Chatt med Benny Rosenqvist 18 februari 2021

Här hittar du alla frågor och svar från livechatten med Benny Rosenqvist den 18 februari 2021.

Benny

Det krävs mod att älska. Det krävs ännu större mod att bli älskad. Kärleken är en stor källa till utveckling. Lusten att våga släppa in någon måste finnas där utan någon rädsla. Men många gånger när man har en kärlek så glömmer man bort att titta tacksamt på faktumet att den finns i ens liv. Det är viktigt att inte styras av rädslor när man älskar. Men att älska och att bli älskad villkorslöst är bland det svåraste vi har att lära oss. Men kärleken till alla medmänniskor gör att vi får en bättre värld och den börjar alltid i det lilla med de du har runt omkring dig. Sedan fortsätter det stora. För vi behöver varandra, du och jag, så jag tackar för den insikt ni ger med mig genom att jag får vara här och hjälpa er med era frågor. En stor hjärtekram till er alla.

Kram Benny!

 

Sessi

Benny kommer min man någonsin kunna förstå och lita på mig helt o inse att jag är så långt bort från hur hans x har gjort honom illa och sårat honom.

Benny

Hej Sessi!

Det kommer han att göra. Men hon har manipulerat honom så han förstår inte hur illa hans ex har gjort honom. Den insikten måste han komma till själv. Och det kommer han att göra. Du har hjälpt honom så mycket du kan med denna insikt. Resten måste han göra själv.

Kram Benny!

 

Challe

Hej Benny? Hur har min pappa det och är jag på rätt jobb nu? Med vänlig hälsning, Challe

Benny

Hej Challe!

Han är stolt över dig. Tycker att det är fantastiskt att du jobbar med vad du vill och kommit rätt i ditt liv. Lycka till.

Kram Benny!

 

Sara

Hej! Jag har flyttat hem till mitt barndomshem. Är lite ensamt till tider... Undrar om jag finner en ny man som vill bo här hos mig? Och när i så fall? Mvh, Sara

Benny

Hej Sara!

Ja, det är en kille som klipper sig själv. Han hår är hackigt men passar honom. Annars är han en väldigt organiserad människa med ett stort hjärta. Han älskar att snickra och hamra och det skulle inte förvåna mig om han jobbar med det.

Kram Benny!

 

Jo

Ska jag satsa på musik eller filmbranschen?

Benny

Hej Jo!

Det är musiken jag ser för dig. Först, sen kommer filmbranschen in i ditt liv. Så du kommer att syssla med filmer och att göra musik till filmer.

Kram Benny!

 

Ann

Hoppas att min fråga lyser... Efter lång rehabilitering pga utmattning hoppas jag på ett jobb där jag kommer må bra o trivas. Ser du om det dyker upp något sådant? Har så mycket att ge!

Benny

Hej Ann!

Du är så gott som bra nu. Det känns som att du verkligen står som en häst som stampar med fötterna och vill arbeta. Du är en bra ledare eftersom du är en kommunikatör. Du är också kreativ när det kommer till att lösa problem. Du kommer att få ett roligt jobb med ett bra team.

Kram Benny!

 

Loffe

Tjena Benny! Hur ser min själsfrände ut? Och vart kommer vi att träffas?

Benny

Hej Loffe!

Hon är brunett och färgad lite mörkare. Hon har kolabruna ögon, smala händer och generellt ganska smal men lång. Ungefär 175cm. Hon är inte själv medveten om hur vacker hon är. Hon har två barn. Hon har också en bra relation med sitt ex. De är färdiga med varandra.

Kram Benny!

 

Lotta

Hej! Kan inte släppa tankarna på A, finns det verkligen ingen chans? Hur ska jag i sådana fall närma mig honom?

Benny

Hej Lotta!

Det känns som att han är svår och rädd för närhet. Så därför måste du ge honom utrymme och låta honom komma till dig på sina premisser.

Kram Benny!

 

Ludde

Hej Benny! Varför lyckas jag aldrig få nära vänner? När jag själv tycker att vi är nära drar de sig undan eller visar sig vara falska. Mvh Ludde

Benny

Hej Ludde!

Du är lite godtrogen och för snäll och sätter inte gränser. Men en ny killkompis kommer att komma in i ditt liv. Han är extremt duktig på trädgårdar och ni har mycket gemensamt. Sen kommer du att lära känna en fotbollsintresserad kille men även andligt intresserad. Ni kommer att ha mycket att prata om.

Kram Benny!

 

Sebastian

Hej Benny! Om vi får köpt gården kommer vi att trivas där? Och kommer min växelvist boende dotter att vilja bo hos oss den dagen hon blir tonåring eller kommer hon att vilja bo mer hos sin mamma p.g.a avståndet?

Benny

Hej Sebastian!

Ja, du har köpt en gård ni kommer trivas på. Din dotter kommer vilja bo mer hos dig när hon blir tonåring. Men hon älskar er båda lika mycket så hon vill inte välja mellan sin mamma och dig.

Kram Benny.

 

Anders

Hej Benny. Jag heter Anders och är 43 år gammal och jag har sökt med ljus och lykta efter min partner i hela mitt liv, men har fortfarande inte hittat henne. Ljuset i min lykta börjar nu slockna och jag undrar om jag någonsin kommer att träffa henne och om jag kommer att få egna barn och när allt detta i så fall kommer att ske? Ta hand om dig

Benny

Hej Anders!

Det är en kvinna med mycket, tjockt, kraftigt och lockigt hår. På sommaren blir hon småfräknig. Hon är mellan 30 och 35 år gammal. Smal midja men lite större rumpa. Klär sig gärna i ljusa klänningar och vita kläder. Jag ser två döttrar för er. En liknar dig och den andra liknar din blivande fru. Ni kommer köpa tomt där ni kommer bygga hus.

Kram Benny!

 

Therese

Hej! Jag vill veta om det min dotter berättar om stämmer...hon ser mycket i vår lght men vi andra ser inget. Vem skulle det kunna vara? Någon som bott där före oss eller något jordbundet? Det känns som om dottern har ett sjätte sinne.

Benny

Hej Therese!

Det är faktiskt ett par som bott i er bostad tidigare. De är jordbundna. Det finns också en kvinnlig släkting som haft kortklippt hår som är din dotters skyddsängel. Din dotter är medial. Hon har också en stor gåva och kommer kunna jobba som medium om hon vill.

Kram Benny!

 

Alice

Jag har två stora projekt framför mig: att ta över en släktfastighet, riva och bygga nytt, samt att hitta en ny förläggare till mina böcker. Kommer allt att gå bra?

Benny

Hej Alice!

Det är en fantastisk fastighet som kommer bli fin att renovera. Men kostnaden blir ungefär densamma som om du skulle bygga nytt. Du är duktig på att skriva Alice. Dina bokprojekt kommer att hamna på ett större förlag. Lycka till.

Kram Benny!

 

Annelie

Hej Benny. Varför har jag och Niclas en sådan stark dragning till varandra? Vi är inte tillsammans och är i varsitt förhållande. Det är jobbigt! Kram

Benny

Hej Annelie!

För att ni har träffats i ett tidigare liv. Då har ni varit både familj och partners. Det känns som att ni, i framtiden, kommer att leva tillsammans. För han är din soul mate. Men ni är inte där ännu så ni ska lära färdigt i era nuvarande relationer.

Kram Benny!

 

Pernilla

Hej Benny! Jag är väldigt orolig över min äldsta dotters mående. Ser du nån ljusning att hon kommer må bättre snart & komma ifrån sitt destruktiva liv & kommer det att ordna sig med jobb för henne & hittar hon snart sin kärlek & kan få tillbaka livsgnistan igen?

Benny

Hej Pernilla!

Din dotter är periodvis ganska deprimerad. Därav hennes destruktiva beteende. Men hon kommer att bestämma sig för att hon fått nog och hon kommer att börja ett nytt liv. Hon kommer att få hjälp och bli diagnostiserad och terapi med en periods medicinering. Hon kommer att möta sin kärlek via arbetet. På den arbetsplatsen börjar hon med praktik/utbildning och sedan kommer de att anställa henne. Så det kommer att bli bra snart.

Kram Benny!

 

Lissi

Hej Benny! Jag har varit dagmatte till en hund som heter Bella men jag är för dålig för att fortsätta med det. Bellas matte är också dålig så hon kan nog inte behålla henne. Kan du se hur det kommer gå för hunden? Tack på förhand.

Benny

Hej Lissi!

Det känns som att en vän till Bellas matte kommer att ta hand om hunden. Du kommer att fortsätta kunna träffa den. Man kan säga att de kommer dela på vårdnaden av hunden när Bellas matte inte orkar. Hon är en yngre kvinna som hjälper till.

Kram Benny!

 

Ingalill/hoppfull

Hej Benny! Jag och min man sålde huset 2017 och har redan bytt bostad 3 gånger vi letar åter igen efter nytt boende kan du se om vi under året kommer hitta något som kan slå oss till ro på och trivas med. Hoppfull

Benny

Hej Ingalill!

Jag ser att ni kommer finna en bostad. Jag ser en trappa i den. Det kan vara en taklägenhet men det känns som ett hus. Men det är en lägenhet. Stenen utanför är ganska ful så den behövs bytas.

Kram Benny!

 

Johanna

Sjunde gången gillt! Jag har haft motgångar och haft de tufft i princip hela livet. Vad kan du se vad gäller framgång och kärlek för min del? När kommer vändningen? Är de menat att jag ska leva själv?

Benny

Hej Johanna!

Ibland undrar man varför vissa människor ska gå igenom så mycket. Men livet är en skola där man utvecklas och jag har börjat se problem som ett växande. Så nu har du jobbat så mycket med dig själv så du är färdig att kunna släppa fram din kärlek på riktigt. Vändningen har redan börjat. Jag ser även hur du yrkesmässigt kommer att syssla med något nytt och du kommer välja en ny karriär.

Kram Benny!

 

Christoffer

Kära Benny! Varför har jag så svårt för att hitta och behålla vänner? Vissa har visat sig vara tykna och energitjuvar, medan andra inte alls hör av sig. Det nästan alltid jag som hör av mig till dom, inte tvärtom. Finns det äkta vänner där ute som verkligen kommer att stanna kvar hos mig?

Benny

Hej Christoffer!

Du är inne i en sådan stor transformation just nu. Ett själsligt växande. Du sorterar bort människor som inte är där du är. Du kommer att träffa en ny typ av vänner som är på din nivå och som stannar kvar hos dig vänskapsmässigt. Du kommer att umgås med både män och kvinnor.

Kram Benny!

 

Ylwa

För några år sen frågade jag i chatten om jag skulle träffa en man nån gång. Benny svarade då att jag skulle träffa nån och att jag borde säga till personen att klä sig i annat än träningsoverall. De senaste åren har jag bott med min bror som har en lungsjukdom. Han är ofta klädd i träningsoverall. Så jag undrar om det var min bror som avsågs? Eller är det frågan om en kommande kärleksrelation? :)

Benny

Hej Ylwa!

Nej, han är också ofta klädd i träningskläder, tränar ofta och är fysiskt aktiv. Men din bror och din kommande partner kommer också att bli de bästa vännerna. Så dubbel lycka kommer du att få.

Kram Benny!

 

Lotta

Hej! Har träffat ungdomskärleken efter drygt 50 år. Avståndet är långt mellan oss. Har vi nån framtid?

Benny

Hej Lotta!

Er kärlek är rätt och därför är avståndet inte långt mellan er. Han kommer att flytta till dig så småningom. Men det kommer att ta lite tid.

Kram Benny!

 

Olivia

Hej Benny. Kommer jag någonsin bli mig själv igen efter 4 år av utmattning, sorg och ångest?

Benny

Hej Olivia!

Du har redan läkt mycket och det du går igenom är traumatiserande också. Men inom ett år så kommer du att må mycket, mycket bättre. Din utbrändhet, sorg och ångest kommer vara som bortsprungna. Du kommer undra var de tagit vägen. Då kommer läkningen att vara total.

Kram Benny!

 

Golden girl

Hej Benny! Kaos i livet sedan länge. Hur och var får jag alla bitar på plats; god hälsa, bra anställning med god inkomst, nytt efterlängtat hem, rätt man och önskad Golden Retriever..?

Benny

Hej Golden-girl!

Grattis till att har fallit på plats. Förutom mannen och en golden retriever. Först kommer ni att köpa en lägenhet tillsammans. Mannen med det varma håret med gröna ögon, kraftfulla ögonbryn och lite hår i öronen och svagt utåtböjande öron. Sen kommer ni att köpa hus. Detta är ett 50 till 60-talshus. Spännande fönster, ritat av en arkitekt. Bra relation och golden retriever-flicka. Gud vad hon är söt. Jag har själv två stycken golden-killar.

Kram Benny!

 

Eva

Hej. Hoppas på tredje gången gillt. Har två frågor. Min fråga ett är: får vi ett sommarhuset. Fråga två är: Får min handikappade dotter träffa någon som hon kan dela sitt liv med. Kramar

Benny

Hej Eva!

Sommarhuset köpes snart, en sen vår. Ni kommer att måla om det eftersom det kommer vara chokladbrunt när ni köper det. Dessutom är det ett trähus. Det ligger nära vattnet, inte nödvändigtvis nära havet. Din dotter kommer att träffa en kille som hon har träffat tidigare, när hon bara var några år gammal. De möts igen. Han kommer att söka kontakt med henne. Så det kommer bli en besvarad relation med en förlovningsring.

Kram Benny!

 

Mona

Hej Benny Min systerdotter 14 år hör inte av sig längre, som jag saknar. Misstänker att hennes mamma min fd syster sagt till att inte ha kontakt med mig. Fd syster som är utplånad från mitt liv, arvstvist, hon ville inte ge mig 50% efter pappa. Varför är det tyst från min systerdotter? Kram Mona

Benny

Hej Mona!

Det som du misstänker din syster gjort, bett sin dotter att bryta kontakt med dig. Systerdottern kommer att ta kontakt med dig snart igen. Hon saknar dig och kommer inte att bry sig om vad din syster tycker. Så jag önskar er all lycka till med er relation. Du har varit hennes mamma i tidigare liv.

Kram Benny!

 

My

Hur ska jag förhålla mig till mitt ex som gjort mig så illa?

Benny

Hej My!

Ju mindre han finns i ditt liv, desto bättre. Han kommer bara fortsätta att göra dig illa. Men du kommer bli så stark att du till slut kan förlåta honom och gå vidare, men där är du inte ännu.

Kram Benny!

 

Eva-Lena

Blir det något bröllop mellan mig och sambon?

Benny

Hej Eva-Lena!

Absolut, han kommer snart att fria igen. Då kommer han verkligen att mena det. Så fantastiskt att ha bröllop och att gå på bröllop. Lycka till.

Kram Benny!

 

Frida

Det känns helt hopplöst för oss angående husfrågan. Alla banker vi varit i kontakt med har sagt nej. Borde det inte vara vår tur nu? Vi behöver det här.

Benny

Hej Frida!

Ni kommer att få låna av ett försäkringsbolag/bank. Så tänk utanför boxen, ni kommer att köpa ert hus.

Kram Benny!

 

Anna i Bromma

Hej Benny! Jag har problem med min rygg (disk och kotor) Vad ska jag göra för att hålla hela livet? Kram och tack.

Benny

Hej Anna!

Du ska träffa en kiropraktor som är helt magisk. Honom kommer du hitta i Stockholm. Eric Rönnquist heter han. Han gör magiska saker med sina händer och han vet inte själv om hur helande han är. Lycka till!

Kram Benny!

 

Sara

Hej Benny! Undrar om en händelse vid ett trauma ja var med om på min arbetsplats. Blev utsatt för hot o våld och personen blev omhändertagen av polis för vård . Senare undernatten sitter samma person på min sänggavel o ber om ursäkt. Var detta en dröm upplevde mig själv som klarvaken.

Benny

Hej Sara!

Jag tror faktiskt att den personen satt vid din sänggavel genom att han lämnade sin kropp och gjorde en utomkroppslig resa. Så det du upplevde var sant för dig och var i din verklighet. Lycka till med detta ärende.

Kram Benny!

 

Cissi

Hej Benny! Har mailat flera gånger och håller tummarna att det är min tur just idag. Hur ser det ut på kärleksfronten för mig? Snart 6 år sen jag tog beslutet att skilja mig. Inte så att jag letar men skulle verkligen vilja dela vardagen mm med någon igen. Känner mig redo. Ljus och kärlek!

Benny

Hej Cissi!

Som du själv ser har du öppnat ditt hjärta. Första steget för att kunna träffa någon. Han som du ska träffa har också gjort det. Hela han är som ett ljus. Han är blond, han har glittriga blå ögon, mycket karaktär i ansiktet. Han är även smärt och lång. Ni har inte mötts i detta liv tidigare, men ni har mötts i tidigare liv. Så ni kommer att starta något fantastiskt från dag ett och allt kommer att gå jättefort. Inom ett år kommer ni också ha köpt ett hus. Lycka till.

Kram Benny!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.