Chatt med Benny Rosenqvist 20 december

 

Benny

Julen är ju värmens och ljusets tid, där det gäller att ta hand om varandra. Att inte exkludera, utan inkludera människor. Så, att inte någon känner att de är ensamma. Det är så fantastiskt att öppna sitt hem för någon som inte har någonstans att ta vägen. Att våga ge kärlek till någon man kanske inte känner så mycket. Och man vinner så mycket av sitt givande. Att se, att ge, är att få någonting från någon annan, nämligen kärlek. Och det är där allting börjar. Om alla är mer kärleksfulla mot varandra, så förstår vi egentligen vad budskapet är om julen: att vi ska släppa in det lilla barnet, som vi alla har i vårt hjärta. Glöm inte att dra tomten i skägget och se om han är äkta! En riktigt god jul och gott nytt år från mig till er... och en varm julkram!

Kram Benny

 

 

Mami

Finns det karma? Kommer mina hemska släktingar få för det hemska dom utsatt oss för?

 

Benny

Kära Mami!

Det finns inte straff på andra sidan, men insikt om vad man gör mot andra människor. Om man nu ser det som ett straff, att de kommer att förstå vad de gör och vad de gjort för att utsätta en för smärta. Det kan vara kännbart, vad de har gjort dig. Så, what comes around goes around.

Kram Benny

 

 

Marianne L

Vad är min livsuppgift?

 

Benny

Kära Marianne!

Din livsuppgift är att släppa taget, och lita på att människor klarar sig själv, att släppa kontrollen.

Kram Benny

 

 

Sjöhäxan

Har en ögonskukdom (grön starr) och undrar om jag helt kommer att förlora min syn och hur det blir med mitt jobb?

 

Benny

Kära Sjöhäxan!

Nä, det kommer att komma en ny metod och en ny laserform som kommer att hjälpa dig. Det blir en operation som lyckas och du kommer att tänka "nu behöver jag inte glasögon heller!".

Kram Benny

 

 

Mimo

Rädd för att bli hemlös och fattig. Har inget jobb. Kommer det att ordna sig?

 

Benny

Kära Mimo!

Det är ingen fara med pengar. Du har ett nytt jobb inom en rimlig tid, ett jobb som bygger på att du tar ansvar för andra som servar andra människor. Man kan säga att du servar de som servar. Trevligt jobb!

Kram Benny

 

 

Michaela

Hej! Förlorade ett litet barn för drygt ett år sedan, och jag ser varje dag upp mot himlen och undrar vart hennes lilla själ är nu. Om hon har funnit frid och på något sätt kommer tillbaka till oss.

 

Benny

Kära Michaela!

Först måste jag öppna mitt hjärta och säga att jag beklagar din sorg. Men, det är bara förpackningen som dör, hon finns kvar, som en ängel runt omkring dig, som en liten tingeling som ser till att du har det bra. Hon kommer att återfödas snart, igen, nära dig.

Kram Benny

 

 

Lily

Hej Benny! Hur många tidigare liv har jag levt? Kram <3

 

Benny

Kära Lily!

Det är ingen som vet hur många liv vi har kvar, utan det är hur mycket vi utvecklas i vårt liv som avgör hur många gånger vi behöver återkomma. Växandet tar vi ju med oss och när vi utvecklas till högre nivåer så förstår vi vad vi behöver lära oss i nästa liv för att till slut inte länger behöva återfödas.

Kram Benny

 

Ulrika

Kommer jag och min dotters pappa någonsin bli sams ?

 

Benny

Kära Ulrika!

Din dotter är diplomat och vill gärna att ni ska bli sams, och det kommer ni att bli på en vänskaplig nivå där ni hittar ett nytt sätt att prata med varandra. Det kommer att förvåna dig.

Kram Benny

 

 

Jonas

hej jag har stängt mitt hjärta men kommer jag öppna det igen?

 

Benny

Kära Jonas!

Jag känner att det redan är påväg att spricka upp, för du längtar efter kärlek -- och du kommer att få det! Men, du behöver vara modig, för det känns som att du ska välja en annan typ av krälek än vad du gjort innan. Det krävs mot att ta de kärleksfulla valen som du måste göra för dig själv, för att träffa rätt.

Kram Benny

 

 

Emma

Hej Benny! Hur kommer min relation till min dotters pappa att utveckla sig? Kommer vi att få fler barn ihop? Hur kommer vårt liv se ut? Kram Emma

 

Benny

Kära Emma!

Den blir bättre och ni möts på ett djupare plan och ni kommer att få en pojke också. De är som kopior, din dotter och din son. Hon blir en fantastisk storasyster, väldigt beskyddande.

Kram Benny

 

 

N

Jag verkar ha svårt för att bli gravid. Kommer önskan slå in 2019?

 

Benny

Kära N!

Ett par månader in mot våren, april/maj/juni så kommer du att bli gravid nästa år. Det blir en pojke.

Kram Benny

 

 

Dotter

Saknar min far mycket, har han det bra på andra sidan?

 

Benny

Kära Dotter!

Han har inte riktigt accepterat att han är på andra sidan, så han är lika mycket här och hälsar på dig som han är på andra sidan, han åker fram och tilbaks som en jojo.

Kram Benny

 

 

Mam

Är jag otursförföljd?

 

Benny

Kära Mam!

Absolut inte, men i ditt huvud så tänker du att du är det, och då drar du till dig och ser saker som mer problem än vad det faktiskt är. Du skapar saker i ditt huvud som inte existerar, men som till slut blir verklighet. Det blir självuppfyllande.

Kram Benny

 

 

Ramkel

Har ingen kontakt med min pappa längre... hur mår han?

 

Benny

Kära Ramkel!

Han är inne i en livsförändrande, nästan livskrisaktig känsla. Han saknar dig också, men tycker att du är skyldig honom en ursäkt, vilket inte du tycker. Jag tycker att ni ska mötas, för ingen har fel och ingen har rätt. Ibland måste någon svälja stoltheten.

Kram Benny

 

 

Jonas

min pappa äter en medicin , bör han fortsätta med det?

 

Benny

Kära Jonas!

Din pappa kommer att byta medicin och den blir bättre för honom. Denna medicinen han har nu påverkar honom negativt, det finns biverkningar som är jobbiga för honom. Det finns likvärdiga som är bättre.

Kram Benny

 

 

Karma

Hör min man och jag ihop andligt på något sätt? <3

 

Benny

Kära Karma!

Inte en gång, flera gånger har ni levt tillsammans i tidigare liv. En gång i ett ghetto i Venedig, och ni var judar. En gång var din man en arabisk, rik man och du ingick i hans harem. Du var missnöjd med alla andra kvinnor. Ni skapade karma, för han älskade ju egentligen dig, men du kände att han svek dig, vilket han också gjorde. Sen har ni levt på Irland och haft en stor gård med mycket hästar där du blev kraftigt sparkad och bröt axeln i det livet. Har du problem med höger axel? För, det har isåfall med tidigare liv att göra. Men, ni är menade för varandra och i detta livet kan ni inte delas.

Kram Benny

 

 

Laila

När blir jag förlåten av min dotter har inte pratat med henne på ett år

 

Benny

Kära Laila!

Snart, snart, snart... Svårt att säga men det är nära i tiden. Hon är lite stolt och vill inte mötas. Hon är jättebesviken fortfarande. Hon har förstorat upp allt och det känns som om hon har valt att bli sårad.

Kram Benny

 

 

Jessie

Har min pappa det bra nu? Har han kommit till insikt?

 

Benny

Kära Jessie!

Din pappa inser sin hopplöshet och att han inte har varit som en pappa för dig. Han inser att hans destruktiva levande har påverkat dig negativt och ber om förlåtelse. Du hade så rätt, men dessutom så har du rätt om att andra sidan finns. Han är nöjd där han är. Men, han pratar någonting om någon vespa eller elmoppe, att du ska skaffa den! Eller elcykel kan det vara. Men det är någonting som tar dig framåt.

Kram Benny

 

 

Maria

Har vi besök från andra sidan i vårt hus?

 

Benny

Kära Maria!

Absolut, där är tre stycken. Ett barn, en kvinna och en man. kvinnan och mannen hör ihop men barnet hör till er själva. De kommer ge sig mer tillkänna så att ni får mer bevis för att de finns.

Kram Benny

 

 

Anitha

Hej Benny,,,Blev änka 2012 kommer jag att förbli ensam?

 

Benny

Kära Anitha!

Absolut inte. Men, du har stängt ditt hjärta, så det är ingen som vet att du vill ha någon. Så, nu gör vi en övning. Fyll ditt hjärta med längtan och kärlek och säg: jag är beredd på att möta den kärlek som ska komma in och förändra mig, totalt. Du kommer bli jättelycklig, och lugn.

Kram Benny

 

 

Marre

Kommer mina föräldrar någon gång bli sams med min bror?

 

Benny

Kära Marre!

Absolut. Men, det är en stolthet i de alla, så det känns som att ingen tar första steget. Men, din bror kommer att ta första steget och din mamma tar emot honom. Även din pappa kommer att acceptera honom.

Kram Benny

 

 

Jossan

Hej! Förra året upptäckte vi att någon hade flyttat på en skål och ställt den bakom granen. Ingen vet vem som har flyttat på den. Vem var det?

 

Benny

Kära Jossan!

Det är kvinnlig släkting som är magerlagd och med värk i fingrarna. Hon ville visa att hon har varit där, som ett tecken, inte för att skrämma er.

Kram Benny

 

 

Mia

Hej Benny! Kommer jag att träffa nya vänner? Kram Mia

 

 

Benny

Kära Mia!

Jag ser flera stycken, jag ser en flock med människor som kommer in för du har affirmerat till universum att du vill lära känna människor med olika karaktärer. Framför allt kommer du få fler kompisar som är andliga och kommer att kommunicera om andlighet. Ni kommer att träffas i grupp, ha olika temakvällar. Så. du är på rätt väg när det gäller ditt sätt att kommunicera med din omgivning, och du är öppen för att få nya vänner.

Kram Benny

 

 

LS

Är jag kär eller är jag bara kär i kärleken?

 

Benny

Kära LS!

Du är kär på riktigt, men rädd för att vara det, det är därför du tänker att du kanske är kär i kärleken. Det är varaktigt detta.

Kram Benny

 

 

Lycklig mamma

Hej kloka Benny. Jag hade svårt att få mitt första barn. Ser du något barn nummer två? Vilket kön och när? �� kram från en lycklig mamma

 

Benny

Kära Lycklig mamma!

Nästa år. Både kommer. Så, det är början på året som du blir gravid, och du kommer att föda en flicka.

Kram Benny

 

 

Agge

Vilket kraftdjur har jag just nu?

 

Benny

Kära Agge!

Agge har Eagle som kraftdjur. Det flyter fram, det ser bra och det lever på att använda energin i flytande form. Det ser möjligheter.

Kram Benny

 

 

Kajsa

Blir det bra för Sverige med regeringen 2019

 

 

Benny

Kära Kajsa!

Det är inte bra det som händer, för det är politikers maktfullkomlighet, där de inte kommunicerar med varandra utan har en massa prestige och rädslor. Så, det känns ju som att vi kommer att gå till ett nyval. Och, för vissa partier blir inte det bra alls, för de kommer att åka ut ur riksdagen, och det ställer saker ännu mera till sin spets. Kanske att de måste börja prata med varandra trots allt... För mig är demokrati kommunikation och respekt för varandras åsikter, och där man samarbetar för att utvecklas framåt.

Kram Benny

 

 

Lena

Hej Benny! Varför väljer jag fel man hela tiden,kommer jag någon gång att träffa den rätta??? Villrådiga Lena!

 

Benny

Kära Lena!

Du träffar inte fel män. Du träffar de män du ska träffa för att utvecklas, för att till slut träffa rätt. De ger dig insikter om vem du är, vad du behöver jobba med själv och vad du inte vill ha. För, jag ser en kille som bara är någon centimeter längre än dig, men han är helt rätt för dig. Men, det är inte alltid så bra när han rakar av hela håret. Du kommer att få en chock första gången du ser det. Han har hår när ni träffas.

Kram Benny

 

 

Berith

Hej Benny. Jag undrar vem som mötte min mamma när hon gick över till andra sidan, hon dog juli 2013 Kram Berith

 

Benny

Kära Berith!

Det var en man som hon älskar väldigt mycket, och det är hennes far. De har en del att reda ut, hon förlåter honom och du förstår vad jag menar.

Kram Benny

 

 

Anne

Hej Benny, Min mediala dotter kämpar med sin läsning. Kommer det att lösa sig?

 

Benny

Kära Anne!

Absolut gör det det, hon är på rätt väg men måste få ihop helheten. Det får lov att ta sin tid. Hon är mycket medial och kommer att hjälpa många människor. Hon är ett kanaliserande medium men kommer att använda alla sina sinnen.

Kram Benny

 

 

Anna

Jag har sedan 2008 låg energi, är trött och står still i livet. Går till en healer men undrar om det finns något mer jag kan göra. Tack!

 

Benny

Kära Anna!

Ingen står ju still, utan någonstans händer det undermedvetet eller medvetet mycket som vi inte vet förrän efter ett tag, hur det utvecklat oss. Just nu går du ingeom en stark transformerande förändring som tar mycket på din energi. En healer kan hjälpa dig få tillbaka kraften och dessutom hjälpa dig att få insikter. Jag ser att du själv utvecklar din healingförmåga och hjälper människor i samma situation som du själv.

Kram Benny

 

 

Alias "Lina"

Vi väntar på tillstånd för visum och uppehåll. När blir det? Vill bo tillsammans snart. Kommer ökat pengaflöde? Byta bostad?

 

Benny

Kära Lina!

Jag ser visum och uppehållstillstånd, äktenskap och jag ser en ny bostad. Jag ser också stor uteplats, med dubbeldörrar ut och ett litet kök med angränsande rum som man kan ha både som vardagsrum och matsal. Så, kärleken kommer att ta rätt form nästa år. Lycka till!

Kram Benny

 

 

nizze

Min fru är multipelsjuk, hur kommer det att bli för henne...... Våran ekonomi är i botten, ser du någon ljusning där... Med vänlig hälsning nils o anna

 

Benny

Kära Nizze!

Stackars din fru. Jag ser att hon kommer att bli mycket bättre, att vissa av sjukdomarna hänger ihop. Ekonomin tar dessvärre lite tid innan ni får ordning på, och jag vet att ni har en släkting som har anknytning till ett ekonomiskt yrke som kan hjälpa er med att lägga upp en bättre ekonomisk plan. Han är ju jätteduktig på att hitta lösningar.

Kram Benny

 

 

Ingrid

Är det dags att hitta en billigare bostad? Vänligen Ingrid

 

Benny

Kära Ingrid!

För att det är billigare behöver det inte bli sämre, utan du kommer att hitta en lägenhet där du får mer för pengarna. Det blir bra och du kommer att flytta. Det är dessutom ett större förråd till lägenheten än vad du har nu. Det kan du behöva med alla dina saker.

Kram Benny

 

 

Inger / "70+"

Vem eller vilka kommer att möta mig, när det är dags för mig att gå över till "Andra sidan" ? Bästa julhälsningar från 70+

 

Benny

Kära Inger!

För det första så dröjer det ju länge innan du ska lämna jordelivet. Sen är det din mamma och din ungdomskärlek som möter dig. Jag hör namnet Sven.

Kram Benny

 

 

 

Sam

Jag undrar vad det är med min mage? Vad ska jag göra?

 

Benny

Kära Sam!

Du skapar inflammationer i din mage som gör att den inte fungerar och går i obalans. Men, någonting som skapar inflammationer är ju gluten och laktos, så när du har dina så kallade skov, undvik detta, eller åtminstone minska ner på det så ska du se att det blir bättre. Mycket av sådant blir ju sämre när man i allmäntillståndet är stressad, ledsen eller att saker är för mycket i livet.

Kram Benny

 

 

VD

Hej Benny! Är min ungdomsbekant från mitt hemland mitt själsfrände, han har kontaktat mig och sagt att han aldrig har slutat älska mig och vi har brevväxlat några år tills jag slutade det nu i höstas? Tack för svaret.

 

Benny

Kära VD!

Han har personliga problem som inte har med dig att göra. Ibland blir det för en och då lägger man känslorna åt sidan, för att över huvud taget orka. Ha kommer att höra av sig igen. Och du kommer att få mycket kärlek från honom, så det handlar inte alls om det. Men, det är dumt att han inte berättar det för dig. Många människor mår så dåligt att de inte orkar berätta, så är det med honom. Lycka till.

Kram Benny

 

 

Charlotte

Hej Benny! Har varit ensam nu i 13 år kan du se om det kommer in någon ny sann kärlek i mitt liv?

 

Benny

Kära Charlotte!

Du har missat alla tillfällen. Jag är ledsen, det kommer inte fler. Nu skojar jag! Det kommer ett stort tillfälle, snart! Du har inte missat det! Men, du har behövt den här tiden, för du har hittat vem du är och kan vara ensam och tycker till och med om det nu för tiden. Så nu blir det en helt annan typ av man än vad du någonsin har träffat, äntligen något riktigt, PÅ riktigt! Han kommer att stanna kvar resten av livet, men han behöver att du masserar hans fötter för han har alltid ont i dem. Där får du offra dig!

Kram Benny

 

 

Erica

Varför har mina epilepsianfall blivit värre

 

Benny

Kära Erica!

Det handlar om stress, kost och att du är i obalans. Det kommer att bli mycket bättre igen. Du kommer att träffa en underbar neurolog. En kvinnlig, alltid oerhört välklippt, i page. Ljust hår, men slingat i folie, breda slingor. Hon kan verka lite arrogant i attityden men tvärtom -- det är när hon är stressad. Hon är inte lång. Hon är lite bystig också av sig, men oerhört kunnig.

Kram Benny

 

 

Pia

Hej Benny! Detta är första julen utan min underbara svärmor! Hur har hon det? Vi saknar henne så!

 

Benny

Kära Pia!

Det var väldigt jobbigt för henne i slutet. Hon slipper sitt icke-varande i detta livet, men kommer att vara med i jul. Hon pratar någonting om några mandeldrömmar? Med mandel på kakan? Glöm inte baka dem! Jag känner så mycket kärlek för denna kvinnan. Och lugn. Det känns som en varm, givande människa, med något buskiga ögonbryn, och något avtunnat hår.

Kram Benny

 

 

Christina

Kommer jag att leva ensam och olycklig hela livet?

 

Benny

Kära Christina!

Absolut inte. Jag ser dig lycklig och tillsammans med en kille som faktiskt är mycket längre än dig, men han behöver att lära sig att äta mat. Han slarvar med vad han äter och hur mycket han äter. Så han behöver att bli lite ompysslad också. Men han är väldigt bra på att ta hand om dig känslomässigt, vilket du behöver. Han har en kraftfull näsa och har grönmelerade ögon. Och han har lite självfall i håret.

Kram Benny

 

 

Ulf

Hej, är jag på rätt väg i mitt andliga och mediala sökande? Tack.

 

Benny

Kära Ulf!

Just nu känns det lagom, det känns som att det var för mycket en period. Det känns också som att du behöver meditera mer och använda din känslighet till att känna in andra människor mer, och öva. Också att stänga av.

Kram Benny

 

 

Marit

Hejsan! Är min man mig trogen?

 

Benny

Kära Marit!

Absolut är han det. Sen kan han flörta och kolla sin självkänsla genom att se om han är attraktiv på marknaden, men han menar ingenting med det. Så, du kan ju skoja med honom och säga att "ja, han är gångbar fortfarande".

Kram Benny

 

 

Melle

Hej Benny! Det känns jättejobbigt mellan mig och min lärare, hur jag än gör når jag inte ut till honom. Varför tycker han inte om mig?

 

Benny

Kära Melle!

Det handlar inte om att han inte tycker om dig, det handlar om att han inte ser dig över huvud taget. Han är lite avstängd som person och jag tycker att du ska prata med honom om din känsla så att ni får en bättre relation. Oftast är det på ett annat plan än vad man själv tror -- det handlar inte om dig, egentligen, utan hans oförmåga.

Kram Benny

 

 

Moi

Får vi fler barn trots min sjukdom?

 

Benny

Kära Moi!

Klart du kommer att få fler barn. Jag är lite tveksam till din diagnos men den kommer att ställas om och bli mer rätt. Och jag ser en liten flicka som kommer! Och henne är det inget fel på energimässigt.

Kram Benny

 

 

Carina

Hittar jag ett nytt boende snart? <3

 

Benny

Kära Carina!

Flyttkartonger innan det blir varmt,  det är alltså kallt fortfarande. Så, det betyder att du snart kommer att flytta! Vad fantastiskt att du kommer att bo så bra och ljust, med en balkong. Men, där finns blomsterlådor kvar, och de är inte snygga... Och där är någon gammal garderob också från Ikea, släng ut dem och skaffa nya!

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.