Chatt med Anna-Lena Vikström 27 april 2023

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Anna-Lenas chatt om medialitet och energier.

Annika S

Hej Anna-Lena, Jag var till ett medium för något år sedan som tyckte jag kunde säga ifrån mig alla mina guider. I efterhand har jag ångrat detta jättemycket och känner mig lurad som lät mig övertalas till detta. Har jag inte mina guider med mig längre? Allt gott! Annika

Anna-Lena

Den andliga världen är som ett hav av ljus och kärlek och finns där när vi öppnar oss för att bli vägledda. Be om något du behöver deras vägledning i, då kommer de tillbaka men kanske inte alla på en gång och kanske får du också en ny guide. Jag har haft guider som försvunnit ett tag och sedan kommit tillbaka tio år senare.

 

Malin

Jag undrar om du kan se att det finns chans för mig att kunna lära mig att länka med andevärlden. Har träffat medium som säger är medial men behöver verkligen utvecklas. Hur gör jag det bäst?

Anna-Lena

Du behöver inte ha någon speciell ceremoni eller meditation för att få kontakt. Det bästa sättet är att vara så tydlig som möjligt. Istället för att fråga ”Finns det någon från andra sidan här?” frågar du ”Vem är här?” Så kort och konkret som möjligt. Sedan väntar du på en känsla, för mig känns det som att jag blir översköljd av en känsla. Sedan kanske du får en bild eller ett enstaka ord inom dig. Men det viktigaste ifrån början är att räkna med att de är omkring oss och prata med dem i tankarna utan att förvänta dig något svar ifrån början. Det är så roligt när man börjar känna att man får svar tillbaka!

 

Marian

Hur tränar jag upp min medialitet förutom genom meditation när jag inte har någon att träna med eller mot?

Anna-Lena

Det är en klok och viktig fråga, för det är ju när vi är själva vi har mest nytta av den andliga vägledningen. Det beror på precis vad du vill träna i din medialitet, om det är kontakt med andliga vägledare eller se en i framtiden. Ett väldigt bra sätt att göra är att be om vägledning eller kontakt i drömmar. Ställ en fråga du vill ha svar på och lägg märke till vad du drömmer. Vi kan få glimtar av vad som kommer att hända i drömmar, en detalj som dyker upp under dagen eller du drömmer att du får vägledning och undervisning från andevärlden.

 

 

Sara

Hej Anna-Lena. Jag har barn som är mediala och jag har också själv upplevt saker som gjort att jag börjat fundera på om jag kanske är mer medial än jag trott. Hur vet en om en är medial och kan en utveckla en slumrande gåva? Jag vill så gärna och har på sista tiden framför allt känt mig dragen till kommunikation med änglarna och till pendling. Är det här något jag borde utveckla vidare? Tack för dina insikter!

Anna-Lena

Det är fler människor som är mediala än de som inte är det och förmågan till medialitet går ofta i arv. Jag håller grundkurser i mediumskap och då kan det komma människor som aldrig varit med om något övernaturligt som följer med en vän på kursen och de får kontakt med döda anhöriga när de börjar tro på att man kan få kontakt genom sin tanke. Det är bra att inte börja med redskap som pendel utan i stället känna svaren i kroppen. Om man ställer en fråga inom sig och får ökad energi så är det ett ja. Får man inget svar alls brukar det betyda att man ska vänta.

 

Eva

Hej! Jag är lite rädd för att släppa fram det mediala. Kan du se varför det är så, och om jag kan göra något för att ändra på det? Kramar.

Anna-Lena

Ja så är det med det vi vet så lite om, vad som händer efter döden. När jag växte upp var en stor del av träningen till att bli medium att själv kunna lämna kroppen och vara ande för att få känna hur det är, och då förstår man vad andar kan göra och inte göra, hur de förmedlar sig till oss. Sedan är det bra att veta att man kan sätta upp ett filter för det man vill kunna uppfatta, man kanske inte vill se allt som händer i framtiden och ibland kanske man inte vill ha kontakt med andar alls. Då är det bra att veta att man kan bestämma sig för vad man vill uppfatta och inte, till exempel att man bara vill uppfatta och se det som är konstruktivt eller det man har nytta av att se.

 

Ulrika

Hej! Jag undrar lite över den energi jag skickar ut. Jag är trevlig, snäll och vill gärna tillhöra. I stället blir det lite tvärtom att folk ibland undviker och väljer bort. Jag har stor integritet och starka åsikter. Mvh Ulrika

Anna-Lena

Vi drar till oss de människor som på något sätt berör oss eller ger oss en positiv känsla. Jag tror att vi lever i olika energifrekvenser och söker olika saker hos varandra, Många ensamstående blir bortvalda vid parmiddagar, människor som har en hög social status söker sig till andra med hög status och blir samtidigt fast i en bubbla där de inte utvecklas. Det är så viktigt att du inte tänker att det är den energi du skickar ut som gör att de väljer bort, du är i en annan energi som de inte känner igen.

 

Helén

Hej Anna-Lena, Hur kan jag öppna upp mig för att kunna "prata" med mina guider, mamma och änglarna? Köpte en kurs, men hittar inte motivationen att slutföra den... Man ska meditera mycket men tycker inte jag kan det. Kommer jag vidare och hur ska jag göra? Kram från Helén

Anna-Lena

Jag tror inte alls att man behöver meditera för att öppna sig för den andliga världen! Jag har ett enkelt knep! Jag frågar inom mig: ”Vem är här” och så pratar jag med dem i tankarna och till slut får jag svar i form av känslor inom mig, men det kan också vara tecken och sammanträffanden.

 

Patrick

Hej! Hur kan jag eller universum vända negativ energi till positivt? Det finns personer som är inne i en negativ spiral och så plötsligt vänder det. Kram Patrick

Anna-Lena

Så fort vi känner att vi vill ha hjälp förutsättningslöst vänder det. Jag har mött människor som varit kriminella eller deprimerade som helt plötsligt känt närvaron av ljusvärlden, en ängel och fått den kraft som behövs för att vända situationen.

 

Nina

Hej...vad det gäller Sanndrömmar så är det rätt jobbigt och ha ...kan jag göra nåt åt det? Oftast är det olyckor och tragedier.

Anna-Lena svarar: Sanndrömmar är ett av de mest fascinerande mediala förmågorna, något du ska vara så glad att du har förmågan till. Det vi uppfattar är något som berör oss känslomässigt, det är därför du ser olyckor och tragedier. Sedan blir man rädd att man ska se det och då ser man det ännu mer för att det berör en känslomässigt. Men man kan bestämma sig att bara drömma sanndrömmar om sådant man har nytta av.

 

Eva Fransson

Kan alla bli mediala?

Anna-Lena

Man brukar säga att ungefär 80% av mänskligheten kan utveckla sina mediala förmågor. Det är ungefär 10% som är väldigt mediala från födseln och 10% som aldrig kommer att kunna känna något alls. Just nu är vårt samhälle och stadsplanering utformad utifrån de 10% som inte är mediala, kanske blir det annorlunda i framtiden, ju fler som upptäcker sin medialitet. Så de flesta kan utveckla sina mediala förmågor, det är medfödda egenskaper inom oss.

 

Beatrice

Hej Anna-Lena! Vet inte om detta är en fråga du kan svara på men det gäller attraktionslagen. Hur attraherar jag in en viss person i mitt liv? Går det ens att göra det? Har varit fylld av så mycket kärlek till denna person i snart flera år. Han finns ständigt i mina tankar och jag dagdrömmer om oss tillsammans. Det känns så verkligt. Får kärlek från olika håll men inte från honom.

Anna-Lena

Det har nog alla önskat någon gång i livet. Men det går inte, den fria viljan och deras attraktionslag, vad de vill attrahera, hos den andra personen är starkare än attraktionslagen.

 

Morgan H

Hej Anna-Lena! Jag ser väldigt ofta samma nummerkombinationer flera gånger under dagarna/veckorna. Förstår att det är änglanummer som kommer och det har varit så i många år. Vad menas med dessa nummer och vad vill änglavärlden och universum förmedla till mig! Finns det något syfte eller vill dem något som jag bör göra och vara uppmärksam på? Mvh Morgan

Anna-Lena

När man får upprepade nummer betyder det alltid att du ska vara uppmärksam, du är inne i en andlig utveckling och bli vägledd! Det betyder att man är på rätt väg. Vilket nummer det är har inte så stor betydelse, tecknet är upprepningen.

 

Mari

hej Anna-Lena! undrar hur du ser på "platsbunden sabotage/ låga energier" som att marken där vårt hus nu står, för tusen år sedan (vikingatiden) hade platsen och området omkring som "galgbacke"? vad får du för vibbar? finns det något vi kan göra för att ändra energierna och få lugn och ro? tack på förhand //Mari

Anna-Lena

Det finns platser där jag aldrig själv skulle sova eller bo, där man känner sig tung eller deprimerad av att vara, men det är inte säkert att en galgbacke har den tunga negativa energin. Det är värre på plaser där människor mått dåligt under lång tid, till exempel ett mentalsjukhus eller fängelse. Eller platser med någon slags besvärjelse över sig. Då får man fylla platsen med så mycket positiv energi tills det tillslut ”skriver över” den negativa energin.

 

Elisabet

Själen vet jag vart den tar vägen, med vad händer med mig/min personlighet när jag dör?

Anna-Lena

Du har samma personlighet och sätt att tänka efter döden. Det som skiljer är att man känner att man kan få tillgång till och veta allt. Träffar man någon i andevärlden ”vet” man på ett ögonblick vad personen vill säga och förstå varför de gjort på ett visst sätt. De har också ett minne och kan komma ihåg födelsedagar för anhöriga och sådant. Men med tiden blir den jordiska världen mindre viktig, man blir mer vidsynt när man kan förstå från andras perspektiv.

Linda

Hej! Jag undrar över en sak, när man är i beslutsångest och ska välja vilken väg man ska gå. Hjälper änglarna och guiderna en så att man hamnar på den väg som är menat och bäst för en till slut?

Anna-Lena

Ja i sista minuten, när man blir tvungen att välja så får man tecken.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.