Chatt med Benny Rosenqvist 25 januari 2018

Här kan du läsa alla frågor och svar från chatten med Benny Rosenqvist den 25 januari 2018.

 

Conny: Hej Benny.. Kommer min son att bo nära mig ? Han bor nu flera hundra kilometer från mig, o jag saknar han o ser han så sällan. Tack.

Benny:
Kära Conny!
Inom en tvåårsperiod kommer ni betydligt närmare varandra, bara några kilometer. Så, man ska aldrig ge upp! Underbart att ha en sådan fin son som du har, och vilken fin relation ni har!
Kram Benny

 

Anette: Hej Benny Kan du se om det blir Steve och jag? MVH Anette

Benny:
Kära Anette!
Ja, det ser hoppfullt ut! Men du får ligga på genom att vara lugn och låta honom komma. Och genom att bara tänka kärleksfulla tankar, som du redan gör. Det tar lite tid, men du har redan väntat ett tag så. Trägen vinner, man får inte ge upp!
Kram Benny

 

Karolina: Hej Benny! jag har ett intresse för dokumentärfilm jag har ju mina idéer ;) kan du se om de blir verklighet? :)

Benny:
Kära Karolina!
Detta är en gåva och etti ntresse du har, klart du ska jobba med detta! Du kommer att hitta vägarna för det. du kommer att gå under ytan på människor och få de att visa vad de känner och kommer att göra fantastiska porträtt om både miljö och mänskligheten idag.
Kram Benny

Fattig: Hej Benny! Kommer jag att vinna pengar eller få en bra inkomst så att jag slipper leva i fattigdom??

Benny:
Kära Fattig!
Nej, någon vinst ser jag inte. Men jag ser en ökad inkomst och förändringar och din syn på pengar gör att flödet kommer att tillkomma, det vill säga mer pengar i plånboken! Jag tror att pengar är energi, och det är lite hur vi förhåller oss till det i tankar. Tänker vi oss fattiga, eller räds att inte ha pengar - då drar vi till oss det. Nu bestämmer vi oss för att du är värd att ha det bättre, eller hur?
Kram Benny

Anna: Jag har precis utbildat mig till kommunikatör men arbetsmarknaden ser dyster ut. Jag lyckas inte få något av de jobben jag söker. Kommer jag att få ett jobb jag trivs med inom ramen för min utbildning?

Benny:
Kära Anna!
KOmmunikatör och inspiratör kommer du att vara, i ett kommersiellt företag där marknadsföring kommer vara en del av ditt jobb, också. Det är väldigt bra teamwork, mellanstort företag med en väldigt uppriktig chef, manlig och sockerätande, men stort hjärta och läser verkligen av människor. Ni kommer att trivas tillsammans, och du kommer trivas med dina andra arbetskamrater också.
Kram Benny

Holger: Hej!undrar så mycket om jag har råd att gå i pension snart.Är 61 nu och vill avsluta mitt stressiga arbete. MVH/Holger

Benny:
Kära Holger!
Du kommer att få ett erbjudande om att sluta tidigare, vid 63-64 ård ålder, så du får hålla ut något år till. Du kommer att njuta desto mer då, men du kommer att hålla dig sysselsatt i alal fall för jag ser inte att du kommer att sluta jobba, du kommer att hålla på med någon annan yrkesinriktning som är lugnare. Men helt lugnt har du svårt för!
Kram benny

Suza: Hej. Snälla Benny jag är så ensam, kan du se några vänner eller en ny relation för mig?! Kram

Benny:
Kära Suza!
Jag ser både och! Man ska inte behöva välja. Inte i ditt fall, i alla fall, för jag ser att du kommer att möta en ny man som är pyttelite äldre än dig. Han är en social person med stor social kompetens som du kommer att lära känna många nya människor genom. Sedan kommer där flytta in en granne nära dig som har en liten yorkshireterrier. Hunden kommer att digga dig först, och sedan kommer matten att digga dig.
Kram Benny

Petra: Hej Benny! Skriver för femte gången. Hoppas "femte gången gillt" för att få svar. Det gäller relationen med en man som lovat skilsmässa för att vi ska kunna leva tillsammans. Hur ser framtiden ut för oss? Vår relation har gått från musikaliskt arbete inom kyrka i många år, till vänskap och till kärlek.

Benny:
Kära Petra!
Han vill, han vill, han vill... Men han vågar inte. Han är så rädd för att såra någon. Nu sårar han mest sig själv, dig, och den han lever med. Men inom ett år så kommer han att komma till dig. Ni kommer att gifta er och få en fantastisk relation, men en av er kommer att sluta på nuvarande arbetsplats.
Kram Benny

Eva: Hej Benny! Kommer min hyreslägenhet bli bostadsrätt eller ska jag söka annan bostad att köpa? Har funderat så länge på detta, mycket tacksam för svar! kram Eva

Benny:
Kära Eva!
Absolut! Men det här tar lite tid till. Men sen går det med en himla fart! Då gäller det att bestämma sig. Bank, allting, kommer att gå på räls. Så lånen kommer att ligga klart för dig. Jag ser då att du kommer att ha lite renoveringar på din lägenhet själv, lycka till!
Kram Benny

Tobias: Hej Benny. Hoppas allt är bra med dig. Jag undrar om du kan se var,när, och hur, jag kommer träffa den rätta ifall jag över huvud taget kommer göra det. Ha det gott/Tobias

Benny:
Kära Tobias!
Klart du kommer att göra! Ditt huvud ställer till det för dig, du tror ju inte på någonting om dig själv. Det blir en mycket vacker relation med en tjej med mellanblondt hår. Färgen är inte den snyggaste, men det går att fixa! Men hon har de vackraste ögonen, stora ögon, som står i grönblått. Smala fingrar, alltid snygga ringar - aldrig samma. Tufft klädd, sportigt, alltså. Lång tjej. Du är ca 8 centimeter längre än henne bara.
Kram Benny

Ninni: Hej Benny! Vi planerar en graviditet det här året och jag undrar om önskan kommer att slå in. KRAM

Benny:
Kära Ninni!
Jaaa! Jag ser ett rosa täcke. Det är en flicka och du kommer att bli gravid i år. Allt går vägen. Det blir inte speciellt tjock mer än runt om magen, men jag känner att det tar på din ichias så det kommer att ta på ditt vänstra ben. Lycka till!
Kram Benny

Marketta: Jag har haft många kortare förhållander (1-9år), men inte den stora Kärleken, kommer jag o möta den?

Benny:
Kära Marketta!
Absolut! Kärleken kommer att välja dig, så du kommer att bli väldigt uppvaktad av en väldigt mörkhårig kille. Tjockt hår med buskiga ögonbryn, mörka. Bruna ögon. Han behöver klippa ögonbrynen, men har en välskulpterad kropp. Du kommer verkligen att känna kärlek, och detta är en liiiiivslång relation. Så håll till godo!
Kram Benny

tvilling: Hej Benny. Varför känner jag en så stor dragning mot den jag tror er en själsfrände/tvillingsjäl?

Benny:
Kära Tvilling!
Det är inte konstigt! Detta är din tvillingsjäl, och det är så nära en själsfrände man kan komma. Så attraktionen är total, och ni kommer att få till det. Ha bara lite tålamod till, betoningen "lite" - så kommer allt att lösa sig. För det är ömsesidigt.
Kram Benny

Rebecca: Hej Benny, varför känns det som jag har ett starkt band till en person jag inte träffat på 7 år? Inbillar jag mig bara eller känner han samma sak? Tänker han på mig ibland? kram

Benny:
Kära Rebecca!
Absolut gör han det. Ni både är lite blyga, och inte så initiativrika, men ni kommer få en kontakt igen. Du kan ju ta första steget, du har ju styrkan till det! Lycka till.
Kram Benny

mormor gunn: Hej Benny! Snälla Benny Hur går det för min dotter och hennes barn Träffade dig för ett par år sedan, då sa du att min mor ville har förlåtelse Varför? Vem är det som säger mitt namn Med vänliga hälsningar orolig mormor

Benny:
Kära mormor Gunn!
Din dotter är en fantastisk mamma. Hon skapar en grund och en trygghet för sina barn, vilket inte många barn har idag. Det är det som krävs för att vi ska klara oss här i livet, och det ger din dotter sina barn. Hon älskar dem, villkorslöst. Det din mamma har velat sagt mer är hur viktig du var för henne, hur mycket hon älskade dig, hon hann inte heller säga att hon var så stolt för vem du var. Hon var inte bra på de stora orden. Men jag hör henne säga: "jag älskar dig". Så skickar hon massa liljekonvaljer.
Kram Benny

Gisela: Finns det något rolig kvar när man ska fylla 80 år?

Benny:
Kära Gisela!
Nej, det ser inte så ut. Jag bara skojar! Det finns ju MASSOR kvar! Dels kommer du att få ett barnbarnsbarn, och sedan kommer du att få en ny manlig vän, dock bara vänskap. Ni kommer att göra resor tillsammans och han har läst väldigt mycket och är spännande att lyssna på - både hans berättelser, hans livsberättelser och resor. Han kommer att göra så att du känner att du upplever mycket inre resor.
Kram Benny

Hudiksussie: Kommer min sambo och jag att lyckas bli föräldrar efter så många år av kamp att bli gravida?

Benny: Kära Hudiksussie!
Absolut! Det sitter i ditt huvud. Det är ingen större fel på er, men jag tror att en bra ackupunktör hade kunnat hjälpa er. Så, bebis kommer det! Men här kommer det ett blått band på en dopklänningen, så jag förstår att det måste vara en kille. Han ser lite rund ut i ansiktet redan när han kom. Men det kommer han verkligen att springa bort tills han är 1 år.
Kram Benny

Vargmamman: Hej Benny! Min man är nyopererad. Kommer han att bli återställd? Sonen har separerat. Kommer han att träffa den stora kärleken? Kommer jag att byta arbetsplats?

Benny:
Kära Vargmamman!
Inga problem med din man! Han rehabiliterar sig redan för han har bestämt sig för att bli återställd. Vad bra att din son bestämt sig för att separera, för det var inte den stora kärleken. Den kommer han att finna inom 1 och ett halvt år. det är en blond, naturligt fin tjej, som ibland tar lite för mycket mascara på ögonfransarna. Byt arbetsplats, njaa, inte nu. Men, nästa år, i början. Du kommer att trivas jättebra.
Kram Benny

Yvonne: Hej jag är 50+, överviktig med ett jobbigt socialt handikapp och ett X som brutit ner min självkänsla totalt. Jag är en snäll, ärlig, omtänksam, trevlig person med ett varmt och äkta hjärta. Finns det någon som kan älska mig för den jag är ? Mannen som jag spanat in och tagit kontakt med ?? Tacksam om du ser mitt inlägg / Kram

Benny:
Kära Yvonne!
Lilla hjärtat. Som ska bli stora hjärtat igen. Så fruktansvärt du har varit med om. Men jag ser en ny relation med en man som bygger upp dig, och det är den du spanat in. Han är försiktig precis som du, han har också känt sig sviken i en relation. Men ni kommer att få till det, och han är en person som lyfter dig! Totalt! Men du kommer att bli livrädd, för det känns så bra så att du kommer att backa. Men, han springer efter. Så det är inte lönt, för detta är menat och det är ödesbestämt.
Kram Benny

Lanne52: Efter år av oro och kämpande undrar jag om vår släktgård med flera delägare slutar med att jag blir ensam ägare tillslut. Kram

Benny:
Kära Lanne52!
Din känsla är rätt. Du kommer att vara ägare till denna gård och klara av det, ekonomin fixar sig. Lycka till!
Kram Benny

M juliana: Vem va denna mörkhåriga tjej med lång vit klänning jag sett?

Benny:
Kära M Juliana!
Kvinnan med den vita klänningen är din guide. Hon kommer att visa sig igen. Ni har varit systrar i tidigare liv, här uppe i Norrland, Sverige. Då pratar vi om 1500-talet. Spännande med tidigare liv...
Kram Benny

Lotta: Kommer jag att "ta hand om" fler barn i mitt hem?

Benny:
Kära Lotta!
Det är flera stycken. Jag ser två flickor, och två pojkar. Någon kommer att vara där kort hos dig, någon längre. Du gör ett fantastiskt jobb med dessa vilsna barn och ungdomar. Lycka till med ditt arbete, och ge inte upp!
Kram Benny

Susan: Käre Benny !Jag har träffat en mycket medial man och vi har en stark connection. Enligt han har vi varit älskare i tidigare liv. Kommer vi ha en kärleksrelation även i detta livet.

Benny:
Kära orolig mamma!
Vad känner du, själv? Det är en känsla som är attraktion, och som säger att ni har varit par i ett tidigare liv. Han känner en attraktion till dig, också, så svar ja - ni kommer att ha en kärleksrelation i detta livet också. Fast denna gången slutar det bra.
Kram Benny

Line: Kära Benny! Mitt hjärta spricker snart av all kärlek som vill ut. Är mannen jag har så starka känslor för, på väg till mig? Kram

Benny:
Kära Line!
Nä, inte just nu. Det tar någon månad till, så får du spricka ut i känslor! Lagom till att våren kommer och när knoppar brister ut. Håll ut! Det här blir bra. Han kommer visa sitt intresse för dig.
Kram Benny

1952: Käre Benny. Vår familj har krackelerat. Kommer mina barn som är vuxna hitta tillbaka till varandra. Äldsta dottern är dessutom arg på mig för att jag tillrättavisade henne när hon var dum mot sin bror. Usch vad trist det är. Kram

Benny:
Kära 1952!
Absolut kommer de bli vänner igen. Men du kan inte göra någonting, utan den äldsta dottern kommer vara samordnande. Hon kommer att be om ursäkt både till dig, sin bror, och kommer att få ett uppvaknande om att hon styr och ställer för hon mår inte bra i sig själv. Så, ta det lugnt. Familjen kommer vara under ett paraply igen.
Kram Benny

Barbto: Hej Benny jag ber till gudarna och alla i himlen att min dotter ska få ett arbete hon söker allt som finns men det lyckas inte.får hon något jobb? Tack

Benny:
Kära vän!
Jag ser henne framför en datorskärm, med ett väldigt vitt skrivbord. En väldigt stor skärm, och någon skrivare som hon springer till hela tiden. Så hon är en samordnare för många människor. Det blir jättebra.
Kram Benny

ANNH: Hej! Vet inte vad jag ska göra. Kan du se om det är nytt jobb och bostad på väg? Känns som vilka val jag än gör så blir det fel.

Benny:
Kära ANNH!
Du gör inget fel. Det är bara tiden som inte är rätt, så ibland så står saker stilla. Och först kommer du att få ett nytt jobb, och sedan ny lägenhet. Men dörrarna är fula i trappan, men de kommer att byta dörrar och måla dem så det blir bra.
Kram Benny

Golden Angel : Hej Benny

Benny:
Kära Golden Angel!
Nu är det dags! Men som sagt, ibland så sitter man på två stolar. Och det är rätt att du ska sälja grejor, och ha en loppis, samtidigt som du kommer att utvecklas medialt och healande. Men du är även bra på att hitta borttappade saker. Din son kommer att få lägenhet nära er. Men, sedan kommer du att få sålt din lägenhet sen-vår eller för-sommar. Kärleken kommer in när allting är lugnt runt omkring dig.
Kram Benny

Maria: Hej Benny! Kommer jag att bli kvar på mitt nuvarande jobb.

Benny:
Kära Agneta!
Nej, du ska vidare! Det är en kompis som ser en annons och säger "Agneta! Är inte detta jobbet för dig!". Det är en helt ny inriktning, med en mycket öppnare arbetsplats än vad din nuvarande är. Men de har ett litet personalrum, men mysigt. Men man får inte sitta ner där så ofta, så varför ha ett stort? Det viktigaste är att du kommer att trivas så bra som du gör.
Kram Benny

Anders: Är jag rätt ute med min distansrelation?

Benny:
Kära mannen!
Ja, ni kommer att ha den ett tag. Sedan kommer ni flytta närmare varandra och leva tillsammans.
Kram Benny

Jonna: Har varit skild i två år och undrar om jag och min exman kommer att få en ny chans med varandra.

Benny:
Kära Jonna!
Absolut! Men, det finns en stolthet hos er båda som gör att det tar lite tid. Sedan bryter det igenom, och då går det fort!
Kram Benny

Farmor: Undrar hur mitt barnbarn mår? Känner lite oro inför hennes framtid. Kram

Benny:
Kära Farmor!
Mycket splittrat, känner sig ditt barnbarn. Men, hon växer och har själslig växvärk. Så, hennes framtid ser ljus ut i ett akademiskt yrke där hon kommer ha en vit rock. Jag ser henne även prata inför folk i en åhörarsal. Så, oroa dig inte! Det är bara onödigt och kostar massa energi.
Kram Benny

Rebecca: Kommer jag kunna jobba medialt i framtiden som jag vill? Kanske skriva den där andliga boken som jag redan påbörjat i mitt huvud...

Benny:
Kära Rebecca!
Idén är bra, men den är inte färdig och du behöver hjälp för att få struktur i boken. Du kommer alltså inte att klara det själv.
Kram Benny

Lotta: Hej Benny �� Kommer jag vara ennsam resten av mitt liv ��!?

Benny:
Kära Lotta!
Absolut inte! Men, detta året träffar du inte din kärlek, utan nästa. Du kanske har en kort fling i år, övningsobjekt kallas det, sedan kommer en stor kärlek att komma in i ditt liv för att stanna.
Kram Benny

Cattis : Hej Benny! Ska jag leva med barnens pappa som jag haft ett av och till förhållande med. Blir det bättre/blir vi lyckliga med varandra?

Benny:
Kära Cattis!
Du är inte färdig med honom, men han är definitivt inte den sista mannen i ditt liv. Ni kommer att hålla på så här i många år innan du känner att du inte vill mer. Så, svaret är - ja och nä. Men, ni kommer att känna lycka - också! För det är en stark attraktion och en karmisk knut som ni jobbar med från tidigare liv.
Kram Benny

Pia : Har börjat umgås med en gift man. Han säger att han mig trogen och älskar mig. Men ändå har han aldrig tid mer än en timme att träffas ett par gånger i veckan. Har vi någon framtid? Känner inte att han är pålitlig och ärlig mot mig. Tack på förhand

Benny:
Kära Pia!
Min magkänsla att detta inte är bra. Ta det för vad det är, och njut av det. Men, det är ingen varaktig relation, utan du kommer att träffa en fri kille som är nyskild och han går inte hem utan han kommer att stanna.
Kram Benny

Mamma som vill hjälpa: Min snart 10-åriga son har ADHD, har problem med inpulsivitet och aggresivitet. Omgivningen säger att han är ouppfostrad.Finns det något som kan hjälpa? Kostomläggning ? Utesluta t ex gluten? Tillföra någon vitamin/ mineral?

Benny:
Kära mamma!
Vad synd om honom. Han känner också människornas syn på honom, det gör det värre. Jag vet att det påverkar väldigt mycket med kost, men kan inte så mycket om det. Men det finns mycket om det på nätet om hur man ska äta om man har ADHD. Jag vet också att det hjälper att meditera - det lugnar barn i hans situation. Samt, jag vet att hans energi kommer att bli väldigt positiv för hans kommande yrke och som pappa för tre barn. Tre pojkar som kräver en pappa med mycket energi. Och det har han ju, så det kommer att gå vägen.
Kram Benny

Maria: Hej Benny! Min fråga är ganska enkel men ändå så svår. :) Kommer jag någonsin hitta kärleken? Eller är jag dömd att spendera mitt liv ensam? Kram Maria

Benny:
Kära Maria!
Du har hamnat på glasberget. Nej, jag skojar! Du har redan en man som är intresserad av dig, men du är blind. Men, han kommer att kontakta dig via sociala medier. Håll ögonen på facebook! Det blir en varaktig särbo-relation.
Kram Benny

Catarina: Det känns som jag får "ta hand om alla andra". Är det så eller överreagerar jag? Känns som det alltid är jag som förväntas organisera saker och ting, vara där när folk har problem etc. Men det känns inte som att någon tänker på mig.

Benny:
Kära Catarina!
Du är bra på det, också, och gör det alltid själv. Du är en givare, och inte tagare. Det är många som tänker på dig och uppskattar dig, men folk är inte så bra på att se hur mycket de uppskattar dig, förrän det nästan är för sent. Men, du är ju den personen som du är, och det går inte att ändra på. Kärleksfulla tankar till dig!
Kram Benny

Benny: Våra känslor är en rikedom. Våra tårar, till exempel, gör att vi tänker: "varför smärtar det?", och då har vi växt när vi fått den insikten. När vi är lyckliga känner vi glädjen för livet, och när vi är arga, så sätter vi en gräns över hur vi inte vill att vi ska behandla oss. När vi är frustrerade, har vi glömt lyssna på våra egna känslor. När vi skrattar, så vill folk komma tillbaka till oss. Och när vi känner för någon annan - så är vi rika. Släpp in fler människor i ditt liv, och våga älska och känna för dem, och du kommer att känna dig som en miljonär. Kärlek till er alla!
Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.