Astroguidning vecka 14: Merkurius vänder retrograd

Förmörkelsetiden inleddes förra måndagen med fullmånen i Vågen och vi är mitt i den intensiva tid som förmörkelserna innebär. Nu vänder dessutom Merkurius retrograd i Väduren på tisdag.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 14, 2024

Tiden 1/4 – 7/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Merkurius kommer vara retrograd till den 25/4 så det är en perfekt tid att samla ihop lösa trådar i ditt liv.

Utöver ovanstående är det Venus som är huvudperson denna vecka.

På onsdag strålar Venus och Neptunus tillsammans i Fiskarna. En underbar dag för kärlek, konst, musik och drömmar. Därefter går Venus vidare in i Väduren på fredagen och på lördagen skapas en harmonisk sextil mellan Venus i Väduren och Pluto i Vattumannen.

Venus styr kärleken, men också konst, harmoni, diplomati, fred och pengar. Hon kallas för lilla lyckoplaneten så veckan blir fin om än intensiv med förmörkelsetid och Merkurius retrograd.

Planeterna rör sig fortfarande tätt tillsammans i zodiaken; med Uranus i täten, tätt följd av Jupiter i Oxen, därefter rör sig Merkurius, Chiron och Solen på led genom Väduren, tätt följda av Neptunus, Venus, Saturnus och Mars i Fiskarna. Det är enbart Pluto som befinner sig utanför dessa tre tecken, han befinner sig i Vattumannen.

 

Måndag 1/4

Inga transiter

 

Tisdag 2/4

Merkurius retrograd 27* Väduren till 25/4 på 16* Väduren

Då är det dags för Merkurius första retrograd i år. Ja, han var retrograd i Skytten när året började men vände direkt redan den 2/1. Nu vänder han retrograd på 27* i Väduren och kommer röra sig bakåt till 16* Väduren där han befinner sig när han vänder direkt den 25/4.

Detta sker parallellt som nymånen i Väduren i nästa vecka. Så denna Merkurius retrograd ger dig en perfekt möjlighet att reflektera över dig själv. Vart är du på väg i livet? Vilka nya steg önskar du ta? Var känner du att du sitter fast? Om det är nya steg du önskar ta i livet så passa på att samla ihop dig och hitta motivationen djupt inom dig. Sen är det dags för nya, härliga steg i livet!

 

Onsdag 3/4

Venus konjunktion Neptunus 28* Fiskarna 

Denna transit gynnar kärleken och nya, vackra förälskelser kan uppstå nu. Det är också en underbar transit för dig som ägnar dig åt skapande, konst och musik. Den skänker dig även vackra dagdrömmar och det är perfekt för dig att skriva en livsvision om det liv du önskar leva nu när din föreställningsförmåga är på topp.

 

Torsdag 4/4

Inga transiter

 

Fredag 5/4

Venus in i Väduren

Venus lämnar nu känsliga, intuitiva Fiskarna och går vidare in i eldiga Väduren. I Väduren visar Venus sin eldiga, rättframma och modiga sida, vilket gynnar kraften i kärleksrelationer. Hur ser dina relationer ut, motsvarar de dina förväntningar eller är det dags att skapa förändringar i livet? I kärlek är Venus i Väduren rättfram och visar sina känslor öppet, utan att ta för mycket hänsyn. Var den du är och låt Väduren stärka dina feminina sidor.

 

Lördag 6/4

Venus, Väduren sextil Pluto, Vattumannen 2

Nu blir det intensiva och passionerade känslor, när Venus i eldiga Väduren möter mäktiga och intensiva Pluto i Vattumannen. En befintlig relation kan nå nya djup och nya romanser kan uppstå nu.

 

Söndag 7/4

Inga transiter

 

Med anledning av en astrologiskt intensiv april för oss alla så har jag gjort flera olika blogginlägg om händelserna i april. Du hittar dom alla på min blogg: https://www.helena-magdalena.se/blog-1

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.