Avsnitt 7: "Att leva i nuet!"

Spela upp avsnitt 7 genom att klicka på play-knappen ovan.

Varför har vi så svårt att stanna upp och leva i nuet? Näras andlige profil Benny Rosenqvist berättar hur du kan återta ditt liv, genom att uppmärksamma sinnesintryck och leva mer i kontakt med din själ. 

Benny ser exempelvis problem som kunskap numera. Han försöker förstå vad som gjorde att det jobbiga hände, så han inte behöver gå igenom något sådant i framtiden. Ett av Bennys råd är att försöka leva 5 procent i dåtiden, 5 procent i framtiden och 90 procent i nuet. 

Bennys hund Angelo, som är med i rummet vid radioinspelningen, ger intervjuaren Madeleine Walles en lyckokaka under samtalet. Vad som menas med ”lyckokaka”, ett uttryck som kommer från Dalai Lama, får du också veta i programmet. 

I avsnittet ”Att leva i nuet!” får du lära dig mer om att vara närvarande i vad nuet har att ge, och på så vis få ut mer av tiden! Det kan ge dig både en positiv hälsoeffekt och lyckoeffekt.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.