Chatt med Benny Rosenqvist 11 maj 2023

Här kan du läsa de besvarade frågorna från Bennys senaste chatt.

Benny:

Nu börjar naturen vakna till liv. Ljuset är tillbaka och vi känner hopp och letar oss ut ur våra iden. Många människor träffar kärleken på våren, nya vänner men framför allt får vi ett socialt beteende och får möjlighet att vara ute och umgås med varandra. Picknickar, utomhusföreställningar, promenader och se den vackra limegrönskan på träden. Den är magisk, dock väldigt kort. För sen blir det en mörkare grön. Alla dofter exploderar, så även allergier för dem som har det, tyvärr. Så med kärlek önskar jag ljus i allas hjärtan.

Kram Benny

 

Diana:

Hej Benny. Min äldsta dotter har tagit avstånd från mig, och sina två systrar. Jag har försökt hålla kontakt, men får inga gensvar. Varför gör hon så?

Benny svarar:

Hej Diana!

Så tråkigt, detta är men också så vanligt. Oftast är det långt bortom liggande anledningar och bagateller som utlöser det. Men hon har sina principer och kommer vilja komma tillbaka till er och familjen kommer att bli sams med varandra.

Kram Benny

 

Anders Andersson:

Benny! Kommer jag och min fru att kunna fira vår guldbröllopsdag som vi tänkt oss?

Benny svarar:

Hej Anders!

Ni har ju bestämt er för att det ska bli bra och det säger min magkänsla med. Grattis till att ni har hållit kärleken vid liv så länge. Kan du inte skriva och berätta hur ni har gjort det?

Kram Benny!

 

Marianne:

Hej Benny, Jag råkade ut för en otroligt tråkig händelse på mitt jobb för några månader sedan. Jag slutade o står nu inför en valsituation - ska jag söka nya fasta jobb eller ska jag starta eget? Om jag söker nya fasta jobb, har jag någon chans att få ett sådant? Om jag startar eget, kommer det gå bra o kommer jag att få några uppdrag? Blir väldigt tacksam över ett svar, känner att jag inte alls mår bra av min situation just nu.

Benny svarar:

Hej Marianne!

Men vilken tur att olyckliga omständigheter hände för du trivdes ändå inte på arbetsplatsen. Du ska först få en anställning till att börja med och sen kommer du att öppna eget som konsult, både till din kommande arbetsplats och till andra företag.

Kram Benny

 

Martin:

Hej Benny, Jag sadlar om och utbildar till ett nytt yrke mitt i livet. Vad ser du i framtiden för mig gällande mitt nya yrke? Är detta ett yrkesval jag kommer att trivas i och lyckas med?

Mvh, Martin

Benny svarar:

Hej Martin!

Jag känner att du är på rätt väg och du kan utvecklas med här då det är mer kreativt och du får mer frihet. Du är bra på kommunikation och att styra upp saker för dig själv och det får du i detta jobbet.

Kram Benny

 

Lena:

Mina döttrar är osams och har ingen kontakt. Det smärtar mig så då jag har uppfostrat dem ensam och att vi alltid har varit ett team. Ser du om det finns någon lösning till att öppna upp för något nytt?

Benny svarar:

Hej Lena!

Ibland har vi pauser även med dem som är nära oss. Denna pausen kommer inte att vara för alltid, tid kan jag inte säga men det kommer lösa sig. Det är den yngsta tjejen som löser det före den äldsta och de får bättre kommunikation.

Kram Benny

 

Louise N:

Behöver en knuff från ovan, tappat tillit och motivation till att gå vidare i livet. Svar till lite vilsen.Tack på förhand.

Benny svarar:

Hej Louise!

Så du är i en transformation. Då tappar man allt men utvecklas i sitt inre, man får lära sig släppa taget om sånt som inte är värdefulla, kontakter man inte har nytta av släpper man, samt lär sig sätta gränser och vara tydlig mot sig själv. Vad man mår bra av. Vilken utveckling du går igenom just nu och så bra du kommer må efter detta, där du både får tillbaka en högre inställning, får tillbaka kreativitet och motivation till att leva i glädje.

Kram Benny

 

Therese:

Har jag och min man haft ett tidigare liv ihop? Vi har levt ihop i 22 år sedan jag var 14 år gammal och han känns som min själsfrände. Kommer vi få ett långt liv ihop?

Benny svarar:

Hej Therese!

Du har så rätt, varför frågar du. Vill du ha bekräftelse? Ja, ni har levt tillsammans i de flesta liv sedan era själar föddes. Ni kommer att leva länge tillsammans och flera liv framåt. Grattis till er lyckade kärlek och var rädd om den.

Kram Benny

 

Jessica:

Hej Benny Jag går i separationstankar, vi har hängt ihop i 20 år. Vi har två barn, där åtminstone den äldsta kommer få det extra jobbigt då hon är väldigt mammig. Är även rädd att jag kommer att krascha då jag inte vill vara ifrån barnen. Så det är svårt att ta steget... Å andra sidan kraschar jag väl om jag stannar i relationen också... Hjälp! Separera eller stanna?

Benny svarar:

Hej Jessica!

Jag känner inte att du är färdig nu till denna separation och du behöver inte konstruera slutet utan det kommer när det är dags för det för då känns det inte svårt att göra det. Ni kommer båda dessutom att hitta mer kärlek igen och en vänskap. Era barn kommer då att må bra av att ni har väntat med det. Separationen sker längre fram. Lycka till.

Kram Benny

 

Elin:

Hej Benny! Efter att ha kommit ur ett destruktivt förhållande känns det lite hopplöst det där med kärlek…Har en sån känsla av att jag inte duger. Kan du ge mig lite hopp om att det finns någon snäll kille där ute åt mig? Kram!

Benny svarar:

Hej Elin!

Klart att du får en snäll kille, du är ju snäll! Han är väldigt mörkhårig, tjockt hår och mörka markerade ögonbryn. Han har bruna ögon och är svensk, men osvensk på sitt sätt. För han är en väldigt utåtriktad, varm och snäll människa. Stark personlighet som inte ger upp. Så nu har du tagit rätt beslut att lämna den destruktiva relationen som dessutom var psykisk misshandel. Lycka till med det nya!

Kram Benny

 

Beatrice:

Hej Benny, jag hoppas att du mår bra. Min fråga till dig är så här. Jag tycker att jag står stilla, jag vill så mycket mer men vet inte vilket håll jag ska gå. Kan du ge mig några tips?

Benny svarar:

Hej Beatrice

Ibland är det bra att stå still och invänta energin som berättar vilket håll man ska gå. Det händer saker inom oss när allt stannar upp. Då letar vi efter nya vägar och blir tvingade till att göra det, och det svaren har vi bara själva. Meditation hjälper oss att förstå de insikterna. Jag mår jättebra just nu, det är vår ute.

Kram Benny

 

Gun:

Jag försöker lära mig att bli lite andlig att kunna skriva automatskrift. Men vet inte om det bara är jag själv som hittar på. Kommer jag att kunna lära mig det?

Benny svarar:

Hej Gun!

Det är klart att du känner rätt Gun. Du kommer både kunna pendla och skriva automatskrift och healing. Så din andliga resa har börjat och utveckling har börjat, men glöm inte att vara nog och be om skydd varje gång så du inte får in några dåliga energier.

Kram Benny

 

Rosmari

Hej Benny. Jag hittar ofta hjärtan i olika ting, kan vara vad som helst, i naturen o annat. Ser du om det har någon betydelse? Kära hälsningar och hoppas på svar. Kram.

Benny svarar:

Hej Rosmari!

Jag vet fler som gör det. Hittar hjärtan i naturen och hjärtformade tecken. Agneta Sjödin har skrivit en bok om hjärt-tecken. Den är jättebra. Jag får mycket fjärilar och fåglar som tecken från mina änglar. Lycka till med i dina hjärtan!

Kram Benny

 

Frida:

Hej Benny. Det tar emot när jag ska gå till mitt jobb. Känns inte som att det är rätt för mig egentligen. Vad ser du för mig angående arbete?

Benny svarar:

Hej Frida!

Hur mycket tecken ska du få för att byta jobb? Det finns ett jobb som väntar dig bara du öppnar ögonen och ber om tecknet. Det blir ett jobb där du känner att du börjar leva igen och du får nya arbetskamrater som du umgås med. Lönen är till och med mer än innan. Så vad väntar du på? Säg till universum att nu är det dags.

Kram Benny

 

Janet:

Hej Benny! Jag har en sedan länge närd dröm om att kunna köpa mej ett eget hus. Kan du se några möjligheter till det eller måste jag återigen leta hyrbostad? Och kärlek, var finner jag den? Har varit singel tillräckligt länge nu. Kram o jag önskar dig allt väl. ❤

Benny svarar:

Hej Janet!

Först kommer du hitta en hyreslägenhet som omvandlas till en bostadsrätt. Den säljer du om några år och från startkapital till enplanshus/radhus. Så du kommer att göra en bostad resa nu, man kallar det bostadskarriär. Lycka till med resan.

Kram Benny

 

Anneli:

Hej som många andra undrar jag när jag kommer träffa kärleken, min tur nu. Jag älskar att laga mat tillsammans och mysa. Kram ♥️

Benny svarar:

Hej Anneli!

Klart du inte ska leva ensam. Han är smärt, lång och ljus, men bredaxlad. Ni har mötts på något sätt redan. Han är bekymrad för han börjar tappa hår, men det hänger inte på håret. Han som du älskar att laga mat, vara hemma, mysa, tända ljus och gå skogspromenader och sitta vid havet. Men även att motionera och gå långa promenader tillsammans med sin tjej-labbe. Så där finns en framtid för dig, välkomna den bara!

Kram Benny

 

Kristin:

Hej Benny! Lever i en icke så bra relation, ska jag stanna eller gå? Känner att värmen finns där men hans humör fördärvar så mycket. Blir det någon bättring? Tack.

Benny svarar:

Hej Kristin!

Det är synd med humör men det kan man terapeutiskt jobba med och meditation hjälper också. Ställ krav, säg att du tycker om honom och tror på eran relation men inte kan du leva med någon som brusar upp så och att det händer för ofta. Men jag tror att ni kan få det bra om han börjar jobba med sig själv.

Kram Benny

 

Pernilla:

Hej Benny! Min dotter är 16 år och har inga vänner och funderar nu på att flytta och börja på ny skola! Hon kommer i så fall att flytta själv och bo på skolans internat! Det är väldigt långt men hon är beredd att göra allt för att få ett socialt sammanhang! Min fråga är om du ser någon flytt och om det blir bättre för henne? Om hon inte flyttar kan du se hur det blir för henne då? Skull bli så tacksam försvar! Mvh Pernilla

Benny svarar:

Hej Pernilla!

Din dotter är en gammal själ och har svårt att umgås med någon som är i samma ålder som hon själv. Hon kommer alltid att umgås med dem som är äldre och det kommer bli väldigt bra med skolbyte och att hon bor på internat och där träffar hon andra gamla själar som är streetsmarta. Hon kommer komma i ett rikt sammanhang yrkesmässigt för hon har väldigt klara ledaregenskaper och är en väldigt trevlig människa att umgås med, det vet du.

Kram Benny

 

Malin:

Hej Benny, Vill så gärna köpa det vita huset med blå knutar... vad tror du? Är det görligt? Och jobb, kommer det nytt nu tro?

Benny svarar:

Hej Malin!

Det är möjligt att ni kommer köpa huset med blåa knutar och vita väggar. Nytt jobb ser jag inte just nu men det kommer nästa år. Då är du färdig att ta det steget. Lycka till!

Kram Benny

 

Marie:

Hej Benny! Jag är en ganska nybliven pensionär. Min dröm är nu att få jobba med föreläsningar om stress för pedagoger och föräldrar. Men även att skriva bok till föräldrar om mina kunskaper och erfarenheter om barn. Kommer jag att lyckas med det eller ska jag
tänka om?

Benny svarar:

Hej Marie!

Vilken bra idé, att jobba med stresshantering för föräldrar och pedagoger, så boken kan du skriva till både föräldrar och barn. Du har konsten som pedagog och dessutom är du bra på att förmedla det på ett psykologiskt sätt så att människor förstår var du menar. Ja, det kommer bli bra.

Kram Benny

 

Lilian:

Varför vill inte mina barn ha något förhållande med mig, deras mamma? Jag älskar ju dom o har inte gjort något fel tycker jag!

Benny svarar:

Hej Lilian!

Dina barn tycker inte att du alltid har varit där för dem. Men du kommer att få en god relation till dem igen, men ni har en del att reda ut i det förgångna som du inte tänkt på men som gör att de inte mår bra. Men det kommer att lösa sig på bästa sätt.

Kram Benny

 

Angelika:

Jag vill veta hur jag kommer att klara mig och barnen nu när min man är död.

Benny svarar:

Hej Angelika!

Först beklagar jag sorgen, så tråkigt. Ni har det bra, du och barnen. Du är en jättebra mamma som inte kommer att leva själv för alltid, utan du träffar en man som blir en bra kärleks-pappa till dina barn. Det är din man från andra sidan som ordnar det och stöttar det och han släpper inte taget. Snart kommer du känna av honom och hur han ställer allt tillrätta.

Kram Benny

 

Sakina:

Den killen som jag nu har kontakt med, är det någon jag ska satsa på?

Benny svarar:

Hej Sakina!

Jag ser två killar. Dels den killen som du nu har träffat, men senare blir du uppvaktad av en arbetskollega. Men håll dig till det du har nu. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan gräsmattan. Lycka till med kärleken!

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.