Örtexperten Sofie fann sin healingförmåga: ”En röst talade om exakt hur jag skulle göra”

Alla har vi ärr, vissa fler än andra. Sofie Andersson möter många medmänniskor som behöver healing och ett läkande samtal. Hon har hjälpt många att bli hela igen. Förutom denna andliga gåva har hon stor kunskap om naturens läkande växter och gör örtteer som sprider välmående, kärlek och glädje.

Text: Madeleine Walles
Foto: Madeleine Walles, Shutterstock, Privat

Om Sofie Andersson fötts som blomma, hade hon nog varit en tusensköna. Den ljuvliga lilla växten som inte gör något större väsen av sig, men som genom sin skönhet sprider glädje och visar på naturens generositet när den tittar fram i gräsmattan. Tusenskönan står stark och full av energi, trots sin litenhet.

Sofie är en kraftfull healer och örtmagiker som med hjälp av högre energier lämnat en dålig självkänsla bakom sig. I takt med att andligheten kommit till henne, och vuxit, har hon tydligt känt att ”någon” ger henne de nycklar hon behöver för att ta bort blockeringar som stör. Nu kan hon kan få sina medmänniskor att följa sin intuition, och inte bara gå dit andra pekar.

Hennes gåvor är dels universella healingen med läkande samtal, dels örterna på vilka hon gör goda teer för läkning och balans. Örtagården och rabatterna utanför huset i Köpingebro i Skåne är nu fyllda av välgörande växter som ska torkas och fördelas i olika burkar. De som inte växer här, hittar hon på cykelavstånd ute i markerna. Sofie har sina ställen och de finns inte längs vägarna, även om det är just där många örter växer. Hennes mantra är att kämpa för den friska naturen och giftfria produkter.

Mediet såg healingkraft

Sofies andliga växande startade för tolv år sedan.

– Jag vaknade om nätterna och såg symboler, former och starka färger. Det är klart att jag blev rädd! Vad var detta? Hade jag fått en hjärntumör? Det pågick intensivt om nätterna under ett par veckor, sedan avtog det. Det gick ett halvår, sedan började det igen. Då bokade jag för första gången i mitt liv tid hos ett medium.

Direkt när Sofie klev in genom dörren hos mediet Diana Bengtsson i Ystad fick hon höra ”Du måste börja använda dina händer för att ge healing!”. Sofie förstod ingenting. Healing? Hur då?

– Diana återkom till detta flera gånger för hon kände det så starkt, berättar Sofie. I dag förstår jag att jag haft healingen i mig hela livet, men nu började det hända saker inom mig. Något som påminde om en röst som talade om exakt hur jag skulle använda mina händer.

Sofie testade healingförmågan på sin dåvarande man som hade ryggsmärtor. Han la sig på mage och Sofie höll sina händer någon decimeter ovanför hans kropp. Hon kände själv en brännande känsla i händerna, när hennes man skrek: ”Det känns som att jag ska brinna upp!”

20220701-sofie-andersson.jpgSofie gör rökelse av hemodlad salvia och lavendel, helt naturliga och fria från kemikalier. Hon använder dem vid husrening.

– Då insåg jag, jag kan ju det här! Det stärkte verkligen min självkänsla.

Det var så den starka Sofie började växa fram, efter en barndom då hon känt sig annorlunda och inte haft minsta tro på sig själv. Något byggdes upp och ryktet om hennes förmåga spred sig. Snart kom klienter som ville ha hennes hjälp.

– I början av 2000-talet arbetade jag i en hälsokostbutik i Simrishamn, här stärktes mitt intresse för hälsa och naturprodukter och det blev en självklar del av min verksamhet att satsa på örter och dess läkande förmåga. Jag har alltid sett mat och växter som vår naturliga medicin.

För fyra år sedan, efter en skilsmässa, tog Sofies andliga utveckling ännu ett kliv. Hon tog in andra människors känslor, fick till sig hur de mådde och vad de kände. När hon vågade boka en Bali-resa helt på egen hand, var hon i mål med sitt eget, stärkta jag.

– Jag drogs dit, kände att jag måste till Bali och möta healers, shamaner och gurus. Lära mig allt om hur de hanterar örter och ta med mig läkekunskapen hem.

– Det var en enorm andlig utveckling och efter min resa upplevde jag att jag kunde ge mina klienter mycket mer. Det blev så kraftfullt att till och med klienter som gått hos mig tidigare, kände skillnaden.

Sofie ler.

– De senaste två åren har varit helt magiska, jag förstår det knappt själv.

Går igenom blockeringar

I dag arbetar hon medialt. När hon bokar en healingklient vill hon bara veta namnet, inget mer.

– Redan innan personen kommer får jag till mig mycket information, då sätter jag mig med mitt block och skriver och skriver. Sedan fortsätter informationen att flöda under själva healingen.

– Jag hade nyligen en man här då fick jag in en bondgård, stränga föräldrar och ett barn som levt ett liv så annorlunda mot andra barn. Under healingen går jag alltid igenom chakran och blockeringar och jag kopplade allt till mannens rotchakra. Det var många nycklar som låstes upp kan jag säga!

20220701-sofie-andersson-healing.jpgInnan en healingklient anländer, får Sofie till sig massor av information som hon skriver ner.

Sofie tystnar ett ögonblick.

– Efteråt brukar jag alltid sitta och prata med min klient, berätta vad jag fått till mig. Den här mannen var helt tagen. Han sa: ”Det är bara min fru som vet det här, men du har verkligen läst av allt som hänt i mitt liv.”

– Jag kände att det var viktigt att han pratade med en samtalsterapeut, vilket jag rådde honom till. I dag vet jag att han gjort så och mår bättre. Jag är verkligen tacksam att jag kan ge information som hjälper en person att leva ett bättre liv. Inte minst genom att tipsa om örternas läkande kraft.

Skörda vid rätt tidpunkt

Örterna som Sofie plockar torkar hon i en svamptork, som funkar lika bra för frukt och örter. Skördandet sträcker sig över en lång period. Tidig vår plockar hon nässlor när de är som spädast och har mest näringsämnen. Björklöv ska plockas före midsommar, sedan blir bladen för hårda. Det är också viktigt att plocka växter vid rätt tidpunkt på dagen, förklarar hon.

– Kamomill och lavendel ska skördas på förmiddagen när daggen har lagt sig, men innan det blir för varmt. Värmen tar musten ur växterna.

De torkade örterna lägger Sofie i stora glasburkar i sitt örtskafferi. Här finns nypon, rosenblad, pepparmynta, ringblomma, nässlor och mycket mer. När burkarna är välfyllda, är det dags för Sofie att göra fem egna te-blandningar: Lugn & Ro, Läkande inre, Immunförsvar, Renande och Kvinnans Kraft.

Sofie serverar en kopp Kvinnans Kraft-te som får dra i tio minuter. Det innehåller alla örter vi kvinnor behöver, förklarar hon. Lavendel som är lugnande, salvia som är bra för den hormonella balansen, vildros, citronmeliss och daggkåpa.

– Många kvinnor har problem med oroliga tankar och nervositet. Mot detta hjälper citronmeliss. Daggkåpa hjälper mot magbesvär i form av kramper, gaser, orolig mage och mensvärk. Denna läkeört är även väldigt sammandragande och fuktgivande och en gudinnegåva mot slapp och torr hud. Därför kallar jag gärna daggkåpan för kvinnans bästa vän!

Teerna är ett skapande

Sofie vill hjälpa tjejer att se sin styrka och hoppas kunna starta en Kvinnans Kraft-grupp. Många far illa i kärleksrelationer, på jobbet, med vänner och föräldrar.

– Att kunna prata med någon som gått igenom liknande situationer och förstår, är en stor hjälp. Alltför många stänger inne sina känslor, då mår man dåligt.

– Jag känner igen det här och vet vad det innebär att säga upp sig utan att ha något annat jobb. Att ta det djärva klivet när du känner att ”sämre kan det inte bli”. Men det lönar sig, för det finns alltid en lösning.

20220701-Sofie-Andersson-te.jpgSofies egna örtteer som hon säljer via sin hemsida.

I dag stortrivs hon på sitt deltidsjobb som frukostvärdinna på Villa Strandvägen i Ystad och är lycklig med Jimmy, sambon sedan två år.

– En mer kärleksfull människa kan man inte hitta, säger Sofie. Han dök upp i precis rätt ögonblick, just som jag hade gett upp …

I dag har hon tre killar hemma, förutom Jimmy är det tonårssönerna Milton och Ian och för alla tre är det helt naturligt att det i ett av rummen i huset dyker upp människor som behöver hjälp med healing och örter.

– Mina söner är uppväxta med det, säger Sofie. Precis som jag tror de på örternas läkande kraft.

– Jag har alltid månat om djur och växter, att ta hand om och att sprida kärlek. Jag har också drömt om att skapa, men inte trott att det var för mig. Men örtteerna blev mitt skapande! Även mina renande rökelser av egenodlad salvia och lavendel, helt fria från kemiska produkter. Rent, naturligt och äkta – det är mitt sätt att sprida omtanke, kärlek och glädje.

– Jag har fått den tacksamma uppgiften att göra livet lite bättre för andra.

 

Sofie Andersson

Ålder: 40 år.
Bor: I Köpingebro utanför Ystad i Skåne.
Familj: Sambon Jimmy, sönerna Milton, 16, Ian, 14, franska bulldoggen Donna och katten Ralf.
Gör: Ger healing vid personliga möten och på distans, skapar egna örtteer.
Motto: ”Naturlighet, både i hur vi är och vad naturen har att ge. Det naturliga är det äkta”.
Andlighet för mig: ”En kontakt med högre energier. ”
Kontakt: Mejla kontakt.kropposjal@gmail.com
Facebook: kroppochsjalosterlen
Instagram: kropposjalosterlen
Hemsida: www.kropposjal.nu

Första hjälpen-kit från örtträdgården!

Groblad mot insektsbett

Ses som ogräs då den gärna växer mellan plattor och i gräsmattan, men bladen är väldigt läkande! Dela dem så att vätskan tränger ut och lägg dem som ett plåster över myggbett/getingstick.

Björkblad mot urinvägsinflektion

Björkblad är en av Sofies favoriter då de är väldigt renande, dessutom ut­drivande och därför är bra när du behöver rensa blodet eller urinen. Stärker också immunförsvaret. Bladen får dra i hett vatten, drick det som te.

Citronmeliss vid sömnproblem

En lättodlad ört som dessutom ger suveränt gott te, lugnar oroliga nerver och bättrar på din sömn. Kan intas dagligen! Något man annars ska vara försiktig med när det gäller örter.

Pepparmynta vid halsont

Prova den i ditt te när du får halsont eller hosta. Dessutom är örten suverän efter en stadig middag då den hjälper matsmältningen.

Gör eget återfuktande ansiktsvatten av daggkåpa

Daggkåpa, som finns i många trädgårdar, innehåller mycket fukt och är bra mot slapp hud eller när du vill återfukta din hud.

• Använd 2 - 3 blad, torkade eller färska.
• Värm upp 2 dl vatten, och ta av det från plattan precis innan det kokar upp.
• Lägg daggkåpans blad i vattnet och låt dem dra tills vattnet har svalnat.
• Nu har du ett sammandragande ansiktsvatten som är både skönt och snällt för huden.
• Daggkåpans blad kan även läggas som en ansiktsmask. Klipp sönder några färska bladen så att vätskan tränger ut. Lägg bladen och vätskan på huden.

Läs även:

Superhealern Helena: Alla har ljuset inom sig

Tarotvägledaren Elin: Jag kände igen korten från ett tidigare liv

Benny Rosenqvist: Medial utveckling kommer stegvis

Se vad vi med har skrivit om healing

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.