Astroguidning vecka 16: Nymåne & solförmörkelse

Efter en lugn start blir slutet av veckan mer händelserik. Det blir solförmörkelse, nymåne och Merkurius retrograd. Passa på att se över dina resurser och gör långsiktiga planer, men kom ihåg att ha koll på detaljerna.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 16, 2023

Tiden 17/4 – 23/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Planeterna rör sig som ett pärlband över himlen. Mars är i täten i Kräftan, därefter Merkurius, Venus och Uranus i Oxen, följt av Solen och Jupiter i Väduren, Neptunus i Fiskarna och Pluto i Vattumannen. Alla planeter befinner sig på ena halvan av zodiaken.

Det är framför allt Vädurens och Oxen energi som gör sig gällande nu. Väduren står för nya möjligheter och steg i livet och Oxen bidrar med att vi vill försköna vår omgivning och låta saker och ting gro.

Veckan bjuder på en fin nymåne i Väduren, årets andra nymåne i Väduren.
Merkurius vänder retrograd på fredag i Oxens tecken.

 

Måndag 17/4

Inga transiter

 

Tisdag 18/4

Inga transiter

 

Onsdag 19/4

Inga transiter

 

Torsdag 20/4

Solen in i Oxen

Solen lämnar nu Vädurens eldiga handlingskraft och går vidare in i sinnliga Oxens tecken för att stanna där i några veckor.

Med Solen i Oxen så passar det perfekt att se över och satsa på att utveckla dina resurser av olika slag. Det handlar om allt ifrån din ekonomi, till din tid, till dina egna personliga egenskaper som också är resurser Hur kan du bättre hantera dina resurser och vilka gåvor har du att dela med världen? Det är också en perfekt tid att så och plantera så du längre fram kan skörda det du har sått. Tänk metaforiskt, vad kan du så för frön nu som du kan skörda längre fram? Framgång, kärlek, vänskap, ekonomi?

Total solförmörkelse – den första av förmörkelserna och nymåne Väduren 29.49*

Nu får vi njuta av ännu en nymåne i Vädurens tecken, den första i år var 21/3 på 0.48*.

Dagens nymåne sker på 29.49*, så precis i slutet av Vädurens tecken. Den sker med eldens element och bidrar till handlingskraft. Mars är härskare över denna nymåne och Mars står för din drivkraft och motivation.Hitta den inom dig och satsa framåt nu, för Solens och Jupiters konjunktionsenergi lever kvar under denna nymåne, så passa på att satsa på dina stora drömmar i livet. Sikta mot stjärnorna.

Denna nymåne är starten på vårens förmörkelseperiod som också innehåller en pnemubal månförmörkelse vid fullmånen i Skorpionen den 5/5.

I förmörkelseperioderna så sker saker och ting väldigt snabbt, det är som att vi får en knuff i ryggen av Universum och händelser kan utvecklas väldigt snabbt. Det är som att vi drivs framåt av en osynlig kraft och vi hinner knappt reagera. Det är oftast först efter förmörkelseperioden som vi förstår vad som har hänt. Beroende på var dessa förmörkelser sker i våra horoskop så påverkar de olika områden i våra liv. Det är i Väduren, du själv och din utveckling som nymånen är så det kan vara du som person som utvecklas snabbt nu och tar nya steg i livet!

Solen, Oxen kvadratur Pluto, Vattumannen 0.20*

Solen och Pluto möts i en kvadratur så snart Solen gått in i Oxen. Detta är en spänd aspekt och du kan känna dig trängd i ett hörn inom någon del av livet. Agera inte i affekt utan sov på saken och låt det hela bero tills det har lugnat ner sig lite.

 

Fredag 21/4

Merkurius retrograd 16* Oxen (till 15/5 6* Oxen

Då är det dags för Merkurius andra retrograd i år. Året inleddes med Merkurius retrograd i Stenbocken och nu vänder han retrograd på 16* i Oxens tecken fram till 15/5, då han vänder direkt på 6* Oxen.

Under Merkurius retrograd är det bra att förändra, reformera och omstrukturera saker och ting. Att samla ihop lösa trådar och att ha tålamod. Merkurius är kommunikationsplaneten och det blir lätt missförstånd, förseningar och tekniskt strul så ha extra koll på saker och ting. Om du ska ut och resa så kolla alla detaljer flera gånger, för Merkurius är en trixter som lätt gör att det blir några problem på vägen om man inte ser upp. Om du har möjlighet så undvik att skriva kontrakt under dessa veckor, det är stor risk att viktiga detaljer missas och att allt måste göras om igen längre fram.

 

Lördag 22/4

Inga transiter

 

Söndag 23/4

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.