Astroguidning vecka 12: Nu kommer årets största astrologiska händelse

Veckan inleds med det astrologiska nyåret när Solen går in i det första tecknet i zodiaken, Väduren. Det sker alltid vid vårdagjämningen så vi kan välkomna vårens inträde över oss här uppe i norr. Solen gör sällskap av Månen under de första dagarna och med Merkurius och Jupiter som också befinner sig i Väduren.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 12, 2023

Tiden 20 – 26 mars 2023

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Dagen efter Solen gått in i Väduren så bildas det en eldig nymåne i Väduren, en perfekt dag för nystart!

På lördag går Mars in i Kräftan efter att ha befunnit sig i Tvillingarna ett halvår! Det är en lång tid för Mars, men nu rör han sig vidare in i känsliga Kräftan.

Sen har vi årets största astrologiska händelse på torsdag!

Pluto lämnar Stenbocken där han har befunnit sig sedan 2008! Pluto lyfter på varje sten, han gräver djupt och hittar det som ska hittas för att skapa förändring, Pluto står för makt och kontroll och ja, han styr även virus. Han var aktiv i sällskap med Jupiter och Saturnus när vi såg hela världen förändras framför våra ögon när pandemin lamslog världen.

 

Måndag 20/3

Solen, Fiskarna sextil Pluto, Stenbocken 29.57* 

Solen möter Pluto i en fin sextil precis innan båda dessa planeter byter tecken i veckan. Det är en transformation som sker när din livskraft får kraft inifrån ditt själsliga jag. Dimmorna skingras och du kommer se allt i ett klart ljus när Solen går in i Väduren i dag.

Solen går in i Väduren! Vårdagsjämning och astrologiskt nyår!

I dag går Solen in i zodiakens första tecken, Väduren! Nu lämnar Solen drömska och intuitiva Fiskarna och går i stället in i eldens element. Med Solen i Väduren så flyttas fokus till dig och din personliga utveckling. Kommande veckor är perfekta för att ta nya steg i livet!

 

Tisdag 21/3

Nymåne Väduren 0.48*

Solen hann precis komma in i Väduren så möts Solen och Månen på knappt en grad i Väduren. I Väduren befinner sig också kommunikativa Merkurius och expansiva Jupiter. Så använd denna måne till att så nya frön och att sätta nya mål för den utveckling du önskar framåt. Nymånen i Väduren styrs av planeten Mars som bidrar med motivation, drivkraft och go så nu är det dags att sikta mot stjärnorna. Solen, Månen och Merkurius är kraftfulla i dag så din intuition och dina tankar arbetar nu tillsammans för att visa dig vägen.

 

Onsdag 22/3

Inga transiter

 

Torsdag 23/3

Pluto går in i Vattumannen!

Pluto står för makt och Stenbocken står för stora organisationer och företag. Vattumannen däremot står för mänskligheten, socialt engagemang och har en helt annan energi. Så nu vill människorna ha makten och det kommer fortsätta vara demonstrationer och det kan även bli revolutioner under denna transit.

Men, Pluto går nu in i Vattumannen i några månader för när han går retrograd så lämnar han Vattumannen och backar in i Stenbocken igen. Detta sker 11/6. Den 24/1 går han åter in i Vattumannen och stannar där i 20 år!

Senast Pluto vandrade genom Vattumannen var mellan 1778 och 1779. 1779 förbjöds häxjakten bland annat och 1789 startade Franska revolutionen och den slutade strax efter att Pluto lämnat Vattumannen. Så vi står inför en tid då makten kommer i ifrågasättas och människor vill själva ha större makt. Pluto står för liv och död, förändring och transformation. Det gamla dör och det nya föds.

En revolutionerande tid väntar runt hörnet!

 

Fredag 24/3

Inga transiter

 

Lördag 25/3

Mars går in i Kräftan

Planeten Mars som står för vilja, motivation och drivkraft och även för passion och kärlek byter nu tecken efter ett halvår i Tvillingarna och går in i Kräftans tecken. Kräftan står för vår familj, för moderlighet och att värna om sin släkt och sin historia. Med Mars här så passar det väldigt bra att låta hemmets lugna vrå vara den plats där du hämtar energi och laddar dina batterier. Att släktforska och knyta an till dina rötter kan kännas väldigt givande. Likaså att lägga lite extra krut på ditt hem, förändra inredning, renovera eller att flytta. Mars är i Kräftan fram tills i början av maj.

 

Söndag 26/3

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.