Rättelser

I Nära nr 1, 2021, på sidan 55, har receptet på guldmjölk fått fel instruktioner. Rätt instruktioner hittar du här!

 

I Nära nr 8, 2020, på sidan 49, i artikeln om slagrutemannen Bengt-Åke, har sista ordet trillat bort. Detta gör att artikeln kan verka inkomplett. Sista meningen i artikeln ska vara "Så avrundar denne man som även är ordförande i Elöverkänsligas förening i Blekinge och har hjälpt många, både lokalt och på andra håll i landet, som mått dåligt på grund av elöverkänslighet."

 

I Nära nr 7, 2020 på sidan 52, har namnen på två fotografer fallit bort. Namnen som fattas är Ottilia Åkesson och Rasmus Nilsson.


I Nära nr 10
, sidan 25, stod det fel i faktarutan om vår andliga kryssning 2019. Rätt information ska vara: 

DATUM: 13 - 14 oktober. Båten avgår kl 18 från Stockholm.
PRIS: Från 995 kr per person.
BOKNING: Direkt hos Viking Line 08-452 40 00 eller www.vikingline.se. Uppge bokningskod ”NARA19”.
FRÅGOR OM KRYSSNINGEN: Mejla emelina.lindberg@egmont.se eller ring 08-692 66 99.
BOKNING SOM UTSTÄLLARE: Mejla thomas.jurander@egmont.se eller ring 072-338 65 00.
ANSLUTNINGSBUSS: För 150 kr t/r kan du åka med Viking Lines anslutningsbuss från ett 60-tal orter direkt till fartygen i Stockholm.

I Nära nr 9 stod det fel namn på medierna Camilla Örnberg från ”Det okända” och hennes mamma Liselotte i Bennys krönika. Nära-redaktionen ber om ursäkt för felskrivningen.

I Nära nr 7, 2018
 intervjuas Charlotta Lagerberg-Thunes om högkänslighet och sin nya bok ”Orkidébarnet”. Charlotta vill endast bli kontaktad via mejl och rätt bokomslag finns nu att se på Näras Tävla-sida: Vinn boken Orkidébarnet!

I Nära nr 6, 2018 finns en en felaktig version av en sida som handlar om nästföljande nummer. Det rör sig om sidan 97. Rätt information hittar du här!

Tack för att ni läsare hör av er och informerar Nära-redaktionen!


I Nära nr 6, 2018
medverkade Doreen Virtue, eftersom boken ”Healing med änglarna” är nyutkommen på svenska i år och Nära gärna ville lotta ut denna bok. Boken skrevs då Doreen med full kraft stod för varje ord hon sa och skrev. Sedan originalet kom ut har Doreen ändrat tro och livsstil, 2017 valde hon en annan väg. Det är innehållet i ovannämnd bok, och tankarna kring det innehållet, som Nära vill föra vidare.

I Nära nr 6, 2018 har några ord fallit bort mellan sidan 50 och 51 i artikeln Skydda ditt energifält av Katinka Wallner. Den korrekta formuleringen ska vara: "Aldrig skulle du väl låta det ske? Ändå är det just vad vi gör väldigt ofta, och en del människor dagligen. Du utstrålar bokstavligt talat: ”Här är jag – inga gränser – det är bara att kliva på!”

I Nära nr 3, 2018 har en av våra uppmärksamma läsare, Annie Wiklund som arbetat som Reiki healer i många år har reagerat på ett stycke i Näras artikel om Kristaller med Gitte Liljekvist i Nära nummer 3. I texten uttalar sig Gitte på följande sätt gällande kristallhealing:

”Försök inte för mycket, det är mitt tips. Får du inte det resultat du vill ha är det bättre att du tar bort alla kristaller ett tag och bara tillåter dig att vara, för att sedan börja om på nytt. Och gå inte på en massa olika healingbehandlingar samtidigt. För om jag under en kristallhealing håller på att rensa ut och riva upp, och du nästa vecka går på en reikihealing där healern försöker stänga ner, då motverkar vi varandra och resultatet blir att ingenting händer.

Detta är Annies reaktion:

Reiki stänger aldrig ner någons flöde, den energin arbetar med den energi som mottagaren är mogen för just vid den behandlingen. Den balanserar, renar och healar det som mottagaren klarar av att ta till sig. Ingen energibehandling är bättre än någon annan då vi alla står i olika utvecklingsfaser och får det vi behöver av de som förmedlar de olika tekniker som finns. Alla har väl dock samma intresse att hjälpa individen att se sig själv och sitt egenvärde för läka och balansera det som behövs.

Jag tycker det är viktigt att inte klanka ned på varandras tekniker. Vi är på olika utvecklingsnivåer och det finns så oändligt mycket mer där ute än vad vi alla kan förstå. 

Håll dig lugn på motorvägen!
Nära nr 2, 2018 finns en artikel om Skam – del 3 och här ger artikelförfattaren Katinka Wallner några tips på hur man kan göra för att få ut sin ilska. Ett tips är att sätta sig i bilen (om man har en) och köra på motorväg eller annan lämplig väg och skrika ut sin ilska.

En uppmärksam Nära-läsare har ringt och påpekat det olämpliga i att få utlopp för sin ilska på motorvägen. Han tipsar om att du först åt sidan och parkerar på lämpligt ställe. Sen kan du skrika!

Vi på redaktionen håller fullständigt med och tackar för ett klokt inlägg.

I Nära nr 2, 2018 skrev vi om en regressionsterapeut som heter Ewa Hermansen. I artikeln föll faktarutan, med information om Ewa, bort. Här är den:

Det här är Ewa Hermansen:
Ålder: 48 år
Bor: I Oxie, utanför Malmö
Familj: Tre barn, fyra barnbarn
Gör: Progressionsterapeut, regressionsterapeut
Kontakt: 0737-77 45 80, inre.harmoni@outlook.com
Hemsidawww.inreharmoni.se 

Nära nr 1, 2018 har det blivit felaktig information i artikeln om Morots-Jesus. Det ska inte stå botulinum som sjukdomsframkallande bakterier utan Salmonella är det rätta.

Nära nr 1, 2018 har det blivit en miss i artikeln om numerologi på sidan 71. Under rubiken "Så här räknar du ut ditt Personliga år" står det sist i texten: Här blir det personliga året: 2+3+8=12. Men det är ju inte 12 utan 13. Året ska alltså vara 4 och inte 3. 

Nära nr 1, 2018 har vi med Åsa Nordin i vår sammanställning över andliga profiler 2017. Tyvärr har hennes hemsida blivit felaktig. Den rätta länken är www.lugnahamnen.se. Även landskapet där Åsa bor har blivit fel, Normaling ligger i Västerbotten och inte i Ångermanland.

I artikeln om Marie och "Lär dig förstå ditt horoskop" i Nära nr 10 skriver vi att man kan "gina sjukhusets arkivavdelning så tar de fram ditt exakta födelseögonblick på ett kick". Riktigt så enkelt är det inte. Man behöver mammans fullständiga personnummer också. Detta skulle givitvis varit med om artikeln.

I artikeln om Kishti Tomita i Nära nr 8 har det blivit lite fel i en del formuleringar. Andra delar behöver utvecklas:

  • Det står att Kishti kunde få till sig budskap, bilder och historier mitt i tv-sändning. Detta stämmer inte, det var bara i privata stunder. Helgon och Gudar visade sig endast för Kishti privat, inte i sändningar.
  • Kishti  är numera singel, sedan tidigare i år.
  • Det stämmer att Daksha, från den indiska mytologin, visade sig med en mänsklig kropp och med huvud som en bagge. Kishti hade aldrig hört talas om Daksha och letade därför febrilt efter vem det var. Till slut fann hon honom i en bok om myter och mytologier. Hon blev chockad och grät av tacksamhet när hon såg att hela historien fanns nedskriven. Kishti samtalade även med en god vän som varit munk i många år och är oerhört kunnig inom många traditioners mysticism. Det visade sig att Kishti skulle tro på sina gåvor och det vackra i att visa vördnad, och att allt finns.
  • Budskapet som Kishti hörde på banken var på Sanskrit, tibetanska, hebreiska och sedan arabiska. Det var böner om fred och själens och gudomlighetens godhet i våra hjärtan. Ett budskap om kärlek och gemenskap för alla trossamfund, sida vid sida i kärlekens namn.
  • Det står att Kishti helt plötsligt kunde prata och förstå franska när hon pratade med Souleymane. Detta hade hänt en gång tidigare: Kishti började prata flytande franska med en elev till sin dåvarande make, Daniel Martin. Daniel tog Kishti till en plats vid en gammal romersk amfiteater. Intill fanns en liten kyrka med ett helgon, Thérèse av Jesusbarnet. Helgonet såg det som sin uppgift att hjälpa Kishti att förstå språk, som är extra viktigt. Det visade sig att helgonet Thérèse, som uppenbarade sig, också bar namnet Martin och var en nära släkting till Daniel.
  • För den som är mer intresserad av myter och mytologi kan man studera engelska uppslagsverk.
  • Det blir tyvärr inget samarbete gällande: Hel- och halvdagskurser på Ester- Adele Yogastudio, Sankt Paulsgatan 22 i Stockholm. Och Kvällskurser, tisdagar kl 18, på Yos Yoga, Katarina Bangata 21 i Stockholm.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.