Änglachatt med Anna-Lena Vikström 19 november 2015

Hans: Hur känner man att det är en ängel?
Anna-Lena Vikström: Hej! När det är en död anhörig känner man det på samma sätt som när personen står i rummet och man känner sig iakttagen. Med änglar är det en inre känsla, frid, kärlek, lugn och sådant.

Marie CHej Anna-Lena! Jag har lite svårt med begreppet änglar. Energier är jag helt med på däremot. Vem har dryftat och varför, namnet änglar? Knappast de själva....eller? Tack på förhand, och för att du är den du är, och allt du gör. 
Anna-Lena Vikström: Ja jag tror ju att änglar är energier som anses komma från ljusvärlden eller Gud, och ordet ängel kommer från Kristendomen, judendomen och islam och betyder budbärare, dvs tecken från den andliga världen till vår, så det är lite annorlunda än porslinsänglar som många kan ha svårt med :)

maxiggHej Anna - Lena. För en tid sedan träffade jag dig och du sa till mig att du såg att jag var slutkörd som de så fint heter '' Gått in i väggen'' Jag hade inget märkt .men i år i April så drabbades jag av en allvarlig autoimun sjukdom som gjorde att jag höll på att mista livet. Hamnade nedsövd i respirator. På ett mirakulöst vis överlevde jag. Min fråga - var det änglavakt , vilken ängel stod vid min sida? Ängla namn sattes upp ovanför min bädd som jag bad om innan jag somnade in. Nu är även frågan . Jag har ju överlevt vad o i vilken är min livsuppgift ? Har så svårt att lyssna in mig själv i detta då jag alltid stått för andras behov i livet. Kram och kärlek. Viveca 
Anna-Lena Vikström: Ibland kan jag känna ett skimmer av ljus omkring personer som varit nära döden, som att de har varit i ljusvärlden och tar med sig en del av ljuset därifrån. Jag tror att du har en andlig uppgift att förmedla trygghet och visdom till människor.

Marianne: Hej Anna-Lena! Hur kan jag be änglarna om styrka, lugn och beskydd, för mig och mina nära och kära. Tänker särskilt på det som händer i Europa och i Sverige just nu som oroar mig. Kram Marianne
Anna-Lena Vikström: Ofta visar sig änglar och helgon offentligt, i de länder man tror på änglar som ett tecken innan oroliga tider, så jag tror att änglavärlden är fullt medvetna om vad som händer och de ger oss ingivelser. När det gäller oss i Sverige tror jag att vi behöver försöka må så bra som möjligt, att det är en stor hjälp i världen om vi sprider lugn. 

Jane: Hej, har man alltid änglarna med sig? Känns som om dom övergivit mig, finner ingen ro
Anna-Lena Vikström: Sätt dig ner och föreställ dig att du öppnar hjärtat som en fontän av ljus och sedan ber du bara "hjälp mig" så kommer du först att känna en känsla av frid och sedan får du hjälp på något sätt. Ju mer förutsättningslöst man ber om hjälpen, desto bättre. 

Laila: Ser det er litt delte meninger, hva mener du? Er engler våre kjære og nære som har gått over til den andre siden eller er engler engler, universelle "vesner"? Ha en fortsatt fin dag. Hilsen Laila
Anna-Lena Vikström: Ja våra döda anhöriga är också skyddsänglar, på det sättet att de följer oss och har förmågan att skydda oss när vi behöver. Inom oss har vi också en själ gjord av ljus. Kanske är vi alla ljusväsen i olika grad. 

Marina: Hur ber jag dem bäst att komma,när man behöver dem?
Anna-Lena Vikström: Föreställ dig att du skickar ut ljussignaler från ditt energifält. Ju mer man inte försöker styra hur änglakontakten kommer, desto lättare har ljusvärlden att föra in ljus och kraft till vår värld. 

EvaHej har en fråga om ett besök jag hade härom natten det var ett starkt pulserande rött sken i mitt sovrum och jag hade bett om änglarnas hjälp strax innan så jag är övertygad om att de var en ängel , har olika änglar olika färger vad tror du ? Med vänlig hälsning, Eva 
Anna-Lena Vikström: Ja man brukar förknippa ärkeänglar med olika färger och troligen ville ängeln förmedla mod och handlingskraft och energi till dig.

AHej! Vad roligt att se den här chatten! En fundering om ljusglimtar. Nästan dagligen händer det att jag ser ljusglimtar i olika färger, små gnistor i någon färg, syns någon sekund. Kan vara olika starka. De kommer plötsligt. Jag funderar på om man kan tolka det som en glimt av änglar, eller känslan av något väsen! 
Anna-Lena Vikström: Jag tror att ljusglimtar, framför allt i samband med en känsla av glädje och frid är änglakontakt. Deras uppgift traditionellt var att föra ljus in i världen och skilja ljuset och mörker åt så att det blir balans i världen. Just nu är det obalans så det borde vara mer änglar närvarande i den fysiska världen nu. 

LBN: har alla människor en skyddsängel omkring sig? 
Anna-Lena Vikström: Ja alla människor har en skyddsängel.

Erika: Hej!blir det kallt när en ängel är nära? Kram Erika
Anna-Lena Vikström: Det brukar bli kallt när en död anhörig är nära, de försöker att göra sig synlig så att vi ska märka att de är där.

Petra: Hej! Förut så vaknade jag i flera veckors tid varje natt 3:33. Jag kände mej vettskrämd. Jag ville inte titta på klockan för jag visste vad den skulle visa, och trots att jag inte tittade precis när jag vakande var klockan ändå 3:33. Sen läste jag lite om det och det stod att det var änglar, så nu är jag inte rädd längre. Nu ser jag 33 lite här och var. Jag antar att dom kommunicerar med mej, men hur tolkar jag det?
Anna-Lena Vikström: Ja Doreen Virtue som har gjort änglakorten och skrivit många böcker om änglar säger att siffrorna är änglabudskap. Jag brukar säga att det är uppmärksamhetstecken, det är inte vilka siffror som är det viktiga utan att det är samma siffra som upprepas. Sådana tecken brukar visa att vi ska vara uppmärksamma, för nu vill andevärlden något. 

leif: Vilken ängel är vanligast att be om hjälp och råd av?
Anna-Lena Vikström: Det är ärkeängeln Mikael, som står för mod och beskydd, som jag tror är vanligast att man ber till.

Pia: Hej,för några år sedan var jag på ett koncentrationsläger och tittade. Sedan nästa natt vaknade jag av att jag såg ett ansikte på en man som jag kan tänka mig hade varit fånge på lägret. Efter en stund såg jag för första gången en ängel. Trodde alla änglar var vita men denna var enormt stor och svart. Jag blev konstigt nog inte rädd utan trodde ängeln var där för att hämta mannen. Nu undrar jag, vad var det för ängel, och såg jag honom eller drömde jag som en del påstår? Det kändes inte som en dröm. 
Anna-Lena Vikström: Traditionellt brukade dödsängeln vara svart, i folktron trodde man att en ängel som kom och hämtade själen var dödsängeln. I vår tid är det vanligare att man tror att det är våra nära anhöriga som möter oss. Kanske trodde han på dödsängeln och då var det det som hände. 

Lotta: Hej Anna-Lena! De senaste åren har jag drömt oerhört intensivt på nätterna och på morgnarna har är jag så trött att jag känner mig sjuk och mår dåligt. Länge trodde jag det var något fysiskt problem, men nu har jag börjat misstänka att jag får besök av andar eller energier nattetid. Jag har upprepade gånger bett framförallt ärkeängel Mikael och Rafael om hjälp med att köra iväg dem som stör mig och med att stänga ner mig för fler besökare, men utan resultat. Ska jag dra slutsatsen att mina tröttande drömmar trots allt inte orsakas av främmande energier eller är det inte änglarna jag ska be om hjälp, eller hör de mig inte? Den monumentala trötthet detta orsakar gör att jag nästan inte orkar med någonting dagtid och det förstör mitt liv, jag vore verkligt tacksam om du kan ge mig råd om hur jag ska gå vidare.
Anna-Lena Vikström: Dina tröttande drömmar har inte med andevärlden eller energier att göra, utan de visar att du bearbetar något. Ibland kan man få budskap av anhöriga i drömmar men inte på just detta sätt.

airi/A: Hej Anna-Lena! Vad kan egentligen änglar göra? Kram A
Anna-Lena Vikström: Änglar brukar framför allt försöka få oss att må så bra som möjligt i livet med de förutsättningar vi har. Den som är deprimerad kan få ingivelser att det finns en framtid, den som är sjuk kan få tecken på hjälp som finns att få. Ibland skyddar de oss från olyckor eller fel val i livet. De styr mer liv och död och livsuppgift. 

Marie: Hej Anna-Lena. Jag undrar om det stämmer att jag känner att två änglavingar breder ut sina vingar över mig på kvällen när jag lagt mig? Jag har bett änglarna om detta för att få beskydd. Har mått väldigt dåligt länge. Jag är väldigt tacksam om du vill svara på min fråga. Undrar så. Kram Marie
Anna-Lena Vikström: Det är jag helt säker på att det är och det känner jag också när jag läser din fråga.

Geni: Hej! Finns änglarna vara till folk som är 100%goda. Jag som har syndat lika mycket som nästan alla gör, det verkar som om änglar/gide existerar inte för mig. Vem kan hjälpa mig att dra bort den tunga svarta moln son tynger mig,och min man, jag utan jobb sen 4 år,min man nu snart ett år, allt vi försöker, vad det än är utan resultat. Jag ber varje dag sen många år. Det är som vi inte existerar, jag känner mig som en död som försöker leva. Kan du göra så att nån ängel hjälper oss att kunna fungera i detta liv eller hjälpa oss till andra sidan. Jag personlig orkar inte leva mera! Det finns vara negativism runtom oss,utan att kunna påverka mitt öde. Hoppas jag får svar från dig, aldrig lyckas med Benny. Tack!
Anna-Lena Vikström: Det ska jag göra, be om änglahjälp för dig. De finns för alla lika mycket. Jag har märkt att ju mer man överlämnar sig och ber förutsättningslöst om hjälp, ju lättare kan något oväntat hända. 

Goggo: Vid en meditation skulle jag gå ner för en trappa och sen öppna en dörr. När jag öppnade dörren hann jag bara se en glimt av ett enormt, bländande guldigt sken i dörröppningen. Jag blev så överraskad att jag drog häftigt efter andan, och allt bara försvann. Min fråga är kan det ha varit min skyddsängel eller någon annan ängel jag skymtade? Vet du vad min skyddsängel heter? Hur får jag reda på det? Kram!
Anna-Lena Vikström: Eller också kan det vara andevärlden som jag tror är en värld som finns nära oss alla, ett skimrande hav av ljus och kärlek.

Eva: Storlek? När änglar kommer på besök, har de olika betydelser när de är stora eller små? Mitt kontakt var med en enormt stor ängel ca 2,40 och det har jag ofta tänkt på varför den var så stor. 
Anna-Lena Vikström: Vi ser dem som olika stora beroende på vilken hjälp och kraft vi får från dem. Det sägs att orber är änglar som är som små ljusprickar som kommer när vi behöver visioner, kreativitet och energi. Seda sägs vissa änglar beskydda hela städer och länder, all gruppenergi.

Christina: Hej Anna-Lena! Har jag några skyddsänglar hos mig. Mitt hem är hemsökt av något argt väsen och jag har bett änglarna om hjälp, men har fortfarande en hemskt dålig energi hos mig. Kram Christina
Anna-Lena Vikström: Du kan ha aktiverat ett platsminne. Det behöver inte vara just en arg ande, utan det kan vara en arg person som lämnat kvar en känsla. Kalla på änglarna och visualisera ljusvärlden i en cirkel som omsluter varje rum tills du känner en känsla av frid. Sedan ber du änglarna att försegla platsen med en symbol eller liknande. :)

Anders: Finns det ärkeänglar som är mäktigare än andra änglar, eller är alla änglar av samma rang?
Anna-Lena Vikström: När jag själv har haft visioner av ljusvärlden har jag sett ljusväsen i olika storlek och energi men deras källa är samma väsen, ungefär som flammor av ljus. Jag tror att det är vårt behov som styr vilken energi vi får av ängeln. Tron på en änglahierarki med olika mäktiga änglar kommer från medeltiden då man trodde att keruber och serafer var mäktigare än andra änglar.

Ulrica: På vilka sätt kommunicerar änglar med oss? Vad för slags tecken kan man hålla ögonen öppna för? 
Anna-Lena Vikström: Om man ber om tecken från änglarna så fokuserar änglarna vår uppmärksamhet till det vi förväntar oss att se. En del förväntar sig se vita fjädrar som tecken på änglakontakt, men en del ser siffror som upprepar sig, 11.11 eller liknande. Andra ser något annat ovanligt.

Lise-Lotte: Hejsan Anna-Lena, undrar bara om änglarna är trötta på mitt tjat och stängt öronen för att slippa höra det ;-) ? Hur vet jag att de lyssnar? Jag kan inte se såna där tecken ni säger att man ska kolla efter. Kramar från Lise-Lotte
Anna-Lena Vikström: Änglarna hjälper oss att må så bra som möjligt i livet. Så ber du änglar om att få mer lätthet, glädje och kärlek i livet så lyssnar de. :)

lisen: Hur får jag kontakt med min syster och min son som båda är änglar? Enl en sians har min syster redan hälsat till mig, men jag vill gärna ha kontakt med min lille son också. 
Anna-Lena Vikström: Ibland är det lättare att få kontakt med döda anhöriga genom att gå till ett medium för man vill för mycket. Det vanligaste är att de tar kontakt i en dröm när det är dags att visa att de är där.

Berit/Britta: Hej Anna-Lena! Det sägs att det är änglar överallt runtomkring oss. Ibland tycker jag det känns. Ibland när jag ska sova så är det inte svart när jag släcker lampan. Det är lila, väldigt lila. Ibland när det blir så känns det som hela luften vibrerar. Vad är detta för någonting? Då och då har jag bett dom om att jag ska få se en fjäder som ett tecken på att dom finns runt mig. Det har varit när jag känt mig låg av olika anledningar. Ofta har det legat en fjäder vid mina fötter strax efter. Kan det vara dom som visar mig sig närvaro eller är det bara en vanlig fågel och jag bara inbillar mig och vill tro att det är som jag vill tro? Kram
Anna-Lena Vikström: De visar sin närvaro och du är öppen för att se det! Jag tror att du håller på att bli kallad in i ett andligt arbete där du ska hjälp människor med healing eller vägledning 

CarinaJag har det senaste halvåret börjat att "prata" med änglarna - samt tagit emot healing (distans) och det har gett mig ett lugn och ro i själen, då jag känner det som att jag "får kontakt" med dem. Min fråga är om man måste be att få kontakt med varje ängel för sig alltså för varje sak-fråga? Eller kan man kalla på (försöka få kontakt) med Gabriel - som i sin tur kan förmedla min fråga om hjälp? Det tycks ju finnas "en ängel för varje sak" man behöver hjälp och vägledning för = VÄLDIGT många som man ska "hålla reda på"! Tacksam för att få råd om detta ... Carina
Anna-Lena Vikström: Så bra att du frågar för man behöver absolut inte veta ett namn på en ängel för att få hjälp. Jag tror att vi kommunicerar med ljussignaler som de fångar upp på något sätt, och beroende på vad vi ber om så får vi alltid kontakt med rätt ängel. Namn och egenskaper på änglar kan man ha nytta av på andra sätt, för att få hjälp med ett visst område i livet eller en viss egenskap för att förstärka just den egenskapen. 

Monica JNär jag mediterade sist frågade jag vad min skyddsängel hette. Fick ett svar i mitt huvud "ANGELO" Vad är det för en figur?
Anna-Lena Vikström: Angelo betyder ju ängel så han tyckte nog att det räckte ifall du absolut ville ha ett namn, det var en ängel med humor :)

'Lilla Anna': Hej! Jag har en långvarig kris pga utmattning och är nästan alltid sjuk, vilket triggar igång panikångest. Ber ofta mina guider och änglar om hjälp men då jag ej får tydliga "svar" eller hjälp, känner jag mej ofta rädd och övergiven och har svårt att se meningen med det som sker. Hur ska jag kunna lita på att de finns och att de försöker hjälpa/trösta mej? 
Anna-Lena Vikström: Du kan göra en meditation där du lär känna din skyddsängel. Först ber du att ängeln ska visa sig och försök se ängeln från olika håll och känn känslan ängeln vill förmedla. Visualisera att du ser vingarna utsträckta, de är en symbol för att de beskyddar och färdas i olika världar. Fråga inom dig efter ängelns namn och be sedan din skyddsängel om hjälp när du behöver. 

Eva-Liisa alias Eva: Jag har vid ett tillfälle hört en röst med meddelande och vid några tillfällen blivit hjälpt av vad jag tror är min skyddsängel, samt sett en lång manlig gestalt, kan jag lära mig att samtala med min skyddsängel, eller är det bara vissa som får göra det?
Anna-Lena VikströmDu kan tala med din skyddsängel och få svar som en inre känsla eller röst inom dig.

Sofi NilssonHej! Kan änglar visa sig som eldfärgade STORA klot och/eller mindre vita bollar?
Anna-Lena Vikström: Jag själv brukar se ofödda själar som ljusbollar eller ljusklot. Men änglar kan visa sig så.

JennyHur vet man att änglarna hör vad man önskar? 
Anna-Lena Vikström: Framför allt får man svar via en känsla av närvaro och kärlek.

A-C: Hur kan man jobba med sina änglar för att förbättra läget i världen?
Anna-Lena Vikström: Genom att be, ha ett inre samtal med dem så ofta som möjligt.

Anna-Lena Vikström: Tack för alla frågor jag har fått idag! Jag önskar att jag har kunnat förmedla något av det ljus och den kärlek som jag känner omsluter oss från den andliga världen. Jag önskar att jag kunde svara er var och en men jag kommer att skriva mer om änglar och ge er änglameditationen från tidningen Näras Andliga kryssning längre fram.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.