Anna Strandlind: Leva fridfullt

Inre ro och stillhet. Ja, när vi kan landa i lugnet har vi mycket lättare för att hantera allt som sker i livet. Även svårigheter. Så var öppen för en positiv förändring!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag upplever att fridfullhet är det som gör mig lycklig och ger mig ett inre lugn att hantera livets alla aspekter.

Att hitta ett lugn och leva fridfullt innebär inte att vi är naiva eller godtrogna i allt som sker. Vi kan istället hantera livets utmaningar med allt som är jobbigt, utifrån en lugn plats där vi har en inre trygghet och tron på att det blir bra.

Hur hittar vi dit då? Vi alla kan öva på detta. Vem som helst kan leva med en känsla av lugn. Det handlar mycket om accepterande, nyfikenhet och att hitta sin egen kraft, glädje och sinnesro.

Om du vid olika stressande situationer fokuserar på din egen reaktion istället för andras, är det en bra början att skapa medvetenhet. Att stärka kontakten med dig själv öppnar så många möjligheter och läkande inom dig. När du börjar bli medveten och utforskar dig själv genom dina reaktioner, så använder du din energi på rätt sätt utan att döma dig själv. Du kan då acceptera det du känner.

Om vi alla skulle acceptera våra känslor mer, skulle vi inte vara så destruktiva och skylla på andra i tuffa situationer. Vi har då tänkt till om vad vi känner men inte lagt någon värdering i detta utan kan börja acceptera.

Det innebär inte att det vi känner är alltid bra för oss eller andra, men skillnaden är att om vi accepterar så kan vi handla på ett bättre sätt, vi stannar inte upp i destruktiva tankar och slår på oss själva eller andra. Vi får en insikt om att det är okej att känna så här.

Vi alla känner! Vi har rätt att känna oss arga, ledsna, besvikna och annat, men det ska inte ta över vårt handlande. Det är skillnaden. Att uttrycka sig är viktigt, men när vi hittar en fridfullhet blir våra uttryck mer inkännande, vilket gynnar alla.

För när vi hittar ett lugn kan det innebära att även om vi står i ett kaos med till exempel oljud och problem så kan vi se svårigheterna ur ett större perspektiv och inte skena iväg i katastroftankar.

Jag brukar känna och tänka så här: ” Livet vill oss alla väl, vad kan jag göra för att se allt det goda i det här och ha fokus på lösning? Vad är det bästa som jag kan göra i denna situation? ”.

Jag har definitivt inte alla svar på hur vi ska hitta fridfullhet eller ett lugn, men det jag vet är att när vi accepterar vad vi känner och börjar agera i goda tankar, då förändrar det vårt förhållningssätt till oss själva och andra. Det öppnar upp för ny förståelse och kraft. Då sker en positiv förändring.

Varma kramar från mig,

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.