Magisk energi som vårdar och läker

Det finns mycket att lära sig om healing! Hur gör man? Hur ska det kännas? Och hur fungerar egentligen healingenergin? Mediet Benny Rosenqvist besvarade några av Näras läsares frågor via Näras chatt. Här presenterar vi några av alla spännande frågor och svar!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Känner inget vid distanshealing

Hej Benny. Jag har anmält mig till alla dina distanshealingtillfällen, men aldrig känt något. Har inte märkt av det på något sätt. Jag läser om andra som upplever allt möjligt, varför gör inte jag det?
Gun-Marie

Benny svarar: 
– Ibland vill man så mycket att det ska kännas, och då känner man ingenting. Men nu vet jag att även om man inte känner något så fungerar healingen. Vissa människor känner ingenting vid själva healingtillfället, utan märker saker först efter en vecka, andra efter en timme. En del känner aldrig någonting, men ge inte upp, fortsätt. Snart kommer du också känna, när du fullständigt vågar ta emot den här fantastiska energin. 
Kram Benny

Stickningar i händerna är energi

Hej Benny! Ibland har jag så mycket energi mina händer. De är varma och det sticker i dem. Ibland ser jag ett vitt sken omkring mina fingrar! Vad händer med mina händer? 
Kram Annette

Benny svarar: 
– Det som händer är att du öppnar för din healande förmåga. Stickningarna är energin som går genom händerna. Ljuset som du ser är det helande ljuset. Nu är det redan kopplat och klart så nu kan du börja att heala. Glöm bara inte att du inte ska ta av din egen energi utan av universums healingbank. 
Kram Benny

Healingguiden länkar till universum

Hej! Kan man lära sig att göra healing på sig själv utan hjälp?
Therese

Benny svarar: 
– Vi har alla en healingguide som länkar till universum. Så när vi sätter oss och mediterar till vår healingguide går healingenergin ner i dig via kronchakrat, därefter ner och jobbar med huvudets alla jobbiga tankar och stillar själen i magen. Moder Jord jobbar via fötterna så att vi får en balans mellan det kvinnliga och manliga i kroppen. Healingen vet hur den ska jobba, så fundera inte så mycket över vad som ska hända utan bara känn det som ska hända så fungerar det bäst. 
Kram Benny

Hur håller jag mig frisk? 

Har två gånger på åtta år drabbats av en ovanlig tumör i buken och genomgått två jättestora operationer. En på miljonen får denna typ av tumör, säger mina kirurger. Vad ska jag göra för att hålla mig frisk? Snälla Benny, jättetacksam för svar, vill ju vara frisk!
Eva

Benny svarar: 
– Jag tror på din inre kraft och vilja att bli frisk. Du har ju fantastiska läkare runt omkring dig som jobbar för att du ska bli frisk. Eva, du har en styrka som är enorm! Din kropp består av miljoner celler och de är som soldater som jobbar till din fördel mot cancern. Och ditt huvud vill att du ska bli frisk, din själ längtar efter det. Så nu bestämmer vi oss för, du och jag, att du blir det. 
Kram Benny

Alla healingmetoder är rätt

Hej Benny! Vad tycker du om Reiki healing och hur funkar det? 
Kram Pia

Benny svarar: 
– Alla metoder är rätt för mig, för mig finns inte rätt eller fel när det gäller healing. Det blir bara verktyg för hur man hanterar dem. Känns det rätt för dig så har du hittat något som fungerar för dig. Dock är det alltid samma källa i universum som vi alla hämtar healingen ifrån. Lycka till med ditt helande och din fortsatta utveckling.
Kram Benny 

Utrensningen gör att du mår bättre

Hej! Jag reagerade starkt när jag fick healing, skakade i kroppen, blev varm och fick huvudvärk och senare även mardrömmar. Har jag mycket inom mig som ska ut? Tacksam för svar.
Kram Irene

Benny svarar: 
– Healing kan jobba på ett djupare plan och då kan all smärta komma till ytan så att det gör mer ont, både själsligen och psykiskt. Detta är dock kortvarigt, det är en utrensning din kropp håller på med, på alla nivåer. Fysiskt, själsligt och emotionellt. Men vad bra, då händer det något! Nu kommer du bara att må bättre och bättre. 
Kram Benny

Alla människor har healingförmåga

Hej Benny! Kan alla människor, som vill och försöker, använda healing? Har människor olika starka healingegenskaper?
Sandra

Benny svarar: 
– Alla har någon form av healingförmåga. Den blir större när man jobbar med den och när man tror på den. Detta är ju fantastiskt, att vi alla, mer eller mindre, har gåvan. Tänk bara på en mamma som per automatik lägger handen på såret och blåser, när ett barn har slagit sig. Som en inkänning att det läker. Lycka till!
Kram Benny

Vad betyder värmen och kylan?

Hej! Vad är det som avgör om den man healar ibland känner värme alternativt kyla i vissa områden på kroppen?
Chrille

Benny svarar: 
– För mig är det så att där det är varmt, där känner jag att jag behöver ge mer healing och gå djupare. Där det är kyla kan jag stå en liten bit ifrån med handen. Men alla delar i kroppen behöver healing för det är en energiöverföring och inte bara en läkning. Jag litar på healingenergin för den är intellektuell i sig själv, det betyder att den letar sig till de ställen där den behövs mest. Lycka till!
Kram Benny
 

Kronchakrat ska vara öppet när du healar

Hej! Måste man öppna upp sina chakran när man ska ge healing?
A-M

Benny svarar: 
– I och för sig ska man aldrig stänga sina chakran helt, det ska vara som ett myggnät där det kan komma in och ut energi och information. Kronchakrat är viktigt att man alltid har öppet när man healar, där igenom kommer healingenergin ner. Healingen har färgen vit-blå och i färgen vitt finns alla färger. Så samtidigt som den går in i kronchakrat så fyller den på i de färger vi har i vår aura, läker den och fyller på kroppen med energi. Lycka till! 
Kram Benny
 

Kan jag ge healing till djur?

Hej! Har nyligen gått en kurs i djurhealing. Undrar om det funkar för mig? 
Kram Agneta
 
Benny svarar: 
– Det är klart att det fungerar för dig, Agneta. I din panna står det ”djurkärlek”! Det är första steget till att kunna heala ett djur, att älska det. Du har en förmåga som kommer att bli stor, du kommer kunna jobba som djurhealer samt djurkommunikatör. Lite mer självkänsla kanske, och tro på det du gör, så kommer gåvan växa med dig och din utveckling. 
Kram Benny

Använd alla dina sinnen vid healing

Hej! Jag har gått utbildning i sol-ljus-healing och intuitiv healing och har även fått höra att jag ska använda mina ögon. Jag skulle vilja jobba mer aktivt med detta. Kan, och ska jag göra det? 
Kram Agneta

Benny svarar: 
– Jag använder alla mina sinnen när jag healar. Synen, hörseln, känseln, smaken och doften för att känna in den jag healar. Ju mer vi använder vår själ och våra sinnen, desto bättre blir vi när vi healar. Det vet du, och klart att du ska göra detta. Men du kanske ska övertyga dig själv först, att det är healing du ska hålla på med. 
Kram Benny
 

Healing kräver andlig utveckling

Benny, min son har blivit arbetslös. Som mor upplever jag honom som en stark healer. Tror du att han kommer att arbeta med detta?
Juli

Benny svarar: 
– Ja, senare i livet kommer din son att jobba som healer. Han måste utvecklas en hel del privat först. Sen, parallellt med sin andliga utveckling, får han ett val att jobba både medialt och som healer. 
Kram Benny

Healing läker kroppens ojämnheter

Kära Benny. Hjälper healing mot klimakteriebesvär?
Kram Marie

Benny svarar: 
– Det gör det absolut. Det handlar ju om kroppens energier och obalanser i dem. Healing läker på så sätt att hormoner och kroppens ojämnheter balanseras, energimässigt via healing. Lycka till! 
Kram Benny
 

Heala och boosta din själ 

När jag fick healing fick jag veta att jag hade ett stort sår i magen som läktes med ljus och energi och att jag nu skulle känna mig hel och läkt. Vad betyder detta? Vad kan jag själv göra för att fortsätta vara hel?
Molly

Benny svarar: 
– Jag kan inte förstå detta med stora sår, det kan vara att du läcker energimässigt i din solar plexus. Det är jobbigt att läka, för det tar på vår kraft att var så vidöppen. Man kan själsheala sig hela tiden, jobba med sina tankar, få dem till att bli positivare. Jobba med stress och kroppens egen vilja att hålla sig frisk genom att meditera och boosta sin själ. 
Kram Benny
 

Healing är kärlek

Vad finns det för samband mellan andlighet och healingförmåga? Det har sagts till mig att jag är andlig och då undrar jag om det innefattar att jag har förmågan att utöva healing? Finns det någon typ av healing som är att föredra som nybörjare? 
Hälsningar Anneli

Benny svarar: 
– Healing är andlighet i sig själv, för det är en andlig gåva, en gudomlig gåva som alla människor har mer eller mindre. Man får andliga upplevelser när man både ger och får healing. Och framför allt, healing är ju kärlek och kärlek är andlighet. 
Kram Benny
 

Rikta din kraft med hjälp från Andra sidan

Hej! Jag har länge undrat hur distanshealing fungerar, så tacksam för ett litet svar. 
Kram Helene

Benny svarar: 
– Testa vid nästa distanshealing med Nära så ska du se vad som händer, att det fungerar. När jag healar på distans så är namnet eller en bild på personen viktigt. Jag fokuserar på det och har tillit till healingguiden och änglarna på Andra sidan. Man kan säga att jag är en riktare eller en moderator som skickar all kraft med hjälp av Andra sidan. Lycka till du också med att heala folk på distans. Man kan öva med en kompis, en släkting eller vän. Komma överens om att man sätter sig och healar varandra vid ett bestämt klockslag och tänka intensivt på varandra. Men tänk på att det finns en andlig lag, som säger att man alltid ber om lov först. Så att man inte skickar healing till någon man inte fått tillåtelse av. 
Kram Benny

Kan man bli sämre av healing? 

Kan healing fungera så att man blir sämre först i ett utrensningssyfte? 
Ingrid

Benny svarar: 
– Absolut. Man kan få starkare smärta, jobbigare känslor, känna sig illamående och få yrsel när man får healing. Men efter en stund känner man en befrielse, känner hur smärtan avtar och hur läkningens process börjar. Man blir harmonisk och lugn. 
Kram Benny
 

Ärver man healingförmågan?

Hej! Min far och farfar var stora healare. Hörde att healingförmågan försvagades för varje generation. Känner mig inte trygg i att ge healing, gör det sporadiskt. Min fråga är: Hur går jag framåt för att ge healing både till mig själv och andra? 
Lulle

Benny svarar: 
– Det stämmer inte alltid. I vissa fall blir gåvan svagare eller hoppar över en generation. Men det vanligaste är att den blir större och större. Du får släppa tanken om att du inte kan, för det kan du. Lycka till! 
Kram Benny

Bennys hälsning till Näras läsare!

Ta ett djupt andetag och andas in universums underbara healing och andas ut de energier som är förbrukade. Känn kärleken i ditt bröst och öppna ditt hjärta för vår vackra värld. Öppna din själ för en resa fylld av energi och stora livsäventyr. Tillsammans helar vi vår värld och skickar healingen och kärlekens budskap till alla på jorden.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.