Jag har obotlig cancer, hur tar jag vara på nuet? Mediet Anna Strandlind svarar

Milja har drabbats av obotlig lungcancer och tänker ibland att det inte finns någon mening med livet längre. Hon ber Anna om hjälp att lära sig leva i nuet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Jag fick diagnosen obotlig lungcancer ca 1,5 år sedan, trodde ärligt att jag skulle dö på en gång men jag lever fortfarande och mår relativt bra. Ibland kommer de mörka tankarna, att det finns ingen mening för mig att leva längre. Har fått känslan av att vissa väntar på att jag ska dö, så att det blir överstökat. Försöker uppleva så mycket det går och får ångest när jag inte orkar.

Min mamma dog i cancer, hon lovade komma till mig på något sätt från andra sidan men jag har inte fått något tydligt tecken än. Min fråga är hur jag ska lära mig att leva i nuet, att ta vara på dagen när det inte finns någon framtid, acceptera och sluta vara rädd.

Varma sommarhälsningar Milja

 

Anna Strandlind svarar: Din mamma vill att du ska njuta och leva livet!

Hej Milja!

Jag vill först tacka dig för att du skriver till mig, sedan beklagar jag verkligen att lungcancern har drabbat dig. Varm kram från mig.

Jag ska berätta en sak som många har upplevt när de börjat se sina sjukdomar på ett annat sätt. Tänk på att du inte är din lungcancer, du är en fri själ med oändlig potential och skaparkraft. Du är Milja som mår relativt bra som du beskriver.

När du beskriver hur du upplever att din omgivning ”ser” på dig så känns det som om du blir känslomässigt involverad i andras åsikter som inte är dina egna. Är det verkligen så som tror du? Vi människor är tyvärr till 70 procent negativt inprogrammerade. Det sitter så djupt rotat i våra gener och vi lyssnar mer på den som är negativ än den som är positiv, trots att det vi får höra ofta inte är någon sanning. Så nu är det dags för dig att bryta det mönstret och ta in nya människor i ditt liv.

Du kan kanske söka upp olika grupper med personer som är i samma situation som du, de som mår bra trots att det har sjukdomar och som har mål och framtidstro?

Du bär på en sorg efter att din mamma dog i cancer, då blir du påmind om detta nu när du själv har cancer. Men tänk på att detta är ingen verklighet nu, för du oroar dig för något som inte har hänt och du drar ner dig själv i detta.

Varför skulle det inte finnas någon framtid för dig? Jag ser att du har fel där! Det finns visst en framtid för dig. Inget vet vad som händer imorgon, oavsett om jag eller du är friska eller har en sjukdom.

För att skapa nya tankar och resultat behöver du bli medveten om vad du har för tankar, är de bra eller dåliga för dig? Det finns mycket studier på att människor blivit av med sina sjukdomar genom rätt tankar, för dina tankar är energi och allt det du tänker flätas ihop med cellerna i din kropp. Vad vill du i ditt liv? Vad längtar du efter? Vad älskar du, om du bortser från din sjukdom?

Jag har jobbat inom sjukvården i 25 år och jag har både sett och hört att personer som haft obotliga sjukdomar levt lika länge som andra människor, så fokusera på livet och det du vill ha och känna!

Din mamma vill inget annat än att du ska njuta och leva livet, så ta för dig i din takt och hitta din grej, det som du älskar. Du är guld värd! Ditt liv är värdefullt och det känns som att du kommer delge din historia till andra, framför allt barn och ungdomar. All kärlek och lycka till dig fina du!

 

Kramar från mig,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.