Astroguidning vecka 4: Fånga det som kommer till dig

Efter förra veckans enorma energiskifte så har vi en till spännande vecka att se fram emot med ännu en mäktig transit. Uranus, Vattumannens planet, vänder direkt i Oxen efter sin retrograd som startade 29 augusti. Nu är det dags att skapa förändring!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 4, 2024

Tiden 22/1 – 28/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Vi har en vacker fullmåne i Lejonet på torsdag och dessutom börjar vi alla känna av den positiva sextilen mellan Jupiter i Oxen och Saturnus i Fiskarna som var exakt i somras, men nu rör de båda planeternas energier varandra igen och det sprider lite extra härlig energi. Denna transit bidrar till att vi får saker och ting gjorda, framför allt det som rör långsiktiga planer. Jupiter och Saturnus transit känns av till mitten av februari.

 

Måndag 22/1

Inga transiter

 

Tisdag 23/1

Inga transiter

 

Onsdag 24/1

Inga transiter

 

Torsdag 25/1

Fullmåne 5* Lejonet

I dag strålar en vacker fullmåne över oss. Det är Lejonets fullmåne och den styrs av Solen!

Solen och Månen bildar båda kvadratur till Jupiter och Månen befinner sig i opposition till Pluto.  Saturnus och Uranus är också starka under denna fullmåne.

Planeternas energier kan ge dig en större förståelse om vad du behöver släppa taget om, var du sitter fast och vad eller vem som försöker kontrollera dig. Vad är du beredd att släppa taget om nu? Känn efter om du upplever att du är färdig med vissa delar av ditt liv. Denna fullmåne kan stå för plötsliga förändringar av olika slag. Meditera gärna i fullmånens sken och lyssna till ditt hjärta för att få vägledning.

 

Fredag 26/1

Inga transiter

 

Lördag 27/1

Uranus direkt på 19* Oxen

Uranus som varit retrograd i Oxen sen den 29/8 vänder nu direkt igen.

Uranus är Vattumannens planet, den inre rebellen. Det är planeten som står för plötsliga händelser som skapar kaos, chock och förvirring. Han styr jordskorpan och nu befinner han sig i Oxens tecken som står för Moder Jord. Detta kan vi koppla till händelserna på Island de senaste veckorna.

Uranus står också för vårt högre tänkande och nu när han vänder direkt så bidrar han till förverkligandet av de spännande nya tankar och idéer som du kan ha fått under hans retrograda period. Det kan komma nya idéer som handlar om dina resurser och hur du bäst använder dig av dessa. Likaså så kan den inre rebellen få dig att vilja skapa förändringar i ditt liv och nu är det dags!

Solen, Vattumannen kvadratur Jupiter, Oxen 7*  

Med Solen i fritänkande Vattumannen och Jupiter i Oxen så kan denna transit bidra till att du tar dig vatten över huvudet och tror alltför mycket på dina förmågor. Så i dag är det bäst att vara ödmjuk och inse dina begränsningar.

Merkurius konjunktion Mars 17* Stenbocken

När Merkurius och Mars möts så ger det en rejäl dos energi, motivation och drivkraft. Ditt sätt att tänka blir kristallklart och energin är entusiastisk. Detta sker i strävsamma Stenbockens tecken så det gynnar ditt sätt att gå framåt i livet.

 

Söndag 28/1

Merkurius, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 19*  

Merkurius och Uranus står för vår mentala energi och när dessa båda strålar tillsammans i en härlig trigon så är ditt intellekt på topp. Nya spännande tankar och idéer kommer till dig och även spännande nyheter kan komma i din väg nu. Lyssna uppåt och fånga det som kommer till dig i dag.

Venus, Stenbocken sextil Saturnus, Fiskarna 6* 

Venus och Saturnus sextil bidrar positivt till ditt kärleksliv. Du vill känna dig älskad, men du längtar också efter att känna trygghet i din relation. Sunda relationer fördjupas under denna energi. Men om du upplever att din relation inte ger dig den trygghet du söker så är det en påminnelse om vad som kanske saknas i din relation.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.