Astroguidning vecka 20: Din själ viskar ditt kall

Nu kommer det en vecka som skiftar energierna rejält! Jupiter går vidare in i Oxen och lämnar därmed Väduren för att inte återvända på tolv år. Nu är det Oxarna som startar en ny 12-årscykel och får nöjet av att ha besök av Jupiter – himlens Guru och lyckoplanet i ett helt år.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 20, 2023

Tiden 15/5 – 21/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Under veckan går Mars in i Lejonet och Solen in i Tvillingarna.

Merkurius vänder direkt redan på måndagen och på fredag har vi en nymåne i Oxens tecken.

Jupiter och Pluto bildar en kvadratur i Oxen och Vattumannen och Mars bildar samtidigt en opposition till Pluto! Så det bildas ett t-kors, vilket är en spänd aspekt mellan Jupiter, Pluto och mars i veckan dessutom.

 

Måndag 15/5 

Merkurius direkt 05.05* Oxen

Efter flera veckors retrograd i Oxen så vänder Merkurius nu sakta framåt igen på 5* för att den 31/5 ha full hastighet framåt igen. Under Merkurius retrograd hoppas jag du har samlat ihop dina lösa trådar och tankar, förändrat det som ska förändras och fått tid att reflektera över vad du värderar i ditt liv? Nu är du mer klar över dessa frågor och kan gå framåt i livet igen.

Mars, Kräftan trigon Neptunus, Fiskarna 27*

I dag bildar Mars och Neptunus en trigon i vattentecknen Kräftan och Fiskarna. Det är kärlek och passion i luften och kärleken ser spännande ut.

Det är en fin andlig aspekt och du kan känna motivation djupt inom dig, som att din själ viskar ditt kall. Ämnen som astrologi kan locka dig. Du motiveras även till att förverkliga dina drömmar och göra verklighet av det liv du önskar.

 

Tisdag 16/5

Jupiter går in i Oxen där han stannar till 25/5 – 2024

Efter månader av eldiga energier, med anfall som bästa försvar så lämnar Jupiter nu eldtecknet Väduren och går vidare in i det fasta jordtecknet Oxen. Jupiter är Skyttens planet och står för optimism, god tur och för filosofi och att expandera sitt sinne. Han är förknippad med den grekiska guden Zeus, Gudarnas Gud. I Väduren har han fått expandera rejält och det har varit intensiva energier. Nu bromsar Jupiters kraft ner när han kommer in i Oxen som är ett fast jordtecken, så låt oss hoppas att världens konflikter nu också mattas av.

Oxen står för våra resurser, våra inre resurser och det vi äger och hur vi använder dessa resurser. Med Jupiter, som står för god tur här så kan det nu bli ett bättre ekonomiskt värde. Också genom att vi ser över hur vi bäst kan hantera våra och jordens resurser. 1940 gick Jupiter in i Oxen och väckte liv i ekonomin. 1941 mötte han dessutom Uranus, vilket kommer att ske även denna gång.

Oxen är också ett kreativt och skönhetsälskande tecken så denna transit kan bidra till nya kreationer, mode och konst. Jupiter i Oxen stabiliserar saker och ting och det ger fina energier till nystart.

 

Onsdag 17/5

Inga transiter

 

Torsdag 18/5

Jupiter, Oxen kvadratur Pluto R, Vattumannen 0.18*

Jupiter hann precis gå in i Oxen så möter han mäktiga Pluto, Vattumannen i en spänd kvadratur. Denna transit skapar spänning och vi kan med all sannolikhet se det i världens maktspel. Jupiter vill expandera och Pluto vill ha makt. Så det är en konfliktfylld energi som bildas. Dessutom kommer Mars att bilda opposition till Pluto. Mars driver på konflikterna och läget är spänt.
Så som i himlen så ock på jorden. På ett personligt plan kan du känna att du vill ha större frihet och space om någon försöker manipulera dig eller på annat sätt kontrollera dig. Om du kan hantera dessa starka energier på rätt sätt så kan du också nå framgång och ta stora steg framåt, men var ödmjuk och räkna till tio innan du hetsar upp dig.

Solen, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 27*

I dag bildar också Solen, vår livskraft en gynnsam sextil till känsliga och intuitiva Neptunus. Det ger dig härliga kreativa idéer, nya drömmar och starkare intuition.

 

Fredag 19/5

Nymåne Oxen 28*

Härskare över denna Måne är Venus, fredens, kärlekens och konsternas planet. Den feminia kraftens energi som balanserar de spänningar som uppstår. Vid denna nymåne bildas ett flertal starka transiter vars energier denna nymåne bär med sig. Solen, Månen och Uranus ger en enerig av att tänka i nya banor och att skapa en större frihet framåt. Oxens tecken står också för våra resurser, vad kan du använda för resurser för att sta nya steg i livet.

Oxen står även för det sinnliga och sensuella så det ger fina romantiska vibbar nu. Solen bildar även en vacker sextil till Neptunus vilket medför stark intuition, starka drömmar och en stark intuition.

Merkurius, Oxen sextil Saturnus, Fiskarna, 6* (samma som 12/5)

Merkurius och Saturnus möts i sextil och deras energier har en gynnsam effekt på tankar, planer, struktur och långsiktighet. Det är en perfekt dag för att skriva ner dina långsiktiga mål och planer i dag. Saturnus energi kommer ge dig den uthållighet du behöver för att få saker och ting gjorda.

 

Lördag 20/5

Mars in i Lejonet

I dag lämnar Mars Kräftan och går vidare in i eldtecknet Lejonet där eldiga Mars (Vädurens härskare) trivs väldigt bra. Mars står för drivkraft och motivation och Lejonet är det mest kreativa tecknet. Dessutom bidrar Mars med passion och Lejonet är kärleksaffärernas tecken, så nu kan det uppstå passionerade förälskelser under kommande veckor! Mars stannar i Lejonet till 10/7. Lite längre fram får han sällskap av Venus och de sprider kärleksfulla energier över sommaren!

 

Söndag 21/5

Solen in i Tvillingarna

I dag lämnar Solen Oxen och går vidare in i Tvillingarnas flexibla, nyfikna och luftiga natur. Detta ökar vår längtan efter att vara tillsammans med andra, nu vill vi gärna vara där det händer. Det är perfekta veckor för att umgås i försommarsolens härliga energier. 

Mars, Lejonet opposition Pluto R, Vattumannen 0.16* - stor kors väl?

Det är kraftfulla energier som uppstår när Mars och Pluto möts i opposition. Mars står för drivkraft och motivation och även för brinnande passion. Pluto står för makt, kontroll och transformation. Denna transit gör att du bör se upp med att inte fastna i olika maktkamper för att få din vilja igenom, men du kan använda din kraft att ta dig framåt på ett klokt sätt, snarare än att gå till attack. Ha lite extra koll på ditt temperament nu.

Solen, Tvillingarna trigon Pluto R Vattumannen 0.16*

Samtidigt som mars och Pluto utmanar varandra så möts Solen och Pluto i en mycket gynnsam trigon. Solen står för din livskraft och när du hanterar Mars/ Pluto energin så kan Solens trigon till Pluto göra dig kraftfull och att du når dit du vill!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.