En resa med mycket kärlek

Tänk att så mycket glädje kan spridas under ett enda dygn! Ja, vår andliga kryssning fylldes av kärlek. För Nära har världens bästa läsare. Vilka underbara människor ni är allihop! Fantastiska andliga profiler underhöll med föreläsningar och storseanser och Tommy Nilsson fick oss att rysa av välbehag. Nästa år blir det 5-årsjubileum för vår kryssning. Missa inte det!

Text: Madeleine Walles
Foto: Paulina Holkenberg, Carl-Gunnar Lillieroth

Varje år när jag står vid landgången på Viking Line Cinderella, redo för en Nära-kryssning, tänker jag likadant – vilken glädje det är att se alla förväntansfulla läsare kliva ombord!

Det var så härligt att se Regina Lund, Benny Rosenqvist och Jai Thornell stå där och ta emot alla med öppen famn, bjuda på varma kramar och hjärtliga välkomsthälsningar.

Kan en resa börja bättre än så? Nej, jag tror inte det. Det ska vara värme och glädje från första stund på en andlig kryssning.

I det ögonblicket, när jag ser all denna kärlek mellan människor, alla positiva möten, då blir jag varm i hjärtat. För jag vet att den här kärleken kommer att hålla i sig under hela resan.
 
Näras andliga kryssning är ett ljust och glädjefyllt dygn tillsammans med några av landets bästa medier och andliga profiler. Alla är de där för att bjuda på sig själva, stötta och vägleda och sprida positiva energier.

Ja, det är magiskt att segla ut på Ålands hav med alla dessa kvinnor och män ombord på vår egen Nära-båt, full av möjligheter. För alla våra vardagsproblem har vi lämnat kvar på land.

Det är ett dygn då vi får chansen att tänka på oss själva. Njuta av fantastiskt god mat och dryck. Strosa runt på en mässa där vänliga människor säljer allt från änglar till väldoftande krämer och tvålar.

Sen finns det förstås de som tycker att det blir lite stressigt, när det är så mycket man vill hinna med. För hur väljer man godbitarna på detta andliga smörgåsbord? Och lite trängsel och köande blir det ju, när många vill lyssna på samma föreläsare samtidigt. Trots det så kan jag ärligt säga att den omtanke och vänlighet som präglar Näras andliga kryssning är unik, med tanke på hur många människor som samlats här. 1 400 personer som alla visar varandra största respekt och värme.

Är det andligheten som gör oss sådana? Ja, så är det nog. Andlighet är kärlek, så det är lätt att tro att alla som är här sätter kärleken högt. Det är så det känns.

Andekontakt som berörde

I år var det fjärde gången vi anordnade en kryssning och med ombord var flera nya föreläsare. Regina Lund samlade storpublik med föredraget ”Mitt andliga arbete” där hon tog hjälp av en söt liten robot och Anna Aggestål lät oss starta dagen på allra bästa sätt med enkla yogaövningar och den viktiga andningen.

Smoothie-drottningen Eliq Maranik serverade nyttiga, supergoda smoothies och lärde oss att det går alldeles utmärkt att servera dem varma. Väldigt smaskigt!

Karin Tydén lockade massor av åhörare till sina föreläsningar om hur hypnos kan vara en väg att snabbt nå positiva förändringar i sitt liv och Andreas Österlund – en av stjärnorna från tv:s ”Det okända” - höll både storseans och föreläste om sin tro och kontakten med andevärlden. Det var fascinerande att följa hur Andreas jobbar vid en storseans, hur han fick fram exakta uppgifter som namn och födelsedatum om anden han ”hade med sig”.


Vid ett tillfälle fick han kontakt med en ande som var född 1957. Andreas kunde också berätta att anden hette Tommy Nilsson och att en kvinna vid namn Moa sjungit på hans begravning. En mer exakt beskrivning än så är svårt att begära. Andreas klockrena andekontakt berörde verkligen. Och han upplevde själv att det blev trångt i rummet när han kopplat upp sig till Andra sidan. Ja, då var vi väldigt många fler än de levande själar som samlats i publiken.

Några timmar senare stod en högst levande Tommy Nilsson på scenen i samma lokal, båtens nattklubb Etage. Han bjöd på pärlor ur sin låtskatt och när hela publiken sjöng allsång i refrängen till ”Öppna din dörr” var vi många som rös av välbehag. Tack Tommy! Det var helt magiskt.

Många starka känslor

Alla andliga profiler som varit med på våra kryssningar tidigare, bjöd som alltid på ett välmatat och intressant program. Pricksäkra mediet Ewa Olsson höll flera uppskattade storseanser, Jai och Samya Thornell hade en spännande medial experimentverkstad där vi fick känna in vatten som programmerats med olika energier. Hur häftigt som helst!

Helena-Magdalena Ivekrans drog storpublik när hon pratade om astrologi, ett ämne som vi vet intresserar många och Leah Allén berörde starkt med sin hjärtchakrameditation. 

Underbara sierskan Anna-Lena Vikström förklarade hur vi alla kan ta fram vår mediala förmåga och Monica Åberg pratade om hur ayurveda kan få oss att leva oss friska. Det var det förstås väldigt många som ville lära sig!

Benny Rosenqvist bjöd både på storseans och en healingföreläsning – jodå, publiken fick även prova att heala själva, vilket var mycket uppskattat. Här hände det saker, kan jag lova. Och mediet Pamela Gunnarsson drar alltid fulla hus när hon berättar om hur hon med hjälp av sitt trollbord får svar från andevärlden.

Den enda vi saknade på kryssningen var Malin Berghagen, som tyvärr blev sjuk dagen före resan och inte kunde åka med. Men Malin har gett oss det glada beskedet att hon följer med nästa år istället. Härligt Malin, du är så välkommen! 

Det är du också, kära Nära-läsare. Hjärtligt välkommen att följa med på vår kryssning 2017. Men vänta inte för länge med att boka, för platserna går åt snabbt. I år tvingades vi tyvärr säga nej till många eftersom resan blev fullbokad. Varmt välkommen till Näras andliga kryssning 2017! Läs mer om hur du bokar här!


Tommy Nilsson drog stor-publik när han bland annat sjöng ”Öppna din dörr”. Foto: Carl-Gunnar Lillieroth

Ewa fick in klockrena budskap när hon höll storseans. Foto: Paulina Holkenberg
 

 Eliq bjöd på goda och nyttiga smoothies! Foto: Paulina Holkenberg

 
Projektledare Victoria Jansson, Näras chefredaktör Madeleine Walles och eventchef Emelina Lindberg-Filippopoulou var alla mycket nöjda med kryssningen. Foto: Paulina Holkenberg


Mediet och skådespelaren Regina Lund berättade om sitt andliga arbete. Foto: Paulina Holkenberg


Benny Rosenqvist gav healing till en av resenärerna. Foto: Carl-Gunnar Lillieroth

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.