Christoffer Norén gör Youtube-seanser: ”Jag är inte gud, jag förmedlar bara det jag får till mig”

I en barndom präglad av ett ondsint spöke fann Christoffer Norén sin koppling till den andliga världen. Nu, som vuxen fungerar han som en bro mellan den fysiska och den andliga världen. Hans storseanser är fullsatta och hans videos där han förmedlar andekontakt har många tittare. Ändå, trots sin ökade popularitet, menar han att han bara är en helt vanlig man.

Text: Beatrice Graalheim
Foto: Beatrice Graalheim

Det här låter kanske lite konstigt, men har du köpt nya underkläder nyligen? frågar Christoffer mig när jag sitter i hans lägenhet i en förort utanför Stockholm. En kelsjuk svart katt sitter på köksbordet mellan oss.

Christoffer är uppkopplad till andevärlden och har två andar närvarande. Den första är en man.

– Han visar underkläder och det brukar betyda att man köpt det nyligen, förklarar Christoffer.

Jag fnissar högt. Är det något jag ägnat tid åt den senaste veckan så är det just det. I en nästintill manisk besatthet har jag införskaffat BH:ar på löpande band.

– Du förstår, det är ett konkret sätt för honom att visa att det är på riktigt, säger Christoffer.

Upplevde andar som barn

Han berättar att det är vanligt att få sådana bekräftelser från andarna. Ibland är det så detaljerat att det är inte är förrän efter seanserna, när klienterna gått hem och tittat i lådor eller pratat med familjemedlemmar, som de inser att det stämmer.

LÄS ÄVEN: Lee Seger lär dig Cirkeln – del 3: Att läka det som är trasigt

Christoffer delar med sig av en händelse från en storseans där en kvinna hoppades få kontakt med sin avlidna mamma. Hennes skeptiska make var med och hade sagt till sin fru att om de verkligen fick kontakt med mamman, skulle hon nämna något om den jacka de köpt före seansen. Annars skulle han inte tro på det.

– Det var precis vad som hände, anden pratade om den där jackan.

Och det finns på film!

Som barn ägnade Christoffer mycket tid åt att utforska sitt inre. Genom mediumet Marita fick han vägledning och chans att fördjupa sina förmågor.

Christoffer växte upp i en gammal, hemsökt skola tillsammans med sin familj. Som barn såg han ofta skuggan av en man med en fientlig inställning.

– Det var en vaktmästare och han var verkligen inte snäll. Jag var livrädd för honom, berättar Christoffer.

På nätterna låg Christoffer alldeles kallsvettig. Till en början pratade man inte mycket om det, men när hela familjen till slut kände av mannens närvaro blev situationen ohållbar. Christoffers föräldrar kontaktade till slut ett medium vid namn Marita för att få hjälp.

Marita lyckades övertala vaktmästaren att gå över till Andra sidan. Christoffer bevittnade hur mannen överlämnade en stor nyckelknippa till Christoffers pappa. Därefter kunde familjen leva i ro.

Under Maritas besök hos familjen började hon också prata med Christoffer. ”Du har ju det här själv, kom igen!” sa hon till honom.

– Hon såg mig, berättar Christoffer och beskriver hur skönt det var att bli bekräftad i sina upplevelser.

LÄS ÄVEN: Rena ditt hem: 5 sätt att bjuda in positiva energier

Det var startskottet till en djup vänskap. Marita tog Christoffer under sina vingar och bjöd in honom till sina cirklar. Hon blev hans andliga mentor och de träffas fortfarande med jämna mellanrum.

Som barn ägnade Christoffer mycket tid åt att utforska sitt inre. Genom Marita fick han vägledning och chans att fördjupa sina förmågor, men den främsta utvecklingen sker enligt honom i den andliga kontakten och i meditation.

– Genom kommunikationen skapar jag mitt eget bibliotek, säger han. Visar de mig en ekorre till exempel, då vet jag att den här personen tar livet väldigt allvarligt. Det finns ingen logik i det, men det är ett meddelande som jag förstår.

Christoffer betonar också vikten av etik och moral. Han har inte sittningar med exempelvis sin egen mamma, då det kan röra personliga saker som inte Christoffer ska veta. Även medicinska råd är ett område han inte beträder.

– Jag är varken läkare eller psykolog, jag är bara en medlare.

Seanser på Youtube

På Christoffers arm finns en tatuering föreställande en blåaktig varelse. Det är hans guide.

– När jag var barn stod han på vakt utanför min dörr. Även min syster såg honom, berättar han. Trots att han har flera guider som kommer och går, är det just den varelsen som alltid är med honom.

Fram till 2020 arbetade Christoffer som fastighetsskötare på ett bostadsbolag. Trots att han trivdes bra förlorade han sitt jobb på grund av nedskärningar.

– Jag gick till arbetsförmedlingen och sa att jag behövde ett jobb. De sa att jag skulle bli medium och så blev jag det.

Christoffer skrattar åt min förvånade min och förklarar att han skämtar.

LÄS ÄVEN: Läkaren Agneta står upp för sin tro: ”Andlighet är det bästa som finns”

När han blev uppsagd som fastighetsskötare föll Christoffer ner i en djup depression. Med uppsägningspappret i ena handen och mobilen i den andra stod han och funderade över att skapa en Facebooksida för sin mediala verksamhet. I den stunden hörde han sina guider säga till honom: ”Kör, bara kör. Sänd live, med andekontakt.”

Trots sin rädsla beslutade Christoffer sig för att lita på dem och ge det en chans. Livesändningarna har gjort succé och når stadigt en större och större publik. Vid sin sida har han sin manager Hampus som tar hand om det praktiska och fungerar som ett bollplank.

– Han är min hjärna, säger Christoffer med ett leende.

Andlig budbärare

Många förbluffas över Christoffers träffsäkerhet och detaljrikedom. Själv tror han att hans förmåga beror på att han vågar säga det han ser utan att vara rädd för att säga fel. Genom att hålla sig neutral och inte lägga in egna värderingar och analyser underlättar han för andarna att kommunicera.

Innan han går upp på scen brukar Christoffer meditera för att slappna av sinnet och bli mer mottaglig.

– Jag släpper taget. Men jag kan också stänga av kontakten när jag vill, det är ett mindset, tillägger han.

Christoffer har upplevt kontakt med allt från avlidna husdjur till bortgångna kändisar som Lasse Berghagen. Till och med en ödla har trätt fram. Andevärlden gör inte skillnad på människa och djur, det är de emotionella banden som räknas.

5 tecken på att andar söker kontakt

Andevärlden vill att vi ska veta om deras närvaro och att de finns intill oss. Ser eller upplever du något av följande kan det vara tecken på deras omtanke till dig:

1. Siffror

Vanliga siffror är 11:11 eller 22:22 på klockan, men det kan vara vilka siffror som helst och var som helst. Lägger du upprepade gånger märke till synkroniserade siffror eller siffermönster är det tecken på att du är på rätt väg.

2. Fjädrar

Skickas när du behöver emotionell stöttning. Vila i att du har ett starkt stöd i andevärlden.

3. Djur

Ofta finns ett underliggande budskap från andarna om du ser specifika djur. När Christoffer exempelvis ser ekorrar har han lärt sig att det betyder att han tar livet lite för allvarligt just då. Är du uppmärksam kommer du lära dig betydelserna för just dig.

4. Hjärtan

Andevärlden är en källa till kärlek. Ser du hjärtformade föremål, var medveten om att det är kärlekstecken från dina anhöriga i andevärlden.

5. Dofter

Andarna kan aktivera doftreceptorer i din hjärna och aktivera specifika doftminnen för att visa dig att de är nära.

Många förbluffas över Christoffers träffsäkerhet och detaljrikedom. Själv tror han att hans förmåga beror på att han vågar säga det han ser utan att vara rädd för att säga fel.

För många klienter ger det tröst att veta att nära och kära fortfarande finns med dem. Det ger även möjlighet till avslut och avsked.

– Fem minuter med mediala budskap är mer helande än tio års terapi, säger Christoffer med eftertryck. Det låter klyschigt, men det är så fantastiskt att hjälpa folk. Att återförenas med en avliden närstående och få bekräftat att det är den personen genom exempelvis ett namn, det helar ju som bara den.

Ibland vill klienter ha svar på specifika frågor eller kontakt med en särskild ande, men det är mycket som ska klaffa. Tre komponenter ska vara i fas: klienten själv, Christoffer och anden. Christoffer fungerar endast som en budbärare.

– Jag är ju inte gud liksom, skrattar han. Jag är bara en helt vanlig man som berättar det jag får till mig.

LÄS ÄVEN: Pierre Hesselbrandt: ”Det är inte mitt jobb att ställa några diagnoser”

Han delar ett känslosamt möte med en klient som ville veta vem som dödade hans son. Mördarens identitet framgick aldrig, men däremot fick han en rörande kontakt med sonen.

Under en storseans nyligen trädde en ande fram som jobbat med belysning.

– Jag sa till den berörda kvinnan att hennes bror är här. Samtidigt som jag sa det började lampan bakom henne att blinka. Hela tiden, tick-tick-tick-tick. Det finns också på film!

Finns inga onda andar

Christoffer betraktar andevärlden som en annan dimension av medvetande, en sfär bortom det fysiska. Den kan liknas vid den värld vi upplever i våra drömmar, där andar ofta når oss för att förmedla budskap.

Han beskriver andevärlden som en flygplats. När en fysisk kropp dör måste själen lämna ifrån sig allt bagage och makten den hade på jorden. Vissa kan inte släppa taget, det kan röra sig om ouppklarade ärenden som resulterar i att de andarna blir kvar i gaten, lite mittemellan. Främst är det de som Christoffer möter i sina utforskningar av hemsökta hus i sin videoserie Husets Andar.

– Ibland blir det riktigt obehagligt, men numera blir jag aldrig rädd. Jag har lärt mig att de egentligen ber om hjälp. Enligt min upplevelse finns det inga ”onda andar”, de är väldigt påträngande bara. De flesta övriga som träder fram har redan gått över, men kommer tillfälligt ner för att förmedla något.

Utanför köksfönstret skuttar en hare förbi.

– Titta, pekar Christoffer. Kärlek. En hare står för kärlek. 

Möt Christoffer på Näras andliga kryssning! 6-7 oktober. Läs mer på naraevent.se

Det här är Christoffer

Ålder: 32 år.
Bor: Märsta.
Familj: Två barn, två katter.
Gör: Medium.
Bakgrund: Fastighetsskötare.
Motto i livet: Sprid kärlek.
Detta är andlighet för mig: Trygghet, kärlek, hemma. Att lyssna inåt.
Facebooksida: ChristofferNorenmedium
Youtube: @christoffernorenmedium64

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.