uppstår en kvick och spännande mental energi! Nya intressanta och spännande tankar och snilleblixtar förenas med spännande nyheter!

Ta till vara på denna underbara dag! Skriv gärna ner dina briljanta tankar och idéer nu!

I dag vänder dessutom Uranus retrograd! Uranus är ”the awakener”-planeten som skakar om och väcker upp oss, den inre rebellen som vill rasera det gamla och bygga upp det nya. Uranus energier är kraftfulla! Uranus i Oxen har dessvärre bidragit till snabba överraskningar på vår planet med extremväder med ömsom bränder och översvämningar. Nu när Uranus kraft blir mer introvert så kan vi hoppas på att även den senaste tidens extrema väder lugnar sig.

 

Lördag 21/8

Inga transiter

 

Söndag 22/8

I dag har vi ytterligare ett härligt planetmöte och det är Mars i Jungfrun som bildar trigon till Uranus i Oxen! Mars och Uranus energier ger en känsla av att vilja komma loss och gå nya vägar. Uranus är rebellen och Mars är krigaren så släpp det som inte längre gynnar dig! Använd veckans härliga energier till att satsa på nya projekt och sätt din innersta längtan i fokus och skrid till verket att skapa det du drömmer om!

Solen vandrar nu från sitt eget tecken Lejonet vidare in i Jungfrun, så nu växlar energierna. Jungfruns energier bidrar till att vi vill ha ordning och struktur på våra liv. Som alltid efter semestern kan vi känna en längtan efter att komma in i vardagen igen. Jungfruns energier bidrar med att dagarnas rutiner kommer i gång.

I dag har vi även en strålande vacker fullmåne! Månen är i konjunktion med lyckoplaneten Jupiter och de senaste dagarnas transiter bidrar med sina eneergier. Så denna fullmåne kan ge dig känslan av att saker och ting faller på plats och att du får en skjuts framåt i livet! Det är dags att knyta i hop säcken efter sommaren och ta nya steg! Det öppnas nya dörrar och möjligheter för dig!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Du kan läsa mer om kursen här!

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.