Astroguidning vecka 23: Roa dig och njut av livet

Under veckan som kommer så byter de personliga planeterna Venus och Merkurius tecken. Venus går vidare in i eldens kreativa tecken Lejonet och Merkurius går in i ett av sina egna tecken, luftens kvicka Tvillingarna.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 23, 2023

Tiden 5/6 – 11/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Pluto, som är retrograd backar nu åter in i Stenbocken en sista gång. Pluto kommer befinna sig i Stenbocken till 24/1 då han lämnar Stenbocken för att inte återvända på ca 250 år. Pluto har befunnit sig i Stenbocken sen 2008 och i mars gled han vidare in i Vattumannen, men med sin retrograda bana backar han nu åter in i Stenbocken.

 

Måndag 5/6

Venus in i Lejonet

I dag går Venus, kärlekens, fredens och konstens Gudinna in i kreativa Lejonet där hon strålar vackert. I Lejonets kreativa tecken så skänker hon skaparlust, romantik och härliga vibbar. Kärlekens vibrationer omger oss och det är mycket romantik i luften. Detta är också en transit som gynnar din ekonomi.

Venus, Lejonet opposition Pluto, Vattumannen 0.05*

När Venus och Pluto möts i opposition så bör du vara uppmärksam på känslor som kontroll, makt och svartsjuka. Det är starka känslor som skapas i detta möte och i bästa fall kan du använda dessa djupa känslor för att skapa. I sämsta fall så kommer Plutos mörkare sidor som makt och kontroll fram. Var uppmärksam i dina relationer.

 

Tisdag 6/6

Inga transiter

 

Onsdag 7/6

Inga transiter

 

Torsdag 8/6

Inga transiter

 

Fredag 9/6

Merkurius, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 24*

Transiten mellan Merkurius och Neptunus förhöjer din intuition och skapar en lugn och harmonisk känsla. Det är en perfekt transit för att skriva och skapa. Merkurius är ordens mästare och Neptunus fantasins mästare. Använd gärna denna transit för att göra en vision om din framtid, för Neptunus får dig att drömma stora, vackra drömmar om framtiden.

 

Lördag 10/6

Inga transiter

 

Söndag 11/6

Merkurius in i Tvillingarna

I dag går kommunikationens planet, himlens budbärare Merkurius in i ett av sina egna tecken, Tvillingarna. (Jungfrun är det andra tecknet som Merkurius härskar över). I Tvillingarna kommer Merkurius verkligen till sin rätt. Med sin nyfikenhet och sina kommunikativa förmågor så är det en perfekt tid för att lära, läsa, skriva och kommunicera på olika sätt. Samtal blir snabba och lätta och sociala tillställningar och nätverkande passar perfekt.

Merkurius, Oxen trigon Pluto, Stenbocken 29.59*

Merkurius bildar även en direkt trigon till Pluto, det innebär att det blir kraft bakom orden, att människor lyssnar på dig och dina tankar och idéer. Det är lättare att övertala människor om det du vill, se dock upp så du inte manipulerar eller blir manipulerad.

Likaså tar du in andras ord på ett djupare plan. Det är en perfekt tid att fördjupa dig i olika spännande ämnen nu, som astrologi eller liknande.

Venus, Lejonet kvadratur Jupiter, Oxen 6*

När planeterna möts i kvadratur så brukar det uppstå spänningar, men nu handlar det om att de små och stora lyckoplaneterna möts och då är det ändå en positiv transit. Detta möte innebär en härlig känsla av lättja, glädje och avslappning. Det är en perfekt dag att roa sig, umgås med vänner eller för kärlek. Att njuta av livet helt enkelt. En liten varning är dock att inte shoppa loss och ta dig vatten över huvudet, för dessa båda planeter styr även pengar och det är lätt att slösa lite extra i dag.

Pluto retrograd åter in i Stenbocken

Pluto är en av de kollektiva planeterna, de planeter som styr mänskligheten.
Pluto gick in i Vattumannen i mars, efter att ha varit i Stenbocken sen 2008. Nu går han retrograd i sin bana och backar därför åter in i Stenbocken. I Stenbocken har Pluto haft stor inverkan i politik, i stora organisationer och inom områden som makt, ekonomi och kontroll. Nu kan vi förvänta oss att fler händelser sker i världen, Pluto står för transformation, liv och död. Att låta det gamla dö för att det nya ska födas. Nu när han återigen besöker Stenbocken som står för stora organisationer så kan vi förvänta oss att det sker än mer förändringar som påverkar världen. Pluto står för makt och kontroll och vi ser omkring oss maktspel mellan olika nationer. I januari 2024 lämnar Pluto Stenbocken och går åter in Vattumannen där han kommer stanna i 20 år. Vattumannen står för teknik och andlighet och då blir det inom dom områdena som vi kan förvänta oss stora förändringar, vilket redan har börjat.

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.