Chatt med Anna-Lena Vikström 22 november 2016

Helena: Hej ! Jag har förstått att änglarna inte kan ingripa eftersom vi måste först be om hjälp, vår vilja. Kan man ändå be om hjälp för sitt barn när man ser att han kämpar och mår dåligt , fastän att han sjölv inte bett om det? Och måste man "tala ut högt" om hjälp eller hör änglarna även om man tänker eller ber tyst? Mvh

Anna-Lena Vikström: Hej! Det är en viktig fråga du ställer. Detta med att vi måste be änglar om hjälp innan de ingriper vet jag inte varför så många tror på. Jag ser våra böner till änglarna som ljusblixtar. Det behöver inte vara en medveten bön om hjälp, utan all uppriktig önskan om hjälp är signaler till änglarna, på deras våglängd. Det är uppriktigheten som gör att de kommer, inte om vi uttalar orden högt eller lågt. Just att önska gott till andra är deras ansvarsområde.

 

Inger P: Jag skulle vilja veta vem som är min skyddsängel, hur får jag reda på det?

Anna-Lena Vikström: Ett tips är att man tar fram färger målar en inre bild, och man kan också visualisera en inre bild. Då brukar också namnet dyka upp :)

 

Monica: Kan man be om hjälp för mycket från änglarna, så att de blir trötta på mig ��

Anna-Lena Vikström:

Tack för din fråga, det är helt omöjligt att be för mycket till änglarna, at de skulle bli trötta på oss finns inte i deras natur. Jag har märkt att människor som har mycket kontakt med änglar eller har varit nära döden ofta har ett skimmer av ljus omkring sig, från ljusvärlden.

 

Ann-Charlott: Hej Anna-Lena! Ber att ängeln Gabriell ska heala mej från alla möjliga krämpor från utbrändhet till cancer.Ska jag bete mej på något speciellt sätt eller hur gör jag?Tack

Anna-Lena Vikström: Det är bara att be om hjälp med allt man behöver, på vilket sätt man vill.

 

 

Hjärtat: Hej Anna-Lena! Jag undrar över en symbol som dyker upp för mig då och då, i pölar, på himlen, på marken osv. De syns ibland mer ofta än vanligt och har så gjort i över 12 år för mig. Någon trodde det kunde vara änglarnas sätt att visa att de finns runtom oss. Så min undran är om det är budskap från änglar eller om det är någon annan anledning till att jag ser dessa hjärtan hela tiden. Skulle bli tacksam om du kunde ge mig svar på detta! Kram!

Anna-Lena Vikström: Det är väldigt många som har sett hjärtan som tecken omkring sig i höst, och jag tänker också att det är änglarnas sätt att ge oss trygghet i en orolig tid i världen, att det är kärleken i världen som de vill visa oss.

 

A: Hej! Jag undrar över något jag upplevt ett par ggr senaste tiden under natten. Jag har vaknat och upplevt ett ljus i sovrummet - även om jag ser att det är kolmörkt. Vad är detta? Tacksam för svar.

Anna-Lena Vikström: Det är ljuset från andevärlden! Jag tror att de ser deras dimension, kanske är det någon anhörig som visar att de har det bra. Jag tror ju att vi har ljuset omkring oss hela tiden utan att se det och att när vi dör omsluts vi av ljusvärlden där änglarna också finns.

 

Norran: Varför blir vissa änglar och andra själar återföds?

Anna-Lena Vikström: Jag tror att när vi har upplevt allt jordiskt så att det inte finns något mer att uppleva, då blir man ängel och lämnar den materiella världen bakom sig.

 

Eva-Lena: Hej Anna-Lena Har änglar alltid funnits och har människor haft mer närhet till dom förr? Kram Lucia

Anna-Lena Vikström: Jag tror att änglar alltid har funnits. Vi har i olika tider av historien upplevt deras närvaro starkare.

 

SusannaB: Hej Anna-Lena, Det senaste året har varit utmanande för mig, ofta har jag bett mina änglar om hjälp och nu har saker och ting börjat gå åt rätt håll. Kan du se någon vid min sida?

Anna-Lena Vikström: Jag känner två änglar, den ene håller i ett svärd av skimrande ljus och jag hör ordet mod, att stå upp för sig själv så du inte blir utbränd och den andre hjälper dig i relationer.

 

Den undrande: Hej Anna-Lena, Jag har haft möten med änglar genom ljusflöden i olika färger men också de vackraste ljusformationer. Dom visar sig när jag blundar och lättast på kvällen. Nu ser jag inga vackra ljusformationer längre tyvärr. Är det min egen påverkan eller vad beror det på? Dom gav mig ro. Tack!

Anna-Lena Vikström: Jag känner också att det är olika i perioder, det är som att vi har andliga utvecklingsperioder där vi får hjälp att utveckla saker genom livet. När de skickar färger kan det vara deras sätt att stärka olika delar i vår personlighet och hjälpa oss med olika känslor. Det kommer tillbaka nästa gång du har en sådan utvecklingsperiod :)

 

maja: Byts skyddsänglar ut eller har jag en och samma hela mitt liv?

Anna-Lena Vikström: Jag tror vi har en hela livet men sedan kommer fler beroende på vad vi går igenom eller håller på att utveckla, som en stärkande kraft som finns när vi behöver den.

 

Elisabeth: Hej Anna-Lena! Det sägs ju att fjädrar är meddelanden från änglar. Jag bor på landet och ser ofta fjädrar när jag är i trädgården. Men det är mycket fåglar här. Är det meddelanden till mig eller bara fåglarna som tappat sina fjädrar?

Anna-Lena Vikström: Ja, det är först när vi ser en fjäder, kanske bland många andra och direkt känner "det är ett tecken" som det är ett tecken. Ett tecken ger alltid en inre känsla av att just det man ser är ett tecken. Det kan vara något helt ovidkommande som man ser varje dag som plötsligt ger känslan av att det är ett tecken.

 

Sandra: Om man helt plötsligt känner lugn och ro inombords från hopplöshet, skulle det kunna vara en ängel som finns där och tröstar en?

Anna-Lena Vikström: Ja det är så jag känner att änglar oftast visa sig för oss, för att vi inte ska få för mycket mörker i livet, då försöker de skapa balans.

 

Paula: När jag ställer en fråga, ber om hjälp eller önskar ngt...behöver man ställa det till en specifik ängel eller räcker det att man ber "änglarna"? Kan du ge exempel på hur? Tack��

Anna-Lena Vikström: Det räcker att man ber änglarna utan att rikta sig till någon specell.
​Jag tror att vår aura skickar ut signaler av ljus och färg och önskningar har en speciell energi som drar till sig änglar. Du kan be om ett tecken inom de närmaste dagarna och sedan vänta på något ovanligt.

 

Marina: Hej! Jag undrar kommer alltid änglarna när man kallar på dem?Marina

Anna-Lena Vikström: Jag tror inte att vi kan bestämma över änglarna utan de kommer när vi har något behov som de kan hjälpa oss med.

 

Mamman: Hej Anna-Lena! Jag skulle vilja veta vilken ängel som är med mig mest och vad denne har för budskap att ge mig just nu...? Hoppas så himla mycket på svar! Kram från Mamman

Anna-Lena Vikström: Jag känner att de vill säga att du är i en utvecklingsperiod där mycket kommer att hända på kort tid.

 

Maggan : Hej Anna-Lena! Då min hälsa ej varit bra under en längre tid. som ger olika symptomer, allt från oro, ångest,värk panikattacker, obehagliga olustkänslor m.m undrar jag hur jag kan be Änglarna hjälpa mig igenom de dagar som är värst. Tack på förhand. . Vänligen Maggan

Anna-Lena Vikström: Det är precis sådant som man själv inte orkar lösa som änglar bäst kan hjälpa en med.
​Du kan gärna be att de ska ge helande energi till ett speciellt rum eller plats dit du kan gå dessa dagar, de kan skapa helande rum.

 

Lotta: Hej, Hur vet man att änglarna finns där? Om man ställer en fråga till dem, hur får man svar? Tack

Anna-Lena Vikström: De vanligaste sättet att få svar är en känsla, frid eller lugn att det ordnar sig. Man kan ibland se ljus och färger för sin inre syn och ibland får man svar utifrån, genom tecken eller människor!

 

AstridT: Hej. När man ger healing och ber Ärkeängel Rafael hjälpa till, hur kan jag avgöra att det är han som hjälper mig? Jag kan inte "se" som tex du, utan får förlita mig på att det jag ber om, blir så. Det har börjat "släppa" lite, så jag kan se ett budskap som tex rinnande vatten eller en blomma eller så, men kan du se eller få budskap om det kommer att släppa helt? Tack och Kram till dig. AstridT

Anna-Lena Vikström: Du kommer att få mer budskap i healingen, på ditt get sätt. Under healing så tror jag att vi använder kraften från ljusvärlden, universums helande och återställande kraft så det är bara när mottagaren behöver budskap från en ängel som du kommer att känna änglanärvaro då.

 

Nina: Änglarna är min stora tröst i svåra tider som dessa. Berätta mer om vilka som följer mig, och om de har ett budskap till mig! Skulle vara fantastiskt att få! Tack för att du är så bra, Anna-Lena! Du sprider så mycket ljus! P

Anna-Lena Vikström: Tack för dina fina ord! Jag får känslan av att du har änglar som följer dig och hjälper dig att få saker som har med en arbetssituation att falla på plats i rätt tid.

 

Kristina: Hej. Jag har bett änglarna om hjälp om min jobbsituaion. Känns som det inte lyssnar. Tina

Anna-Lena Vikström: Du har säkert känt närvaron av änglar när du bett dem. Och det är tecknet på att de hjälper dig även om det tar tid.

 

F: Hej Anna-Lena! Är farfar min skyddsängel? <3 Jag saknar honom så.

Anna-Lena Vikström: Jag känner direkt en närvaro när jag läste din fråga och precis som änglar så beskyddar de oss, ibland följer de oss i hela vårt liv.

 

Annika : Jag blev sövd under min operation för 1 v sen. När jag låg på uppvaket kom jag ihåg att jag sett 4-5 änglar som stod på min vänster sida o tittade ner på mig. Dem kändes väldigt trygga.. frågan är vad de hade för budskap till mig.. mer än beskydd !?? Tack Anna-Lena

Anna-Lena Vikström: Jag ryser när jag läser vad du skrev, de är säkert de änglar som följer dig i livet och i det tillståndet kunde du se dem!

 

 

Angel: Hej! Jag har nu senast varit med om en hemsk separation, och har sett både hjärtan i alla dess uttryck, vingar på himlen i form av moln, stjärnfall mm. Vad vill änglarna meddela mig med detta? Jag känner ofta deras närvaro på olika sätt, men förstår oftast inte alls budskapen. Hur ska jag tolka detta? Tacksam för svar.

Anna-Lena Vikström: När man har gått igenom något sådant i livet är det vanligt att man får tecken på olika sätt, antingen att det var ett bra val eller att man ska göra något annorlunda :) När du ser tecknet ska du känna efter inom dig just då, vad du får för känsla inom dig. Det är känslan som är svaret.

 

Gunnel: Hej, jag hade änglavakt i barndomen. Räddades från olycka. Har jag samma skyddsängel med mig nu? Tacksam

Anna-Lena Vikström: Ja det tror jag absolut. Sedan kommer det fler i olika utvecklingsperioder av livet.

 

Jonna: Hej Anna-Lena! Jag har alltid älskat änglar, men jag har aldrig sett eller känt av någon, Varför? Jag skulle så gärna vilja det.

Anna-Lena Vikström: Ofta gör vi änglakontakt som något stort. Men ibland kan det kännas som att rummet fylls av en känsla av glädje, hopp eller lugn i en situation när man behöver det, och då är det änglar.

 

Solstråle: Hej Anna-Lena! Ka man träna upp sin förmåga på något sätt så att man kan se änglar?

Anna-Lena Vikström: Ja det kan man. Det är bara några få gånger jag sett änglar med ögonen men för sin inre syn kan man också lära sig att känna igen olika änglar. Man kan be den ängel som följer dig just nu att visa sig som en färg och en känsla för din inre syn.

 

Anders: Hej Anna-Lena! Om man står still i livet, kan då änglarna se till att saker händer och det rör sig igen?

Anna-Lena Vikström: Ja men det vanligaste skälet till att det står still är att änglarna har sett till att det är så till tiden är inne för förändring. De ger dig möjligheten att vänta tills något nytt är moget att komma.

 

Elsy: Hej Kan en ängel ge beröring eller ger ängeln bara en känsla av närvaro ? Nybörjare

Anna-Lena Vikström: Man kan både känna musik, doft och beröring från änglar. Det finns beskrivet i många gamla berättelser om människor som haft änglabesök.

 

Elsy: När min bror gick bort föll en vit vacker fjäder utanför matrumsfönstret när vi satt och åt. Var det något tecken ?

Anna-Lena Vikström: Ja det var säkert ett tecken från honom! Han ville visa att nu har han det bra.

 

Inger: Hej Anna-Lena! Vad är det för skillnad på en andlig guide och en ängel?

Anna-Lena Vikström: En andlig guide upplever man inom sig som en vis person med en viss typ av kunskap de vill hjälpa oss med i livet.
​Änglar hjälper oss mer med andra typer av frågor, som helande, kärlek mellan människor, försoning och förlåtelse, att komma in i sin livsuppgift och allt som ökar ljuset och kärleken på jorden.

 

Mammasan: Ska skiljas och söker lgh �� Kan jag be änglarna om hjälp i en sådan situation. Är svårt att få bostad

Anna-Lena Vikström: Ja man kan be änglar om hjälp och för att få hjäl av änglar får man bäst när man släpper taget om det man önskar och "överlämnar" det till änglarna.

 

Evis: Ibland känns det så tomt, har jag verkligen en skyddsängel?

Anna-Lena Vikström: Ja det är min tro att alla har en skyddsängel. Jag tror att ens inre röst och ens skyddsängel är samma sak.

 

unicorn: Hej! Hur kan jag få kontakt med änglarna som healing vägledning?Kram Unicorn

Anna-Lena Vikström: Man måste utgå från frågan, ju mer man behöver hjälp eller vägledning, desto större är chansen att man får hjälp av änglar. När man inte anstränger sig själv utan ber dem att lösa problemet.

 

Ulla: Hej! När vet man att man har beskydd av ängel? Ska man påkalla typ:Ärkeängel Mikael?!♥️��

Anna-Lena Vikström: Om man vill ha extra handlingskraft kan man kalla på ärkeängeln Mikael.

 

Dottern: När mor dog var det snöstorm och mitt på europavägen mitt i natten satt en duva. när bilen närmade sig flög den i cirkel upp över bilen för att försvinna Inte vanligt med duvor så dags i det vädret. Öppnade fönstret för mors själ när hon dog några timmar tidigare. Var det mor som hälsade?

Anna-Lena Vikström: Det får jag en stark känsla av att det är, de förmedlar sig ofta genom djur

 

Lisa: Hej Anna-Lena, jag undrar över ett fenomen som jag brukar känna av, små korta intensiva kalla "vindpustar" som omger mig ibland, det har känts som dom omfamnat mig och det är nästan så jag kan ta på dom, är det mina skyddsänglar som finns med mig eller är det mina nära kära som gått över på andra sidan som är hos mig då? Jag hade även en gång en brun skepnad i rummet en lång "spöket Laban" figur som försvann i väggen ut, kan du tala om för mig vad/vem det var?

Anna-Lena Vikström: Det verkar som att du både ser och känner änglar och döda anhöriga och platsminnen. Du ska vara glad!
​Vindpustarna och omfamningarna kan både vara änglar och döda anhöriga.

 

Anna-Lena Vikström: Tack alla som varit med och läst chatten! Jag blev så glad och berörd av frågorna och det som händer i varje människas liv. Jag önskar att jag har kunnat ger en känslan av att vi alla är omsluten av en värld av ljus och kärlek som finns där när vi behöver dem, det är så jag upplever den andliga världen.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.