Chatt med Benny Rosenqvist 20 mars 2019

Foto: Shutterstock

Här hittar du alla frågor och svar från chatten med Benny Rosenqvist den 20 mars 2019.

Benny

Vi ska bara umgås med de som tror på oss. De som älskar oss. De som vill oss väl. De som ser oss för dem vi är. Den villkorslösa kärleken är svår, men, egentligen också så lätt. Det gäller bara att ge i sanning till någon annan, utan att kräva att få någonting tillbaka. Och inse, att när man ger, redan då har man fått någonting, en gåva, och glädje, av just känslan av att ge till någon annan. Vi behöver varandra. Tillsammans finns där inget mörker, bara hopp. Kärleken har alltid övervunnit det mörka. Den som tror och vet att andra människors olikheter är viktiga, tror också på den villkorslösa kärleken. Då kommer rädslan aldrig att segra på jorden. För tron på varandra kommer att sitta i våra hjärtan. En jord i fred. Moder jord ger oss kärlek.

Kram Benny

 

 

Ängel

Min dotter har ont i höften varför.

 

Benny

Kära Ängel!

Hon har en roterande höft och är överrörlig och behöver göra statiska övningar, typ styrketräningsövningar, eller hatha-yoga-övningar för att få en annan stabilitet i muskelgrupperna kring höften och benen.

Kram Benny

 

 

Annie

Vill bara tacka dig Benny och säga att du är bäst. Det är så fint av dig att du gör detta för oss alla. Kram

 

Benny

Kära Annie!

Tack. Det värmde mitt hjärta. Och jag utvecklas av att få hjälpa. Man lär sig så mycket av andras problem, för det får oss att växa när vi tillsammans får insikter. Det är stort att få ett förtroende, att ge. Men, det är också stort att kunna ta emot någonting som är ett råd från någon annan. Dessutom när det är från andevärlden.

Kram Benny

 

 

Kärlek

Kommer jag att träffa någon som bara älskar mig?

 

Benny

Kära Kärlek!

Klart att du kommer göra! Det vill du, du har signalerat det och det är på väg. Du kommer finna lyckan inom ett år.

Kram Benny

 

 

Vinga

Ska jag och min sambo skaffa ett barn tillsammans?

 

Benny

Kära Vinga!

Ja, det är på väg redan. Snart. Lycka till! Kärlek till er och den tillkommande.

Kram Benny

 

 

Susanne

Vad är det för fel på min exmake? Är han ngt åt psykopat-hållet el narcisst? Skulle hjälpa mig att få veta, att gå vidare, släppa taget äntligen o gå vidare från honom.

 

Benny

Kära Susanne!

Ibland förstorar vi upp saker. Jag tror han har en empatistörning, men inte psykopatiska eller narcisistiska drag. Det kommer hemifrån hur han har blivit behandlad som barn. Men, detta är behandlingsbart av en psykolog. Ställ krav på att han ska jobba med sig själv hos en psykolog som vägleder honom i hans barndom och känslor.

Kram Benny

 

 

Maria Ensam

Hej Benny! Snälla se mig denna gång. Är så ensam, kommer jag någonsin få en ny kärlek? Barn? Vill inte vara singel och ensam mera. Kram

 

Benny

Kära Maria Ensam!

Plötsligt händer det att Benny ser dig, och kan Benny se dig, så kan en man se dig. Det betyder alltså att du börjar bli mer synlig för din omgivning, men när man själv går in i en kukong och inte har ett öppet hjärta, utan man är rädd för att släppa in någon, då signalerar man att man inte är beredd på att älska. Jag vet att du kommer att få barn, bröllop, hus som ni kommer att bygga själva. Hitta tomt också. Samt harmoniiiii! Lycka. Vad kan du mer önska? Så, stryk "Maria Ensam" och skriv "Maria Lycklig".

Kram Benny

 

 

Olycklig

Är det en nerv som är skadad i min vänsterfot

 

Benny

Kära Olycklig!

Du har tur, det är bara en nerv som är i kläm, och den nerven kommer att lossna. Detta kan du faktiskt få en skicklig naprapat få att lossa, så att nervsmärtan försvinner.

Kram Benny

 

 

Maggan

HEJ Benny!Har separerat från ett struligt förhållande.Men vi har börjat träffas igen o det känns bra.Blir det vi eller kommer vi träffa någon andra .

 

Benny

Kära Maggan!

Ibland behöver man en paus för att uppskatta varandra, så är det för er. Ni har hittat rätt nu. Jobba på det, för ni har kvaliteter i relationen som ni inte har utforskat ännu. Den som tror på kärleken får den.

Kram Benny

 

 

Ledsen

Kommer sambon att bli fri från sitt missbruk?

 

Benny

Kära Ledsen!

Det här sitter långt inne. Han verkar inte ha lust att sluta med sitt missbruk. Jag tror på mirakel, men ibland måste man inse sin egen begränsning och be om hjälp av professionell terapi eller ett behandlingshem som kan få honom till en insikt, hur långt nere han egentligen är. Alltså, du kommer inte att klara det här själv, och du är så himla medberoende, så du behöver jobba med dig själv. Det tar så mycket på dig. Så ska ingen behöva ha det. Han kommer att bli ren OM ni väljer rätt väg. Det är ett vägskäl ni står inför. Välj den rätta vägen, d.v.s. den som läker honom och dig.

Kram Benny

 

 

Susanne

Hej, kan det vara så att jag har problem m sköldkörtel? Jämt trött. Ska jag gå till doktorn?

 

Benny

Kära Susanne!

Jag tycker även att du kan prova en homeopat. Jag tror det kan hjälpa en hel del, samt kontakt med en vanlig läkare. Dina hormoner strider mot varandra, så jag förstår att all energi går åt denna inre kamp, det är därför du blir så trött. Du kommer, inom rimlig tid, få tillbaka din livsenergi och kraft igen.

Kram Benny

 

 

Monja

Jag behöver någon vid min sida. Finns han?

 

Benny

Kära Monja!

Nej. Jag bara skojar! Han är på väg. Ge inte upp. Men, var inte så desperat heller, utan låt saker komma i den ordningen dem ska. Du kommer verkligen ha en manshand i din hand, ådrig sådan, en vacker hand. Han har verkligen smekbara händer. Lycka till!

Kram Benny

 

 

spirituell

Hej, ska jag delta i avancerade meditationer som jag känner mig tveksam till...

 

Benny

Kära Spirituell!

Jag är alltid tveksam till att ställa upp på saker som jag inte känner är rätt, för då är jag inte där. Senare, kommer det säkert kännas att du vill och kan vara mottaglig och få ut något av desas meditationer, men lyssna på din magkänsla. Den är rätt.

Kram Benny

 

 

Bicke

Hej Benny Jag har ett barbarn (en tjej på 12 åt)som inte mår så bra just nu, hon säger att det är skolan, men kan du se om det är något annat också. Känner mig så hjälplös Kram mormor

 

Benny

Kära Bicke!

Det är bara i skolan hon har det jobbigt. Hon har inte det jobbigt med något annat i livet, men hon känner inte sitt sammanhang i skolan utan känner ett utanförskap. Hon kommer att må bättre när hon närmar sig 13-14, och du lyssnar på henne och finns där för henne, och det är det hon behöver. Du är inte hjälplös, du är fantastisk som hela tiden vill och möter henne på rätt sätt.

Kram Benny

 

 

Jessica

Hej Benny, sen jag blev sjuk känner jag mig lite övergiven från andra sidan, finns de runt mig? Lönar sig vår kamp för en liten familj? Stor kram

 

Benny

Kära Jessica!

Så kan man känna ibland, men det är då de är där runt omkring oss. Jag tycker det är ett sådant fint fotsteg i sanden: “Jag går bredvid dig, säger Gud”, och så säger du "när jag verkligen behöver dig ser jag bara två steg, var var du, Gud?". Gud säger: "Men vadå, jag bar dig". Kampen för din familj lönar sig och ger positiv utdelning.

Kram Benny

 

 

Annie

Hej Benny jag har varit en katastrofmänniska nu i alldeles för många år med mycket ångest. Jag vill verkligen inte äta medicin. Tror du att jag någonsin kommer att bli kvitt detta utan medicinering? Jag är så rädd för medicin och all dess biverkningar.

 

Benny

Kära Annie!

Jag tycker det är fantastiskt att det finns mediciner mot så starka krafter som ångest. När vi mår dåligt så är det ibland en hjälp, men jag vet att du kommer kunna sluta med din medicinering på din läkares inrådan och kommer göra en nedtrappning medicinskt på uppsikt av din läkare. Så, ja, det kommer att ske.

Kram Benny

 

 

Ann-Louise

Ska jag berätta för dotterns närmaste vänner att hon är sjuk

 

Benny

Kära Ann-Louise!

Jag tror din dotter vill bli sedd som den hon är, och inte att någon ska se henne som sjuk. Så, om någon frågar, kan du berätta det, annars tycker jag inte att du ska göra det. För, det är faktiskt din dotters sjukdom det handlar om och det är på hennes villkor det måste vara.

Kram Benny

 

 

N

Finns det någon framtid för oss?

 

Benny

Kära N!

Absolut finns där en framtid för er. Tro på kärleken och den omfamnar dig.

Kram Benny

 

 

A

Benny, hoppet sinar nu.. när vänder det för mig? För det måste vända snart. Vänligen/A

 

Benny

Kära A!

Vad bra att hoppet sinar. För min syn är att när vi tappar tron, det är då det vänder. När det är som mörkast i tunneln, det är då vi möter ljuset. Så grattis att det snart ska vända för dig!

Kram Benny

 

 

Tanten med röda mulen

Hej Benny! Jag har hudrodnad på näsan och lite på sidorna av näsan. Ser ut som Rudolf med röda mulen inte alls kul. Hittar jag ett botemedel??

 

Benny

Kära Tanten med röda mulen!

Detta är en åldersgrej och där finns hjälpmedel både i örtväg samt på apoteket. Du får själv välja vad du tror på. Men, jag ser att rodnaden försvinner i alla fall och du inte är Rudolf den röda mulen! Lycka till!

Kram Benny

 

 

Boel

Jag har hört att det finns andliga sjukdomar, t ex demens. Stämmer det?

 

Benny

Kära Boel!

Det finns inga andliga sjukdomar, men en som är dement har en andlig förmåga att kommunicera med gamla släktingar och kan resa mellan världarna, astralt, och kalla till sig andar och prata med dem - som jag, medialt, kan se att de kommunicerar med, och de själv ser precis som om de är närvarande på riktigt. Så, i deras värld är allt en verklighet.

Kram Benny

 

 

Anne

Hej Benny, Min vän Johan gick tragiskt bort för snart 2 år sedan. Saknar honom mycket. Sedan 2 veckor tillbaka tycker jag mig kunna se honom överallt, andra människor som påminner om honom. Varför är det så? Beror det på att Johan vill förmedla något till mig?

 

Benny

Kära Anne!

Han kan förmedla sig nu, och han vill visa att han är runt omkring dig och att han har det bra. Du håller också på att öppna upp din medialitet, och flera från andra sidan kommer att kontakta dig, så välkomna det bara. Han är så tacksam för den vänskapen ni hade, din ärlighet och din uppriktighet. Du har alltid stått upp för honom och varit ärlig mot honom.

Kram Benny

 

 

M-Lena

Kommer min dotter bli fri från sitt missbruk av alkohol? När hittar mitt äldsta barnbarn sin rätta kärlek? Kram

 

Benny

Kära M-Lena!

Hon har inte nått sin botten ännu, där insikten finns att hon måste jobba med sig själv. Hennes andliga insikt kommer att göra att hon kommer att jobba med sig själv och sluta med sitt missbruk. Ditt äldsta barnbarn hittar sin rätta kärlek snart, och du kommer att få lugn och ro i din själ inom ett år.

Kram Benny

 

 

Madeleine

Kommer jag någonsin bli skuldfri

 

Benny

Kära Madeleine!

Absolut, men det kommer att ta tid, och det har varit en berg-och-dalbana, ibland bättre och ibland sämre. Det kommer bli som en jämn linje där du känner en trygghet med din ekonomi, en balans.

Kram Benny

 

 

Ina

Hejsan jag har en syster som anser att jag är orsaken till mycket som inte är bra i hennes liv. Kommer hon att förstå att det inte är mitt fel?

 

Benny

Kära Ina!

Så hemskt att bli anklagad för något sådant här, när både du och jag vet att du inte är orsaken till att hon inte mår bra. Men vissa människor vill alltid hitta en syndabock, vilket i detta fallet blir du. hon kommer att be om ursäkt när hon inser hur väl du vill henne, hur fel hon har. Då får du ta emot ursäkten och förlåta, den ursäkten hon kommer ge dig.

Kram Benny

 

 

J

Varför letar min kille fel på mina barn?

Benny

Kära J!

Därför ni har olika syn på uppfostran och han tycker dina barn är för fria i sin syn på livet. Men, du har gjort dem till individualister och de får lov att vara sig själva. Vilken lycka! Ni måste prata om detta, för han har egentligen inte med det att göra. Jag hade inte accepterat att han lägger sig i så mycket. Han kan ge dig råd och tips men han ska inte göra det till dina barn.

Kram Benny

 

 

Sökande

Hej Benny! Jag längtar bort, till ett annat liv. Jag känner mig inte lycklig och levandes. Vad kan jag göra?

 

Benny

Kära Sökande!

Så är det ibland, att man till och med kan känna sig olycklig och frågande "vad gör jag här just nu och varför?". Det är då man får perspektiv på livet, och senare förstår hur mycket man har att vara tacksam för, så ditt liv kommer att öppna nya dörrar. Fantastiska dörrar med insikter så att du kommer att förstå hur mycket du har jobbat med dig själv. Du får en guldstjärna i kanten av mig. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Amorina

Jag står inför ett stort beslut för mig. Jag ämnar tänka på mig själv, för en gångs skull - så hur kommer det att gå? Tror du att det är "sanktionerat" av änglarna? Är de med mig i detta?

 

Benny

Kära Amorina!

Änglarna triumferar och är lyckliga för dina beslut. Du är på rätt väg. Ibland behövs det att vi är lite själviska för att det ska hända något i ditt eget liv, så änglar och guider jublar och applåderar för dig.

Kram Benny

 

 

Farmor

Hej, fick missfall vid 50 år fyllda, har denna flicka återfödds som barnbarn? undrar Farmor

 

Benny

Kära Farmor!

Men snälla farmor, varför frågar du saker som du redan vet? Så, det stämmer, dina känslor, ni är väldigt nära varandra. Vilken energi ni har tillsammans!

Kram Benny

 

 

April

Kommer jag att kunna försörja mig på min talang?

 

Benny

Kära April!

Ja, det kan du! Men kanske inte i april. Lite längre fram. du har lite att jobba med dig själv. Ditt självförtroende är på plats men din självkänsla är inte alltid det. Men det är menat. Det är inskrivet i din livsplan redan innan du gick ner, att du ska få framgång i din gåva.

Kram Benny

 

 

Halle

Har jag någon som kommer att hjälpa mig jobb och bostad?

 

Benny

Kära Halle!

Universum vill, du har ju sänt i dina drömmar att du både vill ha ny bostad och jobb, så det är en beställning som är lagd, dessutom kommer du bli uppvaktad av en kärlek på kommande arbetsplats. Ta det lugnt med kärleken. ;)

Kram Benny

 

 

Eva

Jag förlorade kontakt med en kompis för många år sedan. Har börjat tänka mycket på henne . Vågar jag ta upp kontakten med henne ?

 

Benny

Kära Sanna!

Hon tänker också på dig just nu, och känner att hon skulle vilja ha kontakt men ni båda är lite fega. Nii har utvecklats var och en på sitt håll, så ni kommer kunna mötas på nytt i en närmre vänskap än tidigare. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Valeria

Min mamma gick bort för 2 veckor sedan. Varför kommer hon aldrig i mina drömmar?

 

Benny

Kära Valeria!

Vissa kommer igenom snabbt, och vissa tar tid. Min älskade mormor tog tid innan hon kom igenom, trots att jag är medial, så tog det 15 år innan hon kom och hälsade på mig. Nu kommer hon ofta, och då känner jag först en violdoft, och sen ser jag henne. Hon älskade nämligen tabletter med violsmak när hon levde. Så, du får inte ge upp, hon kommer att komma, när du inte vill för mycket och när du släpper taget. Ofta tar det ungefär 6 månader innan de har övat på att komma nära oss från andra sidan. Så, ge det några månader så kommer du att känna och få tecken på olika sätt. När du får det så säg "jag är inte rädd, jag vill gärna se dig".

Kram Benny

 

 

Caroline

Vad behöver min mamma för att må bättre?

 

Benny

Kära Caroline!

Hon behöver mycket kärlek, och det får hon ju. Det är bra att man tror på varandra, och framför allt tror på att man ska bli bra. Jag ser dessutom att hennes kropp jobbar på att bli bra. Hon är på rätt väg nu. På många plan.

Kram Benny

 

 

Fredrik

Hej Benny Kommer det att lösa sig mellan mig och min föra tjej? och hur i så fall? kram Fredrik

 

Benny

Kära Fredrik!

Kommunikation. Inlyssning. Inkänning. Hon kände inte att du förstod henne, och vice versa. Men, egentligen är ni väldigt lika. Så, ni har mycket av svaren inom er. Olikheterna gör att ni blir kompletta tillsammans. Så, det är bara att tuta och köra.

Kram Benny

 

 

C

Jag och min yngsta dotter har likadana linjer i våra händer, (har bara sett en annan person ha så och det är min bästa killkompis). Har vi ett förflutet ihop?

 

Benny

Kära C!

Ofta har man haft tidigare liv tillsammans och kommer att ha likvärdigt liv i detta livet. Så, ni är connectade varandra i samma själsgrupp. Vad spännande att vara så nära varandra. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Maxi

Hej, ett av mina mål och drömmar i livet är att jag ska ha ett team som jag kan starta och bedriva företag med. Drömmen är att vi både är produktiva (företagsmässigt) tillsammans men även tar hand om varandra likt en familj eller en grupp riktigt bra vänner. Jag tror starkt på ett positivt utbyte av energi och vill gärna omringa mig av det (speciellt i "teamet"). Min fråga är då; tror du att jag redan har träffat dessa, är vän med dem eller ska jag leta upp dessa människor ute i världen?

 

Benny

Kära Maxi!

Jag ser att det redan finns, jag blir lite snopen av att det är något du vill i framtiden, för för mig är det som om det redan existerar. Som du själv skriver om positiv energi så har du en förmåga att läsa av människor, vem du mår bra av att jobba med och vara nära över huvud taget. Så, jag ser att du definitivt kommer jobba med i ett kreativt, produktivt och affärsmässigt företagsteam.

Kram Benny

 

 

John

Hej Benny! Ska jag jobba som ekonom igen för att få familjens ekonomi att gå ihop eller finns det andra lösningar? Tack på förhand. Allt gott till dig. John

 

Benny

Kära John!

För en period, ja, kommer du att jobba som ekonom, men sedan lämna det för gott. Det hjälper dig att få ihop familjens ekonomi. Ni kommer få det mycket bättre på loppet av två år. Förändringen har redan börjat. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Rili

Hej! Har ett barnbarn som är högkänsligt. Jag älskar henne otroligt mycket. Hur klarar hon sig? Har vi levat tillsammans i tidigare liv. ❤️❤️

 

Benny

Kära Rili!

Vilken gåva att ha ett barnbarn som är högkänsligt. Ni älskar varandra verkligen, för ni är på samma våglängd och hon har varit din mamma i tidigare liv. Ni connectar varandra på en telepatisk nivå, och hon känner sig väldigt förstådd av dig, och du av henne. Det är många liv ni har träffats. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Mela

Hej Benny ❤️ Kommer jag få rätt behandling snart och bli frisk igen ? Kram

 

Benny

Kära Mela!

Du är på rätt väg med behandlingen, och du kommer att bli frisk igen. Framför allt ser jag din vilja i ditt huvud och din förmåga till insikt och läkning i dina tankar. Då är hälften vunnet, och då funkar behandlingen bättre också. Jag tror på dig, gör du det också.

Kram Benny

 

 

Sandra

Borde jag lämna min relation eller är jag precis där jag ska?

 

Benny

Kära Sandra!

Just nu ska du inte lämna den. Allting är perfekt för tillfället, men så känns det inte som att det ska vara hela livet, men, du utvecklas oerhört mycket i den relationen du befinner dig just nu. Du får många insikter om vem du är, vad du behöver och vad du vill av din relation.

Kram Benny

 

 

Ensam

Har inga vänner i min nya hemstad. Känns så ensamt. Hittar jag nya vänner?

 

Benny

Kära Ensam!

Absolut kommer du att göra det. Snart också. Både killar och tjejer kommer du att umgås med, i blandade ålder vilket jag gillar! Det tror jag du gör också, för då får man ett annat utrymme för oliktänkande. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Madeleine

Min son mediterar är de bra

 

Benny

Kära Madeleine!

Absolut är det bra, jag började själv meditera när jag var 9 år gammal. Det har varit ett verktyg för mig känslomässigt, medialt att kunna stänga av, hämta kraft och få insikter. Så: absolut, ditt barn växer med hjälp av meditation.

Kram Benny

 

 

Malin

Hej Benny! Läkaren säger att det börjar bli bråttom för oss att skaffa barn och rekommenderar IVF istället för att vi försöker den naturliga vägen. Jag trodde verkligen vi inte skulle behöva ivf, känns som så trist på toppen av allt annat jobbigt vi haft det så länge. När kommer allt bara lugna ner sig? Behöver vi verkligen genomgå ivf? Kram från Stockholm

 

Benny

Kära Malin!

Ni kan bli med barn på naturlig väg, men om ni snabbt vill bli gravida så förstå läkaren att han har rätt, då det går det fortare med IVF. Men, barn kommer. Och inte med storken, utan naturligt. Lycka till med gravidieten och den lilla killen som ska komma. PS: Vilken busunge, vad härligt!

Kram Benny

 

 

Kikki

Hej Benny Kommer mina mörka tankar någonsin lätta? Kram

 

Benny

Kära Kikki!

Du jobbar med dig själv, så du går igenom en transformation. Då kan till och med mörka tankar kännas mörkare. Jag vet att det belärar sig med ditt arbete med dig själv, och att mörkret kommer att lätta, att livspositivitet öppnar sig och ljuset sprider sig i ditt hjärta.

Kram Benny

 

 

Lana

Kommer jag att bli gravid i år?

 

Benny

Kära Lana!

Tid är jag inte så bra på att säga, men det är nära i tiden, jag ser att din mage kommer att skjuta i luften och att det är en liten flicka på väg. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Elin

Kommer jag kunna bli fri från ilningar och smärta i rygg och armar händer snart?

 

Benny

Kära Elin!

Usch, vad jobbigt det låter. Jag tror ju på universums healing, och på att man kan träffa människor som är sjukgymnaster med healande förmågor eller andra kroppsterapeuter. Jag själv fick nervskada på mitt ben och kunde inte gå. Jag skulle iväg på arbetsresa på Bali men har en underbar vän som är sjukgymnast och han fixade så att smärtan försvann på en behandling. Vilken tur! Jag tror, och jag vet, att du kommer att bli bra. Ge inte upp.

Kram Benny

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.