Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 4!

Kraftfulla planetmöten under veckan skapar starka energier som kommer att påverka oss under en längre tid framöver. Låt din inre rebell väckas till liv när det bildas en kvadratur mellan Solen och Uranus och ta modiga steg mot framtiden.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 4, 2021

Tiden 25/1 – 31/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det sker en hel del mäktiga möten på planethimlen under veckan som kommer. Planeternas energier påverkar varandra i flera olika riktningar så även om jag sätter ut transiterna på de olika aktuella dagarna så är påverkan stor under längre eller kortare tid, i bland upp till flera månader. Så jag vill skriva lite sammanfattningsvis om det som sker nu. Det är flera kvadraturer som är aktiva nu, en kvadratur är när planeterna skapar en vinkel på 90 grader mellan varandra. Kvadraturer är utmanande och lärorika. För närvarande har vi flertalet kvadraturer på himlen, de har störst påverkan på de fasta tecknen; Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen. Vi kommer få uppleva mycket av deras energier under 2021, framförallt den som är mellan Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen, där ledorden är I want to break free! Det skapar en känsla av att vilja bryta sig loss, att bli fri från det som hindrar oss. Så du kan ställa dig frågan om var du känner att du sitter fast, var du vill bryta dig loss i från! Vi har en mäktig fullmåne under veckan som kommer och den kan du se som en underbar möjlighet att fullborda och släppa taget om saker och ting som du känner att du fastnat i!

 

Måndag 25/1

Inga transiter

 

Tisdag 26/1

I dag bildas det en kvadratur mellan Solen i Vattumannen och Uranus i Oxen. Solen står för vår livskraft och Vattumannen står för våra livsvisioner, för framtiden och att få tänka i nya banor. Den väcker rebellen inom oss vilket kan vara väldigt bra, så länge vi inte agerar för impulsivt! Den hjälper oss också att tänka i nya banor och att ta nya, modiga steg mot vår framtid.

 

Onsdag 27/1

Inga transiter

 

Torsdag 28/1

I dag möts Venus och Pluto i Stenbocken, det är ett härligt möte och gör den feminina energin väldigt kraftfull! Den feminina energin är introvert och kommer ur djupet av oss själva, så använd denna energin till att satsa på dig och dina drömmar! Lyssna till din intuition!

Dessutom har vi en kraftfull fullmåne i Lejonet på 9 grader! Denna fullmåne sker i mötet med flera andra planeter, den bildar opposition med Jupiter och Saturnus och kvadratur med Mars och Uranus. Lejonet styr hjärtat så lyssna till ditt hjärtas röst och ge dig själv friheten att släppa taget och att ”tänka om”! Det är starka energier och känslor i omlopp, så ge dig själv tid att lyssna inåt! Hitta livskraften, fatta de beslut som behövs för att skapa förändring och eftersträva större frihet i ditt liv!  

 

Fredag 29/1

I dag sker ännu ett härligt möte, för Solen och Jupiter möts i Vattumannen! Solen är livskraften och Jupiter är lyckoplaneten som bidrar med flow och god tur! Även denna aspekt är väldigt energigivaden så använd den för att satsa på din framtid! Sikta mot stjärnorna och använd gärna denna dag till att roa dig och njuta av livet!

 

Lördag 30/1

I dag är Merkurius stationär och är på väg att gå retrograd i Vattumannen fram till den 21/2. Under Merkurius retrograd så vill det till att ha koll på alla detaljer och att ha tungan rätt i munnen när du pratar med andra! Merkurius är en trickster som ställer till det för oss gällande allt som har med kommunikation att göra! Det skapas lätt missförstånd och krångel, så ha extra koll på alla detaljer kommande veckor! Det är lätt att tågbiljetten är bokad på fel dag, att mail hamnar hos fel mottagare och liknande. Skriv helst inte på några avtal under denna tid!

 

Söndag 31/1

Merkurius går nu retrograd i lufttecknet Vattumannen. Det är en bra tid att samla ihop lösa trådar, skriv ner dina tankar och få överblick över ditt liv under de kommande veckorna. Som sagt ha koll på alla detaljer och skriv inte på några avtal (om du inte måste).

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.