Chatt med Benny Rosenqvist 20 december 2017

Zobra: Käre goe Benny. Känns som om vissa dagar är dom sista i detta liv. Kämpar med sjukdom och okontakt med mina barn å barnbarn. Är detta slutet???

Benny: Kära Zobra! Absolut inte, detta är en transformation. Dina energier är låga, men du håller på att få tillbaka energin. Den kommer tidigt nästa vår. Du kommer att få kontakt med dina barn. Man ska aldrig ge upp. Det här är de första nya andetagen i ditt liv - ge inte upp.
Kram Benny

 

Anne-Sofie: Hej Benny. Försöker skriva till dig igen. Efter mammas bortgång har mitt liv varit lite upp och ner. Hade svårt att riktigt sörja ordentligt, och det är nu i efterhand som frågorna kommer fram, kände hon vår närvaro vid slutet, var det saker vi kunde ha gjort, finns det något jag kan göra för att komma henne närmare? Ja många frågor. kram Anne-Sofie

Benny: Hon hörde era röster och kände din hand i hennes hand. Hon vet att du var där när hon lämnade. Nu är hon hos dig, när du behöver det under tider då det varit lite tufft. Ni kommer aldrig att släppa kontakten. Ni var mer kompisar än mor och dotter. Öppna dig för de här energierna och du kommer se henne. Hon vill det. Kram Benny

 

Mia: Hej Min "kompass" snurrar i otakt. Jag saknar en relation med min bror. Han fryser ut mig åt alla håll. Min bror o jag delar ursprung o historia (vi är båda adopterade). Han uttrycker avsky o hat mot mig. Det har pågått sedan 1 år tillbaka i samband med ett arvskifte. Jag känner djup sorg o ensamhet! Varma hälsningar Mia

Benny: Kära Mia! Din bror har bestämt sig för att du är det värsta på jorden. Hatet är en underliggande kärlek egentligen. Han känner sig förbehållen eftersom du har fått mer än honom, något som inte är sant. Allt är juridiskt rätt som dina föräldrar önskar och vill. Ni kommer att hitta tillbaka till varandra när hans ilska och vrede lagt sig. Du kan inte få kontakt med honom innan han har öppnat sitt hjärta och släppt ut ilskan. Det tar ca 2 år till. Tänk kärleksfulla tankar, det hjälper hans hjärta att inte vara så ledsen och arg.
Kram Benny

 

Lilly/L: Hej fina du, jag tror att min lilla dotter är en högkänslig liten person, hon har åtminstone mycket som tyder på det. Det har varit en tuff tid, kommer hon att kunna få bra hjälp snart? Finns det något jag kan göra? Jag vill så gärna att hon ska blir en glad liten tjej igen. Kram /L

Benny: Kära Lilly/L!
För det första så är hon en gammal själ med mycket grundläggande visdom om livet. Hon, med sin känslighet, kommer att hjälpa så många människor när hon blir vuxen. För ett barn med hennes känslighet är det bra att kunna meditera för att lugna ner sinnena och känslorna som hon tar in från andra människor. Hon kommer att skratta och le snart igen. Jag hör till och med henne sjunga! Glöm inte bort att du är en fantastisk mamma.
Kram Benny

 

Alfina: Idag för två år sen tog min bästa vän livet av sig. Jag undrar om hon finns närvarande och om hon har något att säga mig.

Benny: Kära Alfina!
För det första säger hon att det inte var värt det. Det var inte hennes avsikt att göra så många människor ledsna. Hon flydde bara från allt som var smärtsamt och gjorde ont. "Idag slipper jag all förtvivlan och depression och känner så mycket kärlek till livet jag levt", säger hon. Hon förstår att hon borde ha varit mer tacksam för vänskap, jobb och allt hon gjorde. Nu ser hon klart på det och är tacksam.
Kram Benny

 

M: Mormor gav mig en liten nyckel utan förklaring innan hon gick bort? Varför och var är den nu?

Benny: Kära Norrmicke!
Nyckeln har du lagt i en trälåda i ett skrin. Jag känner flera lådor i lådorna. Det är en nyckel till hennes hjärta, en möbel där det ligger saker i och förklaringar som hon vill att du ska läsa. En byrå-liknande möbel i ljust teak-material. Du kommer att förstå det sinom tid. Byrån ägs av en annan familjemedlem numera.
Kram Benny

 

Kjerstin: Hej bästa Benny, Har en hälsofråga, jag har haft lunginflammation flera gånger hur ska bäst bli fri från denna sjukdom? penicillin varenda gång tycks vara svaret eller? har och har haft borrelia ca 10 gånger. Hur kurerar jag mig bäst? Har förstås kontakt med "vanlig" läkare. Tack Kjerstin

Benny: Kära Kjerstin!
Kombinationen med en vanlig läkare och homeopati är bra, men ditt immunförsvar är extremt lågt. Med akupunktur och traditionell medicin får du upp ditt immunförsvar. Något som är väldigt bra är honung, malluka-honung, som är extremt antibakteriell. Den säljs i hälsokostaffärer. Honung är naturens egna försvar. Du måste lyssna på din inre röst och vila på ett djupare plan, för din själ är tömd och trött. Där kommer du att finna den stora kraften till din läkning.
Kram Benny

 

Christoffer: Hej, min fru flyttade ifrån mig för 1,5 mån sen. Jag tror inte det blir vi igen men det gör fortfarande väldigt ont och jag gråter nästan varje dag. Jag anklagar mig själv för alla fel jag gjorde som ledde till skilsmässan. Men var det bara mitt fel allting? Jag känner mig så fruktansvärt ensam o ledsen trots jag har barnen halva tiden som jag älskar mest av allt. Känns omöjligt att hitta nån lika bra person igen, hon var så trygg, snäll o härlig.

Benny: Kära Christoffer!
Det var menat att ni skulle separera, och mig veterligen så är det aldrig en persons fel. Man måste vara två för att dansa tango. Du tar på dig skulden och känner ska. Men du, den perfekta människan är inte född. Varken är det du eller jag. Du äskade din fru och du älskar dina barn - nu ska du älska dig själv. Då kan du träffa en ny, för hon kommer. Då kommer du att förstå varför detta hände. Brunetten som kommer har en liten uppåtnäsa, och så är hon lite som person också. Lyckan kommer infinna sig i ditt hjärta och din själsfrände seglar in i ditt liv med en ring på ditt finger.
Kram Benny

 

Rose-Marie : På sistone när jag mediterar ser jag varje gång en flicka, 4-5 år, glad, sekelskiftet. Jag får känslan att hon vill säga mig nåt. Vem är hon och vad vill hon?

Benny: Kära Rose-Marie!
Det här är spännande! Flickan du ser är du själv. Det är du som levde på sekelskiftet på den engelska landsbygden. Vilken vacker klänning du hade! Spets och lite Madicken-aktig. Nu har du öppnat din dörr till tidigare liv och du kommer fortsätta att utvecklas.
Kram Benny

 

Majblomman: Hej Benny! Håller på att skilja mig och har blivit kär i en kvinna som känns som en själsfrände. Situationen är lite komplicerad, så jag undrar om du kan se ifall hon och jag har en framtid tillsammans? Tacksam för svar, Majblomman

Benny: Kära Majblomman!
När kärleken är som vackrast är då vi möter den vi ska leva med. För du har ju sett din kvinnas ögon som är din livskärlek. Jag ser samma sak som du; att det är din själsfrände och livslång kärlek. Allt det andra ordnar ju sig när det är så rätt som det här. Våga tro på kärleken och den tror på dig.
Kram Benny

 

Lena : Hej jag undrar om det någon gång kommer bli bättre mellan mig o min mamma. Enligt henne så gör jag det mesta fel i mitt liv. Min syster p hon kommer bra överens. Kommer det lösa sig?

Benny: Kära Anette!
Det här känns svårt. Det känns som att hon letar efter fel hos dig. Hon är väldigt kritiskt mot sig själv och mot dig. Din syster kommer hon inte så nära som med dig, så hon konfronterar inte henne. Med tiden kommer ni att få något bättre relation, men aldrig riktigt bra. Men något bättre är bättre än ingenting.
Kram Benny

 

Fiskjäntan: Hej Benny! Jag undrar om det är från tidigare liv som gör att det går dåligt med relationer för mig? Vad är det jag ska lära mig och hur kan jag bryta det? Kommer det in någon ny kärlek till mig? Ha det bäst. Tack!

Benny: Kära Fiskjäntan!
Det är en kombination av detta livet, tidigare liv men också vad man tror att man är värd. I ett av dina tidigare liv uppvaktade du en man. Detta var i Schweiz, slutet av 1700-talet. Du uppvaktade honom trots att du inte fick gensvar. Ibland går du in i flera relationer som du inte blir lycklig med. När du vågar se den sanna lyckan och dejta andra män så kommer du att få uppleva sann kärlek i livet. Han har stora kryllar och vackra små blå ögon, ganska bred näsa, manligt ansikte och maskulin i kroppen utan att vara kraftig. En riktig man på alla vis. Och din man, en att hålla i handen resten av livet.
Kram Benny

 

Karl: Jag är singel och är less på det. Söker ingen aktivt men hon får gärna öppna mitt hjärta nu. När blir jag osingel?

Benny: Kära Micke!
Den dagen du vågar bli sedd! Det finns ingen som kan öppna ditt hjärta, det måste du göra själv. På så sätt är du öppen för en relation. Hon kommer att komma! Den här blonda ljuva älvan! Precis så ser hon ut. Ett riktigt naturväsen. Flygigt fint hår, små fräknar på kinderna, vältränade ben och yppig och kvinnlig. Du kommer att bli lycklig. Jag ser en guldring på ditt finger och en ring med sju stenar på hennes.
Kram Benny

 

LenaS: Hej Benny! Jag har under flera års tid hört att jag kan heala och få budskap genom min intuition. Bara jag mediterar, räcker med 5 min per dag. Inget händer! Ska jag göra på annat sätt?

Benny: Kära LenaS!
Du kör fast i tankarna och kontrollbehovet. Du måste lära dig att släppa kontrollen. I början räcker det med att du andas djupt och meditativt. Du kan också söka på självsuggestioner som liknar hypnos på nätet. De kommer hjälpa dig att komma djupare in i meditationen och lära dig stänga av ditt kontrollbehov. Med tiden kommer du lära dig att djupmeditera.
Kram Benny

 

Emma: Hej Benny. Hur kommer informationen om min graviditet att tas emot av mina nära och kära? Hur kommer min relation till barnets pappa att se ut? Kram Emma

Benny: Kära Emma! Man tror alltid det värsta. Det kommer att mottas med en lätt förvåning, men med en stor glädje. Barnet kommer att bli väl mottaget. Hon kommer att bli jättesöt, även om hon har bråttom ut. Kom ihåg att man inte behöver äta för två när man är gravid, så varför oroa sig när det inte finns något att oroa sig för.
Kram Benny

 

Susanne: Hej Benny! Just nu oroar jag mig och grubblar på min sjukdom och operationer som jag gjort. Kommer jag att bli frisk? Vad ska jag lära mig av detta? Kram Susanne

Benny: Kära Susanne!
Att du inte tar det lugnt och att du inte lyssnar till din inre läkning. Du har en enorm kapacitet till att bli frisk. Din kropp jobbar med det, så låt det ta den tid det tar. Friskheten är på väg snart.
Kram Benny

 

Bettan: Hej Benny! Har fått starka känslor för en kollega och tyvärr inlett ett förhållande med honom. Kommer jag att fortsätta med min sambo eller har jag träffat min stora kärlek i min kollega? Om jag fortsätter med min sambo blir han och min dotters relation bättre?

Benny: Kära Bettan!
Jag tror att kärleken mellan dig och din kollega kommer att växa större. Din sambo kommer aldrig att få en bättre kontakt med din dotter. Man kan inte lägga skulden på någon, det är båda. De gillar inte varandra. Och sådan kärlek kan man inte köpa på burk. Du och din kollega kommer att få en bra relation, men låt det ta sin tid.
Kram Benny

 

Olycklig Man: Hej Kära Benny. Jag är inte lycklig i mitt förhållande,å inte i mitt jobb heller.Ser du någon bättring på dessa?Isåfall när?Jag brukar få svar när jag ställer frågor i huvudet,är det min vägledare som ger mig svaren? Isåfall vem?Tack på förhand. Trevlig helg.Mvh Olycklig Man

Benny: Kära Olycklig Man!
Visst är det konstigt att det är så mycket som skiljer mellan olycklig och lycklig. Det är bara ett O. Så då tar vi bort o:et, så blir du lycklig. Du är på väg mot nya möjligheter. Nästa år, under våren och därefter hösten, öppnas dörrar för arbete och kärlek. Du blir lycklig igen.
Kram Benny

 

Wicke: Hej! Jag heter Wicke och jag har migrän nästan varje dag och har nu läst att man kan vara högkänslig och vara född med det och att det kan vara en orsak till min migrän.tacksam om du kan se om det stämmer och vad jag insåmfallmkan göra åt det. God jul och Tack.

Benny: Kära Wicke!
Det är rätt som du säger, att högkänslighet kan skapa spänningar i kroppen som skapar migrän. Du måste lära dig att stänga av och jobba med energierna i meditation, och skapa en balans i kroppens ojämnheter och energier. Jag känner att du kommer bli fri från din migrän.
Kram Benny

 

Sara : Hej! Mitt liv har som varit på paus de senaste 7-åren. Det spelar ingen roll vad jag försöker med så går det inte. Jag står på exakt samma plats i livet och jag vill ha barn och villa. Kommer det att vända snart? Jag vet inte vad jag mer kan göra?

Benny: Kära Sara!
Vi utvecklas på olika sätt. När vi tycker att det står still så är det egentligen så att vi städar i vårt inre och tittar på vad vi behöver och vart vi är på väg. Du utvecklas mot en vettig relation. Först träffar du en kille som är som en dörröppnare till ditt hjärta, sedan en kille som är ditt livs kärlek och sedan får du kunskap om vad du behöver jobba med. Det kommer även en ny andlig vän som utvecklar dig på en annan nivå. Spännande.
Kram Benny

 

Adrian: Hej Benny! Jag undrar när jag kommer att träffa min soulmate och var kommer vi att mötas? Mvh Adrian

Benny: Kära Adrian!
Du har missat henne! Nej, jag skojar bara. Din soulmate kommer du att möta under en väns fest. Det är en enklare kväll, typ en grillkväll eller så. Ni har mötts i tidigare liv. Det säger pang boom, och så kommer båda barn och villa. Det är ju inte illa!
Kram Benny

 

Jan-Eric: Hej underbara Benny! Kommer jag att leva ensam resten av livet. Kan inte glömma Tatiana, får sådan energi när jag träffar henne. Varför?? Tack du är bäst. Jan-Eric

Benny: Kära Jan-Eric!
Tatiana är på samma energinivå och själslig utvecklingsnivå som dig. Det är inte Tatiana du kommer att leva med, men det är en likvärdig känsla du kommer att få när du möter denna kvinna som är din. Hon har mörkt, rakt långt hår. Men hon behöver verkligen klippa topparna när ni möts! Lyckan ler mot dig igen!
Kram Benny

 

Jaana: Hej Benny! Vi har ett barnbarn som fyller snart 2 år och är väldigt fäst vid min make, dom verkar leva nästan i ett symbios när dom träffas. Jag undrar om han är återfödd släkting till min man? Tack för ditt svar! Jaana

Benny: Kära Jaana!
Absolut! Detta är en kvinnlig släkting, typ hans mamma, antingen från tidigare liv eller detta livet. De är från samma själsgrupp, så de utvecklar varandra på en väldigt hög nivå.
Kram Benny

 

Eva C L: Jag fick hjälp uppifrån att få den lägenhet jag har ju men de kommer höja hyran efter renovering med 4000 kr, ujuj känner att jag blir utkastad på gatan, vart skall jag ta vägen, får jag åter igen hjälp? Jag mår såå dåligt av detta. Ser du nått?

Benny: Kära Eva C L! Absolut, du kommer att flytta och få hjälp från ovan igen. Det kommer öppnas en dörr till ditt nya hem via en annons. Det kan vara ett byte som sker. Välkomna miraklerna när de kommer till dig! Kram Benny

 

Anita : Hej Benny! Jag misste en speciell vän för några månader sen som jag sörjer så. Ett medium sa efteråt att han och jag var själsfränder! Vad innerbär det? Är själsfrände ovh tvillingsjäl samma sak?

Benny: Kära Anita!
Nej, det är det inte. Tvillingsjäl kan vara flera. Det kan vara vänner, föräldrar eller syskon. En själsfrände, däremot, har man bara en av. Det är den man är ämnad för att leva med.
Kram Benny

 

inger: Benny jag har en undran angående min dotters hund Lovis 1år gammal varför hon är så väldigt rädd och orolig vid promenader hon reagerar på varje ljud och rörelse, önskar henne allt det bästa! Vänligen Inger

Benny: Kära Inger!
Det känns som att hunden är väldigt rädd i sig själv för ljud och stämningar. Det kommer att dämpas med tiden. Beröring, massage och att man är nära den styrker hundens självförtroende. Jag känner att hunden kommer bli kaxigare.
Kram Benny

 

Lena : Hej Benny. Man säger ju att barnen väljer föräldrar innan de kommer, varför valde min pokerspelare son mig undrar jag ibland, ska han nånsin börja arbeta med nåt vettigt, undrar en trött slut mor, som helst skulle vilja ha många barnbarn att sköta oxå. Ha nu en Skön, mat och godis jul på dig Benny Kram

Benny: Kära Lena!
Han kommer sluta spela poker. Han kommer att skärpa sig och jobba på något form av kontor. I entrén på kontoret har de hemsk, ljus belysning. Han kommer att trivas väldigt bra och få barn. Tre barnbarn räcker väl?
Kram Benny

 

M Kristiina : Kära Benny! Jag har träffat en kille nu efter att ha varit ensam nio år efter skillsmässan. Tycker om honom jätte mycket. Han har dock alkoholproblem och jag är osäker, om han är trogen. Hur kommer allt det här utvecklas i framtiden ? Vågar inte gå " all in " för vill inte bli sårad . Så tacksam för svaret<3

Benny: Kära M Kristiina!
Du bör gå all-in, men du ska också ställa krav på att han söker behandling innan. Han kommer att bli nykter, för hans kärlek till dig är stor. Nu i detta läge har du övertaget för en förändring i hans liv så att han blir nykter. Han är trogen, det är i ditt huvud som han är otrogen. Men jag förstår.
Kram Benny

 

Hjärtat: Hej Benny! Gör återigen ett försök och hoppas på tur denna gång. Efter många långa år av "själavård och egentid" undrar jag nu, finns det möjligen någon ny kärlek där ute för mig? Kram och God Jul!

Benny: Kära Hjärtat!
Ja, det finns det och det är snart också! Det känns som att du är på väg att träffa din livs kärlek. En mjuk varelse med bestående känslor för dig. Det blir något som växer och växer och ditt hjärta kommer bli stort och besvarat.
Kram Benny

 

Anki: Hej Benny! Jag har skrivit så många gånger och försökt komma fram och nu ännu en gång. I samband med att jag blev sjuk nyligen så fick jag en känsla som fyllde hela kroppen och jag undrar vad som hände. Det gav mig stor tröst. Var det någon avliden släkting eller har jag änglar runt mig?

Benny: Kära Anki!
Både och! Det är ett helt team som jobbar för att du ska bli frisk. Framför allt din healingguide, det var han som gav dig styrkan och läkningen. Du är på läkningens stora väg nu. Be om hjälp, det kommer du att få nu av änglar och guider.
Kram Benny

 

Gittan: Hej Benny! Jag har träffat en man på mitt arbete vi arbetar ganska nära varandra, det finns energi mellan oss. Han vet att jag har känslor för honom. Kommer det att bli vi två? Ska jag odla relationen eller finns det någon annan man till mig. Vill inte vara ensam längre.

Benny: Kära Gittan!
Relationen odlar sig själv. När det är på riktigt så är det från två håll. Du behöver inte ge från dig själv, utan våga ta emot från någon som ger på riktigt. Du är på rätt väg när det gäller kärleken. Välkomna den till ditt hjärta. Han menar allvar.
Kram Benny

 

Benny: Julen är glädjens tid. Det är inte att ge gåvor som är det viktigaste, utan att ge känslor som får oss att känna värme i våra hjärtan. Det sägs att vi blir rika när vi ger och att vi blir lyckligare när vi ger. Då måste det vara kärlek som gör att vi blir lyckliga, för det kan ju inte bara vara det materiella. Det är alltid underbart att ge till någon som man inte känner, eller någon som inte förväntar sig att få något. Det är också lika stort att kunna ta emot, våga se sitt värde så att man kan få kärlek från någon eller några. Det krävs kanske mer mod att våga bli älskad än att älska. Så, ta emot all den kärlek du kan få, för du kommer ge det till någon annan igen. Så får vi en bättre och mer älskvärd värld. Och den bättre världen börjar i ditt hjärta, för där bor en sann kärlek till dig själv och andra.
God jul och gott nytt år önskar Benny, Hemmets Journal och Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.