Chatt med Benny Rosenqvist 28 mars 2018

Mimmi: Hej! Ber till Gud och änglarna om hjälp. Hör de mina böner??

Benny: Kära Mimmi!
Ja! De känner det innan du hunnit tänka dem. Änglarna har alltid närvaro runt oss för att vara steget före när vi väl behöver dem. Både när vi är ledsna, när vi behöver någonting eller för att skydda oss. Det är så mycket de hittar på. Men en skyddsängel kan jobba för flera släktingar här på jorden.
Kram Benny

Lise-Lott: Hej Benny, min man dog 2009, kommer jag att träffa någon ny man? Kram Lotta

Benny: Kära Lise-Lott!
Klart du gör! En riktig varm man, känner jag. Kroppsligt varm, också. Nästan samma ålder som dig, inte mycket längre än dig, med smärt kroppskonstruktion. Lång-smal, uthållig och intellektuell. Lugn. Det är en varaktig relation, men bara särborelation. Ni kommer att bo mycket tillsammans.
Kram Benny

Jen: Hej Benny! Jag tänker en del på det förhållande jag nu är i .. om det /han är rätt för mig? Leva i 3-samhet något för mig? Eller är detta bara rädsla som talar...? Såå tacksam för råd i detta!

Benny: Kära Jen!
Han är rätt för dig, men ditt hjärta är så rädd för att släppa in någon. Och det får man lov att vara! Låt det ta sin tid och öppna hjärtat steg för steg. Han väntar. Han har tålamod. Men, lite synd om honom är det, för det handlar inte om honom utan tidigare relationer du har med dig. Men det kommer att bli bra och lyckligt! Jag känner harmoni. Vilka fantastiska händer han har! De är mjuka och känsliga.
Kram Benny

Christoffer: Hej Benny! När jag har frågat min guide om när jag kan jobba som medium på heltid så får jag svaret: "det går snabbare än vad du tror!" Stämmer det? För just nu får jag inga kunder alls.

Benny: Kära Christoffer!
Att jobba som medium är inte bara att jobba med klienter, utan att jobba med sig själv först. Så, du utvecklas i riktning mot att kunna ta emot klienter. Sedan kommer klienterna stå på kö. Jag får välkomna dig kollega och önska dig lycka till! Hoppas vi ses någon gång så att vi kan prata mer om detta fantastiska kall som att vara medium är.
Kram Benny

Magdalena : Hej Benny ! Jag var tvungen att avliva mina älskade katt igår, och sörjer förtvivlat. Har han det bra nu ? Förstår han varför jag var tvungen at ta det beslutet ? Kan vi ses i nästa liv ? Kram en sorgsen en.

Benny: Kära Magdalena!
Han har bett dig om detta ett tag. Det är du som inte har varit färdig innan. Han är tacksam, för jag ser honom springa i högt gräs nu. Men, fick han inte lite för mycket mat? Han verkar minsann vara en gottegris! Han säger att han kommer att ge dig tecken och du kommer både lukta, se och höra honom.
Kram Benny

Sofi: Min dotter längtar så efter kärlek.Ser du nån möjlighet för henne till detta 2018?

Benny: Kära Sofi!
Vad omtänksam du är som önskar din dotter kärlek. Jag ser faktiskt kärlek! Men, inte nu de närmaste månaderna. Tid är det svåraste att känna och se, men hon har träffat den här killen innan. Han finns i hennes bekantskapskrets. Ni kommer att få en fantastisk svärson och två barnbarn. Två små flickor! Vad lång killen är, wow! Men det klär din dotter. Kraftigt hår har han också. Han behöver dock inte använda så mycket hårprodukter...
Kram Benny

 

Anneli: Hej kommer mobbingen på mitt jobb att lösas mot mig //kram Anneli

Benny: Kära Anneli!
Detta är det värsta jag vet. Vet vi vuxna människor inte bättre? Ja, det löser sig snart. Kvinnan som mobbas kommer att få upprättelse av en chef. Lycka till.
Kram Benny

 

Marie: Hej Benny Varken jag eller min man trivs särskilt bra i den stad vi bor nu. Kommer vi att hitta jobb och bostad på annan ort??

Benny: Kära Marie!
Det är en större ort. Först hittar din man jobb och sedan dröjer det en månad innan du får jobb när ni flyttat dit. Jag ser lägenhet först, sedan hus. Ditt jobb är rörigt, roligt med massa kreativa människor. Ibland något hög ljudnivå. Din roll blir väldigt ansvarstagande, ledarskap så småning om. Du lever med en fantastisk man. Ta till vara på den vackra kärlek ni har.
Kram Benny

 

Förtvivlad mor .. : Mina barn har alltid varit så måna om varandra och nu har ett av dem ett nytt förhållande som lett till splittring mellan dem. Känner förtvivlan och maktlöshet över att det blivit så komplicerat. Vill inget hellre än kunna samla alla under samma tak. Kan du se om det reder upp sig? Vad kan jag göra?

Benny: Kära Förtvivlad mor!
Tyvärr kommer en av de att separera, men det har ett högre syfte. Syskonen kommer att komma överens, och ni kommer att ha middagar och sammankomster i kärlek igen. Ha bara tålamod.
Kram Benny

 

Författardröm: Hej Benny! Jag är anmäld till en skrivarkurs i sensommar och det är ett stort steg för mig. Kommer jag att ha skrivandet som yrke i framtiden? Tack för allt och kram på dig.

Benny: Kära Författardröm!
Varför skjuta på det? En författare är en iakttagande person och du har samlat så mycket i dig som behöver komma ut! Hur länge ska det bubbla inom dig?! Du kommer att skriva många böcker, och du kommer få det jättebra. Med föreläsningar också. Nu pratar de med mig igen... De säger att du kommer gå mellan två genrer.
Kram Benny

 

Patricia: Hej! Kommer jag att hitta en annan bostad ?,trivs inte särskilt mycket här

Benny: Kära Patricia!
Nära i tiden kommer du att hitta en ny bostad. De som har bott i den lägenheten har inte varit så noga med blommorna på balkongen så det är vissna blommor när du tittar på lägenheten. Det är en mellanstor lägenhet, cirka 74 m2, ganska exakt. Trivsamt planerad med flera fönster i rad i ett av rummen. Husfriden infinner sig. Lycka till!
Kram Benny

 

Mia: Hej Benny! Jag känner mig så värdelös vill inte ens umgås med folk längre. Rädd för att de ska fråga vad jag jobbar med. Arbetslösheten knäcker mig. Ser du någon ljusning för mig??

Benny:

Kära Mia!
Plötsligt lyste det runt din fråga och ditt namn. Det betyder redan nu så är förändringen på väg. Snart, snart, har du ett nytt jobb. Där kommer du att stanna i max 1,5 år, sedan får du ett erbjudande av en gammal kontakt om ett ännu bättre jobb! Där kommer du trivas som fisken i vattnet. Lycka till!
Kram Benny

 

Anonym: Hej Benny! Skulle uppskatta någon hälsning som gör att jag vet att saker ordnar sig och som gör jag kan tro på ett liv efter döden. Tack! Kram!

Benny: Kära Anonym!
Idag är det ingen chatt där vi jobbar med seans, utan håll utkik något kopplat till det, dvs när vi har en chatt där jag kommunicerar med andevärlden.
Kram Benny

 

CarinaSus: Hej, kan du se vad jag betyder för min sambo? Vem finns i hans hjärta, vem har störst plats. vi båda har svårt att tala om känslor mellan partners. Vi har det bra, det mesta känns lätt o okomplicerat. Vi skulle dock behöva vara mer öppna för att kunna tala om känsliga o jobbiga saker/situationer. Kram

Benny: Kära CarinaSus!
Ni är ju jättelika. Och lika känsliga. Och lyhörda för varandra. Men, oerhört konflikträdda. Kommunikation där man är rak och ärlig, utan att provocera, undviker konflikter och då kan man våga prata om känsliga saker. Man kan till exempel börja med att skriva dem och be att få svar. På så vis börjar ni en dialog där ni slipper reaktionerna som kan vara starka, i ert fall att ni sluter er mer i ert inre. Ni känner dock inte mindre för det. Alla relationer behöver kunna kommunicera om det svåra för att utvecklas.
Kram Benny

 

Hannah : Jag & min man skall sälja huset för att vi ska separera. Kommer vi få huset sålt och kommer vi isåfall göra en bra vinst så vi kan köpa varsitt nytt boende?

Benny: Kära Hannah!
Snart säljs huset, men det är mer vår i luften. Ni får en vinst så att ni kan båda starta ett nytt liv. Inte så mycket, men det räcker till en nystart.
Kram Benny

 

Sofie : Hej Benny! Jag dejtade tidigare en kille men vi tappade kontakten och såg igår igen. Det känns så rätt. Är det han som är mr. Right eller ska jag fortsätta letandet?

Benny: Kära Sofie!
Vad spännande detta känns! Leendet som han gav sist var menande. Om ni inte tar kontakt så kommer ni att träffas tills ni förstår att ni ska träffas. Så snart är ni inne i en ny relation tillsammans. Ta vara på denna chansen, och gå inte i samma fällor som ni gick i sist. Dra istället ett streck över det gamla och starta på nytt. Lev i nuet - det är där kärleken bor!
Kram Benny

 

Ann-Charlotte : Hej! Jag har en känsla av att många drar i min energi, hur kan jag göra för att få energi till mig själva?

Benny: Kära Ann-Charlotte!
Du är vidöppen och du bjuder på din energi, så det står att "Denna energimackan bjuder på all energi". Speciellt du som är energitjuv tar ju allt! Du måste symboliskt sätta upp ett skydd, tänka att "jag behåller energin i min själ, den är min egen, jag ger när jag själv vill ge, men jag är fortfarande generös när jag själv vill". Jag brukar se att jag stänger min butik genom att jag sätter ett galler för, så jag fortfarande kan se in i mitt skyltfönster, dvs det kan komma ut energi, men de kommer inte åt den. Lycka till!
Kram Benny

 

Sophia: Hej Benny, jag och min man försöker bli gravida men tyvärr utan lycka. Jag oroar mig mycket över om vi kommer kunna få barn och undrar därför om du kan se om vi kommer lyckas inom en snar framtid eller när vi i sådana fall gör det? Tack på förhand!

Benny: Kära Sophia!
Tid kan jag inte se, men inom rimlig tid vågar jag säga, då kommer det ett barn och det är en flicka. Ha tillit till kärleken, och vi lever ju i rätt tid så vi kan få hjälp. Barnet kommer att sammanföra er, och det är ett biologiskt barn!
Kram Benny

16:28, 28 March 2018

Anna : Hej Benny ! Snälla, skulle bli så glad om du ville svara idag.. Jag är mitt inne i ett vägskäl i livet och jag vet varken ut eller innan. Ska jag flytta tillbaka till Sverige efter alla år utomlands eller ska jag kämpa på själv i Frankrike ? Kommer jag ãntligen få ett jobb som jag trivs med ? Hur kommer barnen må med alla förändringar ? Tack på förhand Anna

Benny: Kära Anna!
Snart får du jobb, snart landar ni efter uppbrott och separation. Ni är inte färdiga att flytta hem ännu. Det tar flera år till innan du är där. Barnen mår bra och klarar förändringarna bättre än vad du gör. Lycka till!
Kram Benny

 

Éléonore undrandes: Käraste Benny <3 Försöker förstå vad Chérif har för plats hos mig. Vilka är vi för varandra? Det känns som vi är tvillingsjälar, menade att vara eller hjälpa varandra. Varma kramar, kärlek och ljus till dig <3 <3 <3

Benny: Kära Eleonore!
Ni är tvillingssjälar och till och med själsfränder. Men tiden för att leva med varandra kommer. Ljuset i varandras hjärtan ser ni, möjligheterna finns där, det gäller bara att våga ta dem. Massor med kärlek till er båda. Det vackra är på väg in.
Kram Benny

 

Carola : Hej kära du! Jag undrar vad som kommer till mig. Är singel sedan 2,5 år tillbaka. Trivs bra med livet, men vill självklart träffa en ny kärlek. Tack kära du för en trevlig chatt ��☺️

Benny: Kära Carola!
Att vara singel är att vara med sig själv för att växa och släppa in en ny kärlek, vilket du kommer att göra. Vilka vackra, ljusbruna ögon han har! Välformade och naturliga ögonbryn, men ganska korta ögonfransar. Man kan inte få allt! Detta är för livet. Bli inte rädd när han friar till det, för han menar det!
Kram Benny

 

Anncha: Kära Benny. Jag oroar mig över min mans firma och affärer. Ser du om det kommer att gå bra?

Benny: Kära Anncha!
Det är trögt, mycket trögt. Detta året flyter det. Hösten, svårare. Innan jul lossnar det. Nästa år börjar hans tid, det blir lönsamt för honom att göra det han gör. Så han ska inte ge upp!
Kram Benny

 

Lise-Lott: Hej Benny, på mina föräldrars tomt står ett gammalt hus som jag vill reparera och kunna bo i. Kommer jag kunna reparera det någon gång? Kram Lotta

Benny: Kära Lise-Lott!
Varför frågar du någonting som du redan vet? Du har redan bestämt dig för att det ska bli så! Jag kan konfirmera det för dig, och jag säger: ja ja! Pengarna kommer in så att du får råd att göra det på något sätt.
Kram Benny

 

Isabel: Hej Benny! Har träffat en man, vi är väldigt lika och förstår varandra utan ord ibland. Han har pratat länge om att lämna sitt destruktiva äktenskap men inget händer. Skiljer de sig? Blir det vi? Tack på förhand!

Benny: Kära Isabel!
Om fem år så skiljer han sig. Jag bara skojar! Men inte år. Nästa år, möjligtvis i slutet av detta året, så får han mod till att lämna det äktenskap han lever in nu. Vissa människor ser inte det destruktiva som ett problem som ser det som en del i sitt liv. Du står för något större i hans liv, dvs en riktig kärlek. Det är också läskigt, att man har en person i sitt liv som man inte har problem med utan att man får en riktig människa som älskar en för den man är. Ni är menade för varandra, men leeeev under tiden. Vänta inte! Det är så viktigt att du växer, för det gör ju han - i att skiljas.
Kram Benny

 

Maria, le gymnasielärare : Hej Benny! När skall jag byta arbetsplats och vad kommer jag då att jobba med?

Benny: Kära Maria!
Du är inte färdig att lämna läraryrket, men du byter skola. Senare kommer du att jobba som någon form av kommunikatör och jobba med retorik. Du kommer att undervisa vuxna människor i ett privat företag. Fast, det är steg nummer 2.
Kram Benny

 

Ann-sofi: Hej benny! När köper vi stenhuset? ❤

Benny: Kära Ann-Sofi!
Tid existerar inte i andevärlden, men jag säger: snart! Min känsla känns nära, och jag kan nästan dofta trädgården. Ni måste ha ett körsbärsträd.
Kram Benny

 

IngerB: Kommer jag och min man att få hälsan tillbaka? Vi har båda varit sjuka länge.

Benny: Kära IngerB!
Din man blir så gott som bra. Du har en kronisk sjukdom som du kommer att bli bättre men kommer behöva fortsätta leva med. Du nymedicinerar dig, byter medicin alltså, och det påverkar din sjukdomsbild.
Kram Benny

 

Lena : Kommer allt bli bra för mej o familjen? Kommer jag bli lycklig o 93 år som du sade? Tack kram

Benny: Kära Lena!
Det har jag redan sagt till dig. Nu gäller det bara att du ska tro på det också, så händer det! Lycka är att se det man har, och se hur det blir större.
Kram Benny

 

Rosa: Hej Benny!har försökt få svar 4 gång Jag undrar hur det kommer att bli för min älskade särbo med bodelning ock hans hus, kommer han att kunna bo kvar,kommer vi att flytta ihop någon gång eller blir det inget av Hoppas. Kram

Benny: Kära Rosa!
Han kommer ganska precis ha råd att bo kvar. Bodelningen löser sig snart, snart. Ni kommer dock, så småningom, att flytta till ett annat hus, gemensamt. Ett med mörkt, rött tegel och svart tak. Fuskspröjsade fönster.
Kram Benny

 

Nelly : Hej Benny! Trivs jättebra med en kollega på jobbet och det är det enda som håller kvar mig på nuvarande arbetsplats. Däremot vill jag pröva mina vingar och starta eget med ett par andra personer. Ser du om starta eget verkligen är något att fokusera på?

Benny: Kära Nelly!
Du är ju redan påväg mot det nya. Kollegan som du trivs med kommer du att fortsätta vara vän med. Lycka till med nytt jobb och bestående vänskap!
Kram Benny

 

Calle: Kommer jag skaffa familj osv med min nya tjej?

Benny: Kära Calle!
Du kommer att skaffa barn. Det blir inte fem stycken, men dock tre! Jag ser även en guldring, lägenhetsköp och möjligtvis sommarhusköp.
Kram Benny

 

Sanna: Vad känner Markus för mig? Blir det vi eller träffar/kommer han träffa någon annan? Är han/ har han alltid varit ärlig mot mig under denna tiden vi träffats? Tack så hjärtligt för svar. Önskar dig en glad påsk! Kram

Benny: Kära Sanna!
Han är ärlig. Han älskar dig på riktigt, men han tycker inte alltid att ni har det enkelt. Men för den sakens skull älskar han alltid dig. Våga tro på kärleken, det är du som har problem med tilliten.
Kram Benny

 

CiaMaria: Tredje gången gillt, hoppas så på svar. Hjälp, vilket jobb ska jag välja, börjar bli bråttom att bestämma sig. Så svårt! Vad känner min f.d.kollega för mig egentligen, så svårt att förstå. Har vi brutit för alltid, det verkar så men det känns inte så. Förstår inte min känsla, snälla hjälp mig!

Benny: Kära CiaMaria!
Du ska välja det jobb där det är större arbetsplats där du slipper jobba med administration. Din före detta kollega har stängt dörren om er, men kommer att öppna den senare. Jag vet inte i vilket syfte, för det känns inte som kärleken utan snarare vänskap.
Kram Benny

 

Therése : Kära Benny. Kan du se om jag kommer in på någon utbildning i höst? Eller byter jobb??

Benny: Kära Therése!
Du kommer att gå på en yrkesinriktad utbildning och kommer få en rolig praktikplats där du får erbjudan om en anställning. Lycka till med det nya jobbet och utbildningen!
Kram Benny

 

undrar: Hej Benny! Jag vore tacksam om du kan se om mitt tredje öga kommer att öppnas? Kram

Benny: Kära Undrar!
Via meditation kan vi alla öppna tredje ögat och balansera våra chakran. Tredje ögat står för intuition och medialitet. Du kommer att utvecklas på många plan när det är dags.
Kram Benny

 

Ulrica: Min vuxna dotter är så varm och full med kärlek. Ändå hittar hon inte någon att dela sitt liv och skaffa familj med. Ser du när hon kommer träffa sin kärlek?

Benny: Kära Ulrica!
Hon har missat alla tillfällen. Nää, jag skojar! Hon har inte fått den möjligheten att träffa rätt ännu, vilket hon kommer att få. Kärleken kommer att infinna sig en vår som inte är så kall, alltså inte i år. Men nästa år, vid den här tiden, så kommer hon att bli tokförälskad av en besvarad kärlek.
Kram Benny

 

Margareta: Är lämnad efter 35år.Saknaden är stor.Finns nån ny kärlek för mej.Eller kommer min livskamrat åter?

Benny: Kära Margareta!
Jag ser två män. En som kommer först som du inte mött innan, och då kommer ditt livs kärlek tillbaka. Valet är ditt. Den ena har ett svettigt jobb, den andra luktar gott på jobbet. Den ena är snärtare, den andra är kraftigare. Du vet ju vem den kraftigare är.
Kram Benny

 

Inga: Hej Benny! Både min man och jag oroar oss inför framtiden. Jag är arbetslös och min man har bara fem år till pensionen, Han är så orolig för hur det ska bli ekonomiskt pensionen blir väl inte så hög. Han kan knappt sova på nätterna. Hur kommer det att bli??

Benny: Kära Inga!
Pensionen blir större än vad han tror. Dessutom kommer han att hitta ett arbete vid sidan om där han blir tillfreds, för att guldkanten fortfarande ska finnas. Du kommer att få ett jobb inom några månader bara där du kommer att bli kvar och utvecklas. Det är ett företag där du kommer att få gå på kick-off och utbildningar, men långt till lunchställen.
Kram Benny

 

Gunilla: Hej Benny ❤️ . En kortkort fråga. Var är mannen jag väntat på så länge? Jag har allt jag kan önska mig, men saknar Honom! Kommer han med våren?

Benny: Kära Gunilla!
Kärleken kommer att dyka upp, men inte i vår. Jag ser höstlöv! Dock kan du få en kort romans med något som inte kommer att bära. Mannen du kommer att träffa är medellängd, 1,82, har ljusblåa ögon och röd-vitt skinn som blir rödare om han blir ute i solen. Känslomänniska. Han tycker han kan laga mat, men det är alldeles för stökigt. Han har fantastiska kopparkastruller och väldigt vassa japanska kockknivar.
Kram Benny

 

Pia: Hej Benny❣️ Har varit ensam i snart 8 år nu. Kommer jag någonsin att hitta nån kärlek igen? Kram Pia��

Benny: Kära Pia!
Absolut, Pia! Men man måste ha ett öppet hjärta för att träffa den. Du måste öppna ditt hjärta och våga ta emot signaler och impulser. Du är väldigt stängd. Han kommer att dyka upp och han har blåa arbetskläder, dvs han jobbar som typ snickare. Han är en fixare till mycket och en socialt underbar människa med litet galet skratt! Det kommer du att gilla.
Kram Benny

 

Gry: Kära Benny , är min särbo min själsvän/tvillingsjäl trots all kaos vi går igenom? Kommer vi att hitta tillbaka kärleken å finna trygghet och ovillkorlig kärlek i oss själva och varan? Kram

Benny: Kära Gry!
Inte själsfrände men tvillingssjäl. Kaoset leder till djupare kärlek och utveckling. Ni behöver varandra men måste förstå varandras olikheter, att de utvecklar er. Kärlek till er båda. Var rädd om det vackra. Det är en gåva.
Kram Benny

 

Benny: Demokratins dag är det idag. Det betyder att jag respekterar andra människors åsikter, även om de är annorlunda. Det betyder att jag inte behöva älska alla människor, men ser de som mina medmänniskor och ser att vi alla behövs i ett samhälle. Sexualitet, åsikter och olika religioner måste finnas. Olika. För, visst vore det tråkigt om vi alla är lika? I ett samhälle där vi respekterar varandra för den vi är växer, men när vi inte respekterar samhällets moral förlorar vi kärleken till det vi byggt upp, det vill säga det vackraste: varandra. Jag läste en gång ett visdomsord som sa: "demokrati är 'lika rätt för fattiga som rika att ligga under Paris broar'". Ett värde är att alla har samma värde. Du som jag. Ingen är bättre eller sämre. Vi är, och förblir, bara människor. Och den felfria människan är inte född ännu, vilket är tur, för då hade vi inte utvecklats. Påsken är brytningens tid där vintern och våren tävlar om ljuset, och våren vinner alltid. Ge kärlek till någon i påsk och du får kärlek tillbaka. Älska dig själv, och du får en mer fantastisk påsk. Men, akta dig för kvasten!
Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.