Safir: Utvecklar din intuition

Safir är den exklusiva ädelstenen som hjälper dig behålla fokus och öka ditt psykiska och andliga medvetande. Hälsoåkommor som psykiska sjukdomar och inflammationer sägs också motverkas av safiren.

Text: Anna Flodberg
Foto: Getty Images

Egenskaper: Symboliserar harmoni och frid. Hjälper oss att behålla fokus och öppna vårt sinne för det vackra och sköna och uppfylla vårt inre medvetandes önskningar och begär.

Färg: Kan har alla möjliga färger, förutom röd, men vanligast är blå. Det är järn och titan som ger safiren dess blå färg.

Det här är safir: Är intuitionens och meditationens sten. Namnet safir kommer från det latinska ordet ”sapphirus” som betyder blå. Står för vishet och hjälper dig att fokusera och finna sanningen genom ökad psykisk och andlig medvetenhet. Stärker känslorna och troheten mellan par och motverkar kriser i förhållandet. En exklusiv ädelsten för rikedom och framgång och bra att använda för att tyda drömmar.

Chakra: Pannan (eller andra beroende på färg).

Visste du att ... 
... Safiren gör hjärnan klarare och piggare och sägs därför vara bra mot psykiska sjukdomar som depression. Den kan också ta ned feber och motverka halsirritationer samt stoppa näsblod om stenen pressas mot pannan.

… Safiren sägs hjälpa till med läkning på cellulär nivå som blodsjukdomar och ögonproblem och är en utmärkt sten för att lindra stress, ångest och stressrelaterade sömnproblem.

Affirmation: ”Min kropp är frisk, mitt sinne är klart och min själ är lugn.”

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.