Astroguidning vecka 43: Låt själen guida dig

Solen går in i Skorpionens tecken och vi får en fullmåne i Oxens tecken. Fundera på vad du vill släppa taget om och frigör dig från sådant som håller fast dig.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 43, 2023

Tiden 23/10 – 28/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndagen börjar med att Solen lämnar intellektuella Vågen och går vidare in i Skorpionen, i känslornas djup och kraft. Där han bildar en trigon till Saturnus, karmaplaneten och planeten över tiden. Så i det fördolda kan det nu göras långsiktiga planer för framtiden, men vi kanske inte får reda på vad som sker. Likaväl kan det vara vi som vill bestämma saker och ting i det tysta utan att låta vår omvärld veta vad som sker.

Vi befinner oss i den förmörkelseperiod som inleddes vid nymånen i Vågen den 14/10 och det är en intensiv tid när saker och ting sker väldigt snabbt. På lördag är det fullmåne i Oxen, med delvis förmörkelse och det avrundar denna tid för förmörkelserna och även förmörkelserna för Oxen/Skorpionen. Inför nästa år sker förmörkelserna i Väduren (jag) och Vågen (vi). Paret Oxen/Skorpionen har handlat om resurser av olika slag och vilka ekonomiska samarbeten som varit gällande och hur vi använder oss av Moder Jords resurser. Inflation, rusande elpriser, sjuknade svensk krona med mera kan ses som en del av den energin.

Inför nästa år kommer det som sagt att handla mer om ”jaget” kontra ”vi. Mer om det nästa år.

I denna förmörkelsetid började det med nymåne i Vågen som står för rättvisa, diplomati och att skapa harmoni och balans. Oxen handlar om våra inre och yttre resurser, vår ekonomi och vår inre trygghet. Låt oss hoppas att fullmånen i Oxen avslutar de spända situationer som har uppstått i världen och att tryggheten kommer åter och att det på något sätt gör mot diplomatiska fredssamtal.

 

Måndag 23/10

Solen går in i Skorpionen

Solen lämnar nu Vågens luftiga, intellektuella ledarskap. Relationernas tecken, som också är som en järnhand i silkesvantar. Med Solen i Vågen så är det mycket mental aktivitet och nu går Solen vidare in i Skorpionens känslodjup och starka intuition. Välkomna gärna denna tid genom att lyssna mer till ditt själsliga jag än till alla tankar. Tona in och låt dig guidas genom höstmörkret.

 

Tisdag 24/10

Solen, Skorpionen trigon Saturnus, Fiskarna 7*  

Solen hinner precis in i Skorpionen så bildas en positiv trigon till Jupiter i Fiskarna. Solen, vår livskraft och Saturnus, vår förmåga att ta ansvar och att göra långsiktiga planer möts nu. Så det passar perfekt att du lyssnar in och känner efter vad du vill göra och vilket ”kall” du känner. Passa på i dag att göra långsiktiga mål för framtiden. De kommer att vara väl genomtänkta med Saturnus stränghet och strävsamhet.

 

Onsdag 25/10

Inga transiter

 

Torsdag 26/10

Inga transiter

 

Fredag 27/10

Inga transiter

 

Lördag 28/10

Fullmåne 5* Oxen – delvis månförmörkelse 

Fullmånen i Oxen står för din inre trygghet och långsiktig stabilitet. Vid denna fullmåne är det spänt på planethimlen då flera planeter bildar oppositioner mellan varandra.

Oppositioner betyder att planeterna står mittemot varandra på himlavalvet. De utmanar varandra och det kan även stå för att tänka om och ändra sina beslut. Vid fullmånen  kan du känna det som att du vet vad du vill och du är motiverad, men det kan vara svårt för dig att ta dig framåt nu.

Dessutom är det spända kvadraturer till Pluto, som står för makt, från Solen och Månen. 

Venus är härskare över denna fullmåne och hon bildar en trigon till Uranus, så tänk i nya banor och gå nya vägar om du inte kan ta dig fram på det sätt du önskar nu.

Funderar på vad du är beredd att släppa taget om nu. Känner du att du sitter fast i något som gör dig otrygg? Meditera på det och se vad du är beredd på att släppa taget om nu.

Mars, Skorpionen opposition Jupiter, Oxen 11*

I dag möts Mars och Jupiter i en opposition mellan Skorpionen och Oxen. Det ger dig förhöjd motivation och din vilja att ta dig fram är stark. Men det är viktigt att du inte tar dig vatten över huvudet så du tror för mycket om dig själv.

 

Söndag 29/10 

Merkurius, Skorpionen opposition Jupiter, Oxen 12*

Merkurius konjunktion Mars Skorpionen 12*

Merkurius och Mars möts i en konjunktion och de båda möter Jupiter i en opposition, vilket kan göra att det är läge att lugna ner sig lite och inte slå på stora trumman. Du är på topp verkligen, men det är lätt att du har övertro på dig själv. Så försök att känna in och lyssna inåt och inte bara rusa på framåt. Ha lite extra koll på ditt humör nu, det är lätt att brusa upp när Mars är inblandad.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.