Chatt med Benny Rosenqvist 14 december 2023

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

Julen är fridens tid. När vi sträcker ut en hand för att skänka kärlek till varandra. Kärleksbudskapet är viktigt nu på jorden och med tusentals juleljus försvinner mörkret en liten stund. Våra hjärtan fyller vi med värme, men vi får inte glömma bort dem som står utanför. De som inte får vara med i gemenskapen. Så bjud in någon som kanske inte har någon familj eller vän att fira jul med. För julen är samhörighetens helg nummer ett, och vi alla hör ihop. Så våga släppa in en främling i ditt hjärta. För trots allt är givandet det som ger mer än att få. Massor av kärlek och julkramar till er och en önskan om det bästa 2024.

Kram Benny

 

Helene:

Hej Benny! Hur skapar jag bäst en mental distans till mina föräldrar? De är mycket bittra i sin inställning till allt o alla. Tacksam för råd ifrån dig. Hälsningar från Helene

Benny svarar:

Kära Helene!

Du är väldigt bra på det redan, på att stänga av och att inte gå in i det personligt. Tidigare tog du åt dig och bar skuld för deras tankeställning till livet. Idag har du fått distans till det och går inte in i det. Men ibland när man är trött går det in under skinnet ändå och då kan man skydda sina chakran så att energierna inte går in i ens själ.

Kram Benny

 

Maria:

Hej Benny. Min dotters pappa Lasse dog precis när hans liv hade ordnat upp sig och han hade det så bra. Har han det bra där han är nu?

Benny svarar:

Kära Maria!

Han var färdig med allt för att lämna jordelivet och är nöjd med hur han har levt. Han känner också att han kunde ge kärlek och kunde få kärlek vilket han alltid har haft svårt med, men han var på den bästa plats då han lämnade jordelivet. Det är viktigt att släppa in energierna som han vill prata med dig om. Du har ju själv en medial förmåga och har känt av honom både fysiskt, psykiskt och i drömmar. Jag känner att han är lättkonverserad, så bjud in! Du kommer få mycket tydliga budskap från honom.

Kram Benny

 

Birgitta:

Min pappa Stig skulle fyllt 93 idag, jag undrar hur han har det på andra sidan? Jag saknar min svärmor Elsie och undrar om det går att få kontakt?

Benny svarar:

Kära Birgitta!

Pappa Stig kände sig inte gammal men var färdig för att lämna jordelivet helt kroppsligt. Det är en underbar energi och kraft i honom. Ni har ju i familjen en envishet, du med. Men han var mer målmedveten än vad du är. Han vill lära dig kommunicera med honom. Så meditera och öppna för källan till andra sidan, så kommer han att lämna fantastiska budskap till dig.

Kram Benny

 

Catarina:

Kommer jag att flytta och kunna jobba hemifrån? I så fall när sker det?

Benny svarar:

Kära Catarina!

Flyttningen går inom ett par månader och då kommer du kunna jobba hemifrån. Du kommer ha ett stort arbetsrum som även fungerar som gästrum. Trots detta ser jag dig arbeta mycket i köket, trots detta fina rum.

Kram Benny

 

Tina:

Hej Benny Har varit änka i många år...kommer jag att få uppleva kärleken igen? God jul Benny svarar:

Kära Tina!

Klart att du kommer att träffa någon. Han har antingen efternamn eller i förnamn ett G som första bokstav. Är ca 173 lång, djupt liggande ögon, högt hårfäste och enormt muskulös. Sedan är han fem år yngre än dig, han är byggnadsarbetare, jag ser honom i snickarbyxor. Han har dock börjat måla tavlor, men jag vet inte vad de föreställer. Han har två vuxna barn och bor i en ombyggd sommarstuga. Den är jättefin och mysig. Men ett fönster går inte att stänga och detta fixar han när ni träffas.

Kram Benny

 

Eva:

Skulle bli själaglad om du svarar mig... så tacksam❤ Jag sitter fast fullständigt. Hur gör jag för att komma loss? Ser du något ljus i min framtid? Allt gott till Dig

/Eva

Benny svarar:

Kära Eva!

Att sitta fast är att börja på något nytt då det är första steget till att lämna det gamla. Om man sitter fast så rensar man i det förgångna. Du kommer att finna glädjen i en ny man och även i ett nytt jobb som du är tveksam till att ta men gör det ändå. Du är i grunden väldigt positiv och har lätt för att se lösningar i allt. Så fortsätt så och vägen står framför dig.

Kram Benny

 

Lena:

Hej Benny, Jag saknar och tänker mycket på min mormors syster Hildur. Är hon med mig?

Benny svarar:

Kära Lena!

Hildur var en stark kvinna med ett stort hjärta av guld. Klart att hon är med dig då hon är din skyddsängel. Du blir inte av med henne, det har hon lovat. Hon är inte en sådan som sviker och det är du inte heller, men du ger för mycket till dina vänner. Du vet ibland att du blir utnyttjad. Du kommer göra av med ett par kompisar ganska snart.

Kram Benny

 

Diana:

Käre Benny, Hur ska jag hitta styrka i min destruktiva relation? Han påverkar hela mig. Kommer jag kunna bli ”mig själv” igen?

Benny svarar:

Kära Diana!

Du kommer aldrig att bli dig själv så länge du lever med honom. Vissa människor plockar fram svagheter hos oss än, vilket din partner gör. Han förminskar dig omedvetet och vilket är väldigt fel. Visst har han även fantastiska sidor vilket gör det svårt att lämna.

Kram Benny

 

Sylvia:

Hej Benny! Upplevde på en promenad för ca 35 år sedan ett starkt ljussken som var klot/ovalformat ljus som sakta lyftes upp över grantopparna. Lika plötsligt som det dök upp så försvann det. Det skedde tyst och stilla på en vintrig enslig byväg i Norrland. Inget jag har glömt efter alla år men vad var det?

Benny svarar:

Kära Sylvia!

Detta är en orb och det är en själ som reste framför dig. Först trodde jag att det kunde ha varit ett ufo men det är det inte. Detta är en själ nära dig, en kvinnlig form. Det är din mormors mamma. Du är väldigt connectad till din mammas sida, andligt.

Kram Benny

 

Tina:

Vi fick inte vara med när pappa gick bort och undrar nu om han kände sig övergiven och rädd? Har han det bra nu?

Benny svarar:

Kära Tina!

Han var inte ensam. Redan innan kom hans mamma och sa att hans resa var beställt och att han skulle åka till andra sidan. Så han log när han lämnade jordelivet. Ingen går ensam härifrån, det är alltid någon som är med en, minst en, ibland fler. På andra sidan möter vi dem vi älskar, så det blir ett känslomässigt party för dem.

Kram Benny

 

Bodil:

Kommer jag o min man att bo kvar i vårt hus eller vågar vi ta steget att flytta till något nytt?

Benny svarar:

Kära Bodil!

Ni kommer flytta till ett tegelhus som går mer åt det brunröda hållet. Med ett svart tak, sadeltak som går ut på sidorna. Runt om huset finns det massor med lavendel. Ni kommer att trivas jättebra och våga släppa taget om det hus ni har nu.

Kram Benny

 

Eva:

Hej Benny! Skulle vilja ha hjälp med om du kan se om jag lyckas komma vidare på min karmiska läxa och har gjort mitt jobb som jag ska. För att kunna våga möta kärlek igen. Tack på förhand ❤

Benny svarar:

Kära Eva!

Din karmiska läxa är att släppa det gamla för att kunna gå in i det nya. Mod att våga bli älskad. Nytt jobb inom ett halvår med nya vänner som är mer likvärdiga dig själv. Du har själv en stark intuition och har känt detta själv men har inte riktigt lyssnat på dina själsliga insikter. Man är inte profet i sitt eget hjärta, men man kan vara det till andra.

Kram Benny

 

Vivan:

Min lillebror Sixten dog strax före han skulle fylla 30 år. Jag tänker ofta på honom. Hur har han det nu??

Benny svarar:

Kära Vivian!

Han har redan inkarnerat igen får jag reda på av min guide. Han lever här på jorden igen, och är en nära släkting till dig idag.

Kram Benny

 

Catharina:

Hej Benny! Har nyligen blivit änka och jag undrar vad finns i framtiden för mig ❤

Benny svarar:

Kära Catharina!

Beklagar sorgen. Det är alltid sorgligt att bli lämnad av någon som älskar en så mycket som din man älskade dig. Det vet du. Han vill att du träffar en ny man som är lång och smal med blont hår. Han har en gammal tatuering av en ros på bröstet. Den är suddig. Men ni kommer att ha en fantastisk relation.

Kram Benny

 

Annapanna:

Hej! Känns som jag står och stampar på samma ställe, börjar tröttna på mitt jobb. Är jag för gammal för studier (51) eller ser du något annat jobb åt mig i framtiden, gärna med mer lön. Vet inte alls vad jag kan lära mig utom vård.

Benny svarar:

Kära Annapanna!

Jag ser att du kommer jobba med omvård, med människor som är på glid i samhället. Det är stimulerande då det handlar om psykologi. Man måste vara så inkännande som du är för att klara jobbet. I början kommer du att bli väldigt trött för att det kräver en omställning på ditt sätt att tänka och fungera. Du får en utbildning via jobbet och du får en kollega med vitt lockigt hår. Det är inte blonderat men vitt, lockigt och vackert. Klippt i page-frisyr. Ni kommer att utveckla varandra och umgås privat utanför jobbet.

Kram Benny

 

Nina:

Vi skulle fått en dotter 2021 som vi förlorade. 2022 kom sonen, väntar nu en dotter till 2024. Är det samma själ som dotter 1 som kommer tillbaka?

Benny svarar:

Kära Nina!

Ja, det är det! Nu kommer hon tillbaka då hon är färdig för att återfödas. Denna känsliga själ är en jordängel som kommer att dra folk åt sin vagn via hennes karisma. Hon lär ut saker och älskar att undervisa, kommer kunna många språk, ha enkelt för att lära sig saker och ett lugnt sinne som tonåring men temperamentsfull som barn. Det kan vara att hon får lite kolik så det är viktigt att du äter rätt.

Kram Benny

 

Marjo:

Hej! I hela mitt liv har jag haft skyddsängel. Men undrar om de kan finnas flera? Så många gånger jag har blivit räddats i olika situationer. Kram från mig!

Benny svarar:

Kära Marjo!

Det är en manlig släkting till dig som är kraftfull men inte så lång, 175. Det är på din mammas sida och han har även tidvis mustasch. I slutet av sitt liv har han även lite hår.

Kram Benny

 

Annika:

Hej Benny. Jag och min pappa Jarl hade inte någon kontakt de sista åren innan han gick över. Varför valde han att strunta i sina barn och barnbarn? Finns han runt oss nu i stället för att skydda och stötta oss? Ha en underbar jul och ett riktigt gott nytt år. Kram Annika

Benny svarar:

Kära Annika!

Mest av allt struntade han i sig själv. Han stängde av känslor och mådde inte bra psykiskt. Han var allmänt vilsen, förkommen och hade ett flyktbeteende. Men han säger nu att han ångrar sig och vill be om ursäkt. Ordet förlåt räcker inte till. Nu skyddar han er och hjälper er hela tiden så han kan inte vara närmre än vad han är nu.

Kram Benny

 

Anne-Christine:

Min son Patrik gick bort för snart 3 år sedan. Undrar om han har det bra. Han rycktes så hastigt ifrån oss. Vi hann inte säga farväl. Skulle så gärna höra att allt är bra med honom. Mvh Anki

Benny svarar:

Kära Anne-Christine

Pang, så är han borta! Han har ryckts bort på ett par sekunder. Han var kvar ett tag innan han gick över till andra sidan där han är nu. Han säger att han levde intensivt och fort så han visste undermedvetet att han inte skulle bli så gammal.

Kram Benny

 

Susanne:

Min farmor Mina försökte få kontakt med mig vid en tidigare seans. Tyvärr missade jag det. Vad ville hon säga? Kram och god jul!

Benny svarar:

Kära Susanne!

Just det vill hon säga, att hon är ledsen att hon inte fick säga adjö. Hon finns hela tiden runt er men du måste släppa taget om en relation. Det handlar inte om en man utan om en vänskapsrelation. Det är viktigt för dig att gå vidare.

Kram Benny

 

Jonas:

Är Kenneth förvånad över att andevärlden existerade? All kärlek från mig ❤

Benny svarar:

Kära Jonas!

Han fattar ingenting. Han trodde inte på att andevärlden existerar och att han fortfarande existerar. Det är för honom ett mysterium.

Kram Benny

 

Carina FF:

Hej fina Benny. Jag funderar vem som är min Guide? Min mamma hette Gerd.

Benny svarar:

Kära Carina!

Det är Isak och han är norrman. Han levde på stenåldern i Norge. Då var du hans dotter så ni har ett långt förflutet med flera inkarnationer. Han är väldigt tydlig, kärleksfull precis som du.

Kram Benny

 

Anette:

Vad beror det på att jag och min partner är så dåliga på att kommunicera med varandra?

Benny svarar:

Kära Anette!

Det handlar om att lyssna. Ni lyssnar inte in varandra och tar inte in varandras energi och lever då i parallella världar. Men kärleken finns där och jag ser att ni är här för att lära er det. Att nå fram till varandra, vara tydliga och att älska varandra villkorslöst.

Kram Benny

 

Ingela:

Jag uppfattar att min älskade Leif ger sig tillkänna här hemma. Är det något speciellt han önskar att jag ska göra?

Benny svarar:

Kära Ingela!

Han sänder doftkoder till dig och det är rökdoft, parfymdoft och blomsterdoft. Samt även våga att älska igen. Han vill att du ska leva fullt ut och ta vara på den gåva livet är.

Kram Benny

 

Eva-Lena:

Jag undrar vad min pappa Einar Andersson hade för uppgift att lära mig med sitt beteende här på jorden?

Benny svarar:

Kära Eva-Lena!

Förlåtelse och förståelse. Även att visa sin omognad. Det har du ju lärt dig väldigt mycket om hur du inte vill bete dig, utan hans beteende. Lycka till!

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.