Chatt med Benny Rosenqvist 25 november 2022

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

I adventstid lyser vi upp vår själ med ljusen runt omkring oss. Det inre vackra själsliga ljus vi bär, bär oss i hopp om att allt ska bli bättre för själ och hjärta. För när vi tror på en framtid så finns det en framtid, och du förtjänar det för ditt hjärta.

Kram Benny

 

Mia:

Hej, ser ett hus med uppvuxen trädgård och ladugård där jag har djur, för min inre syn. Blir det verklighet och när? Har haft den känslan i flera år nu men stället verkar inte dyka upp. Är det bara en känsla eller ser jag min framtid? Tusen tack för svar.

Benny:

Hej Mia!

Tyvärr kan inte jag heller veta något om tiden, men jag vet att det du ser blir sant, det är framtiden och en vision av ditt kommande hem. Så grattis och lycka till med både djur och gård.

Kram Benny

 

Stefan:

Kommer livet att bli bättre/förändras för mig närmsta tiden? Eller under nästa år? För det känns som allt är nattsvart och jag ser ingen ljusning.

Benny:

Hej Stefan!

Nästa år när det ljusnar framåt våren, eller kanske redan i årets början så ljusnar det för dig. Så se hoppfullt mot nästa år! Ingenting speciellt händer detta år och det är ju inte så långt kvar av 2022, men nästa år ditt öppningsår och flera år efter 2023 blir bra.

Kram Benny

 

Eva:

Hej. Träffade en man för några veckor sedan och det kändes bra från bådas håll vilket han var den förste att kommentera efter vår promenad med massor av prat och då tiden bara försvann. Någon dag senare backar han på grund av många händelser senaste tiden för hans del. Vad hände och kan jag förvänta mig någon kontakt framöver?

Benny:

Hej Eva!

Nej jag ser inte någon kontakt framöver. Han hade mycket känslor för dig men han har det så rörigt i sitt privatliv nu. Det är dock inget som har med dig att göra. Jag ser en annan kontakt för dig, en man dyker upp i ditt liv och det är rätt för dig. Det blir mycket mer än bara samtal. Så lycka till med kommande kärlek!

Kram Benny

 

Ingalill:

Kan våra avlidna familjemedlemmar visa sej för oss i drömmar?

Benny:

Hej Ingalill!

Det är mycket vanligt att familjemedlemmar visar sig i drömmar, för då släpper vi kontrollen som vi har i vaket tillstånd. De tar oss då till det jag kallar besöksrummet. Ett möte som känns. Vi träffar dem och får ett verkligt levande möte.

Kram Benny

 

Linda K:

Benny, jag och min man har kämpat så länge med vårt företag nu och har beslutat att lägga ner. Vad kommer att hända nu? Vad ser du att min karriär tar för väg? Kommer jag få mer flow?

Benny:

Hej Linda!
Vilket klokt beslut att ni la ner företaget. Ni hade trampat vatten väldigt länge och jobbat i motvind, till och med i stormvind. Jag ser en anställning där du kommer att jobba mycket med ledarskap och kommunikation, du kommer att vara spindeln mitt i nätet i ett väldigt stort och privatägt företag. De jobbar med service i någon form.

Kram Benny

 

Anna-karin:

Hej Benny! Hoppas på svar denna gång, har skrivit så många ggr. Har varit ensam nu så länge. Ser du om jag hittar kärleken snart?

Benny:

Hej Anna-Karin!

Man ska aldrig ge upp och jag ser att kärleken står runt hörnet för dig. Det är en man som är cirka 176-177 cm lång, har ljust blå ögon, något oklippta ögonbryn och vackert hår som är melerat. Det är en man som blir en stor kärlek för dig, en varaktig kärlek. Det är detta du har väntat på i många år, och nu ska det vara. Lycka till!

Kram Benny

 

Alice:

Hej Benny! Jag undrar över när man är gravid, hur och när hoppar liksom själen in till barnet i magen? Är det bestämt sen innan vilken själ det blir?

Benny:

Hej Alice!

Absolut är det bestämt innan, det har vi kommit överens om på Andra sidan. Vi har ofta saker som vi behöver lära oss tillsammans, som kan ha positiv karma för att vi ska utvecklas som individer, barn och föräldrar tillsammans. Vi väljer varandra innan vi gå ner. I tredje till fjärde månaden är barnet fast som själ i kroppen, det är därför färre barn lämnar den gravida mamman då.

Kram Benny

 

Anna Sjöberg:

Hej min son gick vidare för 1 år och 10 månader sedan. Ibland drömmer jag att han besöker mig och när jag vaknar känns det verkligen som att han har varit hos mig. När han kramat om mig känns det som att det var en riktig kram inte bara en dröm. Kan de vara så att han verkligen kommer på besök?

Benny:

Hej Anna!

Absolut, det är klart att han kommer på besök. Han vill inte missa dig och har aldrig varit så nära dig som nu. Ni har en direkt linje till varandra och den kommer att fortsätta framöver. Fortsätta att krama om honom för det gillar han.

Kram Benny

 

Berith:

Hej Benny. Mitt barnbarn (en tjej på snart 16 år) har mött en väldigt trevlig tjej som jobbar i en klädbutik. De fann varandra direkt. Båda har haft det tufft i livet, med samma problematik. Det känns som att detta möte var förutbestämt och att de träffats i ett tidigare liv. Stämmer min känsla?

Benny:

Hej Berith!

Absolut, de båda tjejerna har varit systrar i tidigare liv och nu var det dags att de skulle träffas. När vi träffar någon ur samma själsfamilj, hittar vi en del av det som vi saknat som fyller ut det tomrum vi behöver. Ditt barnbarn har träffat en vän för livet, den vänskapen kommer att bestå.

Kram Benny

 

Anette:

Hej Benny! Jag har fått en speciell andlig gåva, vet ej vad jag bör göra med den?

Benny:

Hej Anette!

Jag ser att din andliga gåva är inriktad både att se saker, alltså att kanalisera och till att heala. Så småningom kommer du även att prova på djurkommunikation. Det är du som bestämmer takten och vad du vill utveckla. Vi blir specialiserade, alla vi som har våra gåvor. Det gäller att välja så att vi får möjlighet att utveckla vårt instrument för att bli bättre och bättre. Meditation är ett väldigt bra sätt att utvecklas i sin andlighet.

Kram Benny

 

Sofie.F:

Varför känner jag att det väntar något större för mig att upptäcka och syssla med? Jag vill påverka människor positivt och verkligen ge mer till världen. Jag kan bara inte förstå hur. Känner mig så liten och ”obetydlig” mot vad många andra åstadkommit. Jag vill ha möjlighet att ge mer men kan inte riktigt känns inom vad eller hur. Några råd på vägen underbara Benny?

Benny:

Hej Sofie!

För det första så är vi alla fantastiska individer och har gåvor ämnade att göra något för andra. Du har en väldigt bra förmåga att uppmuntra andra men inte dig själv, så kanske att du ska börja titta på din egen storhet och inse vilken kärleksfull person du är. Att du är den som verkligen kan sprida kärlek till andra, och då bli väldigt älskar för den du är.

Kram Benny

 

Anders:

Benny, jag mediterar i princip varje dag, 35 minuter vid varje tillfälle. Men har nu på sista tiden har jag upplevt att jag somnar, eller i alla fall är jag inte helt medveten under meditationen. Vad betyder det?

Benny:

Hej Anders!

Det kan betyda att du sover för lite. Men det kan också handla om är att på väg att gå in i ett transtillstånd, ett djupare meditationstillstånd som kan kännas som sömn. Då händer mycket i ditt undermedvetna. Jag tror mest på det sistnämnda, mycket på ett djupare plan händer och du får en uppgradering energimässigt som du inte haft tidigare. Du är på rätt väg med din meditation!

Kram Benny

 

Anita:

Hej, jag oroar mig för min son för han dricker varje helg. Jag har sagt till honom att han inte har kontroll över sitt drickande. Han blev arg på mig. Han har gjort sig ovän med sin son och även med sin syster. Han tycker vi är idioter och att det är bara han som är okej. Kommer han att bli vän med oss igen?

Benny:

Hej Anita!
Ilska är bästa försvar och din son skyddar sitt leverne med att visa aggressivitet för att få vara ifred. Detta visar att han är missbrukare och på väg in i alkoholism. Det här är inget som ni ska försöka att klara av på egen hand, ni behöver ta hjälp av terapi och behandling av terapeuter som kan vägleda honom till ett bättre liv. Det bästa ni som anhöriga kan göra är att få in honom på ett behandlingshem där han kan komma på bättre tankar om ett tillfrisknande.

Kram Benny

 

Sofia A-M:

Hej! Jag är 35 år och totalt vilsen i mig själv. Vem är jag och vad skall jag göra här i livet?? Jag har en underbar man och 2 fina barn. Men det här med vad jag skall göra skaver och gnager och gör att jag känner mig vilsen och nere. Jag hittar inte min väg. Jag vill vara glad och lycklig men det känns som att det inte går. Kan du se någonting som skulle kunna hjälpa mig på min väg? Orkar inte må så här dåligt längre!

Benny:

Hej Sofia!

Detta är många som känner så här. Vi har alla våra behov, men när vi går in i det mörkaste så är det huvudet som gör att allting blir som en gråzon. Vilsenhet och vissenhet. Vi analyserar och tror att vi ska hitta vägen i våra tankar, få en input. Men det sitter i vår själ och i vårt hjärta. Du har en personlighet är väldigt entusiasmerande för andra människor. När du är dig själv är du positiv och smittar av dig med ditt skratt, förmedlar dig själv. Du är en fantastisk person som får andra att bli glada. Du ser och lyssnar på andra människor och är oerhört duktig på att vägleda psykologiskt vägleda. Där någonstans kan du få dina behov blivit tillfredsställda. Du har många gåvor att jobba med och du kommer snart att hitta dessa.

Kram Benny

 

Agneta:

ÄNTLIGEN läser du min fråga. Jag har en längre tid känt att "det inte stämmer". Att jag är på fel plats överallt. Fel relation, fel hus, fel människor mm. Och jag hittar inte rätt. Känner att jag vill förändra det mesta men ser inte var/hur jag ska börja. Kan du ge mig en liten push åt rätt håll?

Benny:

Hej Agneta!

Det är fantastiskt när känner så här för då är du inne i en transformation och släpper allt det gamla. Något nytt är på väg. Vilsenhet är ibland hopplös, man känner att man kommer ingenstans. Men inuti händer massor! Det är en utveckling, du växer och kommer då också att se var du vill bo, vilka du vill jobba, inse att du inte längre vill umgås med vissa. Du lär dig att sätta gränser, bli tydligare i vad du önskar och få en längtan efter att få ett annat liv. Du är på rätt spår och så småningom visar sig vägen för dig. Viktigt är då att meditera och lyssna inåt. Lyssna även på din omgivning som också har nycklar till dig som person. Vi får input av vår omgivning om vem vi är. Genom andra insikt och när vi lyssnar, växer vi fortare.

Kram Benny

 

Mona:

Hej Benny. Livet har nu tagit en ny vändning. Jag har blivit änka. Jag får nu pussla ihop mitt liv på mitt vis och ta reda på vem jag är och vad jag kan få ut av resten av mitt liv. Finns det något trevligt för mig? Ska jag leva själv resten av livet?

Benny:

Hej Mona! Du ska inte leva själv. Det är klart att du kommer träffa en ny man, du som har så mycket att ge. Nu kan du ta emot och du längtar, det är en bra början till en ny relation. Längtan och tillgänglighet, då är det magiskt att älska och bli älska. Ditt hjärta har öppnat sig för att träffa man med mörkt fint hår. Han har en glad blick och det är underbart att se de ögonen på morgonen när han vaknar, grönbruna ögon som ler mot dig. Han kan konsten att le med hjärtat via ögonen och du kommer skratta mycket igen.

Kram Benny

 

Anya:

Hej Benny. Är 58 år och mitt liv har varit många toppar och dalar. Kommer det någonsin att bli i synk och harmoni? Ett liv där jag bara kan vara mig själv och landa?

Benny:

Hej Anya!

Livet är toppar och dalar hela tiden, men till slut lär vi oss att topparna är fantastiska och att dalarna utvecklar oss. Då känns inte längre som att vi åker upp och ner, för vi är i utvecklingens skola. Du har insikterna och är nära att slippa berg och dalbanan nu, du ska möta glädjen i livet. Denna insikt är det inte alla som finner, så wow vilken resa du gjort!

Kram Benny

 

Gunilla:

Ser du om det kommer att gå bra för dottern som flyttar till USA i jan-23 för studier på college samt en idrottsdröm? Flytt, mående, socialt och idrotten. Mycket tankar och kärlek till henne.

Benny:

Hej Gunilla!

Vilken modig tjej och så rätt hon gör. Hon lever sin dröm och den blir mer än hon tror. Din saknad blir stor men hon har så fullt upp att hon inte hinner sakna lika mycket. Du hälsar på henne och det blir fantastiskt när du ser henne i sitt rätta element. Där finner hon hela sig själv och hon kommer hem som en större människa. Vilket kap hon gör i sitt liv med denna resa. Grattis.

Kram Benny

 

Anne-Lee:

Kommer min exman och jag hitta tillbaka till varandra eller kommer det in en ny kärlek i mitt liv?

Benny:

Hej Anne-Lee!
Din exman och du hittar tillbaka till varandra för en period, ni inte färdiga med varandra. Dock är han inte den siste mannen i ditt liv. Men ni måste bli färdiga med karman. Förstå och respektera varandra. Lyssna på varandra och inse att ni inte kan kontrollera varandra. Nästa kärlek är din soulmate, en fantastisk passionerad upplevelse. Men det blir inte än på några år. När du möter den personen är du hemma.

Kram Benny

 

Ingrid:

Kära Benny! Jag lever sen många år med en man som har stora problem med ångest, social fobi och tvångssyndrom. Han mår så dåligt och det tär på mig att inte kunna hjälpa. Kommer han någonsin att må bättre? Jag känner att min egen hälsa påverkas och undrar hur länge jag ska orka. Ser du någon ljusning för oss? Tack på förhand.

Benny:

Hej Ingrid!
Jag tycker det är konstigt att man kämpar så hårt själv när kan få hjälp genom hypnos eller kognitiv terapi och lättare komma ur sina problem. Ni båda är själsligt tömda av hans mående. Men han är en man som har så mycket känslor, en fantastisk person med djup själ. Han är värd att kämpa för, för det är en fin människa du lever med. Det blir bra, men sök hjälp så går det fortare.

Kram Benny

 

Anita:

Fina Benny ❤️Var det rätt att mitt förhållande med Lars tog slut? Han hade inget till övers för andlighet.

Benny:

Hej Anita!

Ja, jag är bestämd med att detta var rätt för dig. Du ska möta en man också är andlig, en man som möter dig i diskussioner och har andliga fingertoppar och healingförmåga. Det ska du välkomna, så öppna ditt hjärta. Lars? Nej det skulle aldrig bli bra.

Kram Benny

 

Ewa:

Hej! Jag är en allt i allo på jobbet och jag gör ett jäkla bra jobb, men känner mig så motarbetar. Vem är det som har en tagg i sidan på mig? Har försökt att få en klarhet, men får inget grepp om det.

Benny:

Hej Ewa!

Det är en liten ljus kvinna. Hon har en avundsjuka till dig och egentligen vara som du, för du är en tillgång på jobbet. Men så bra att du är så duktig på att inspirera till att inse att de behöver jobba med sig själva.

Kram Benny

 

Marie:

Hej! Vi hade förrut mycket andar nattetid, men sedan våra chihuahua-hundar kom är de helt borta. Tjejen ställer sig på alla fyra ibland och följer något med huvudet, vad kan det vara?

Benny:

Hej Marie!
Chihuahua är en andlig hund, en indianhund, som är upplärd att jaga bort andar. De är duktiga på att vakta så att andarna inte kommer in. När tjejen står på två tassar och tittar ut så ser hon andar som hon jagar bort så att ni får vara ifred. Detta är en andlig hund, precis som tibetanska tempelhundar som också vaktar sitt tempel. Begåvade djur.

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.