Bankmannen Fredrik fick ett andligt uppvaknande: ”Jag har varit rädd för att berätta min historia”

En dag förändrades Fredrik Camps liv. Helt plötsligt förstärktes hans sinnen. Han upplevde att bladen på träden blev grönare, han slutade dricka kaffe och flyttade ut sängen på altanen för att komma bort från elektronik. Och hans kanal med andevärlden blev väldigt mycket klarare. Idag vägleder han klienter och ger healing. Nu vill han inspirera andra, framför allt män, att våga visa sin andliga sida.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Gugge Zelander

På en helt vanlig gata, i en kustkommun vid havet i Skåne bor Fredrik Camp. Vid husväggen står hans motorcykel parkerad. Och till vardags jobbar han som bankman och har sina två tonårsbarn varannan vecka. Men skylten på staketet utanför huset skvallrar om något mer. Att han har ett intresse och en förmåga som gör att han sticker ut lite från normen. ”Lomma healing” står det på skylten. Fredrik öppnar dörren med varm hand och ber oss att känna oss som hemma.

På bordet i vardagsrummet trängs flera tarot-, orakel- och änglakortlekar. Ett stort fat med glittrande kristaller och vit salvia gör dem sällskap. Vi slår oss ner bland de andliga attiraljerna med en kopp kaffe och en bit paj. Hur kommer det sig att en bankman också har ett intresse för medialitet och healing? Jag får snart svar på min fråga.

– Jag har egentligen svårt för etiketter, men jag fick något som många kallar för andligt uppvaknande, berättar Fredrik. Religiösa kallar det frälsning, men jag kallar det ”händelsen” just för att jag inte gillar etiketter på något som är unikt för mig. Jag har varit rädd för att berätta min historia, just för att jag inte vill färga andra och deras egna upplevelser.

fredrik-camp-kristaller.jpgInnan Fredrik tar emot klienter rensar han alltid sitt hem med vit salvia.

Men innan Fredrik berättar mer om ”händelsen” ber jag honom backa bandet och berätta om sin barndom. Han berättar, som så många andra andliga personer, att han alltid känt sig annorlunda. Att han som barn känt och upplevt saker som han avfärdat, eller aldrig vågat berätta om.

– Eftersom jag själv inte kunde förklara vad det var jag ”såg” var jag ständigt rädd för att bli missförstådd.

– Jag har försökt stänga av denna evigt strömmande kanal av information från andevärlden. I perioder drog jag mig undan och försökte stänga av totalt.

När killkompisarna spelade fotboll höll Fredrik till i stallet och ägnade sig åt hästhoppning.

– Jag har aldrig passat in i den typiska stereotypen, säger Fredrik. Men det är också därför jag väljer att göra den här intervjun. Jag vill möta och förena det maskulina och det feminina och ta bort stereotypen kring hur en andlig person är. Kvinnor har hittat andligheten, men även män behöver de feminina energierna för att hitta balans i livet.

 

LÄS ÄVEN: Signar är rörmokaren som blev medium: Det har tagit mig 20 år att begripa allt

 

Healer läkte sorgen

När Fredrik var 23 år gick hans pappa plötsligt bort, endast 47 år gammal. Han lämnade Fredrik med en stor sorg som han bar med sig nästan varje dag i över 20 år.

– En dag besökte jag ett medium som såg att jag tänkt på pappa nästan varje dag i 20 år. Hon frågade mig om jag ville stanna kvar en stund efter sittningen så att hon kunde ge mig healing. Då hade jag ingen aning om vad healing var men jag tackade ja.

Fredrik kände ingenting av healingen och tänkte mest på vad han skulle göra när han åkt därifrån. Men efter ett par veckor kom han att tänka på sin pappa igen.

– Det var då jag insåg att jag inte tänkt på honom eller hans dödsfall på flera veckor. Äntligen kändes det som att jag läkt och kunde komma vidare med att sörja på ett sunt sätt.

Efter det tog Fredrik reda på mer om healing och började ge healing till sig själv. Det var ett sätt för honom att fortsätta läka. Och sedan började han utbilda sig till reikihealer.

– Jag minns att det började hända konstiga saker när jag mediterade, jag kände att kundalinienergin aktiverades i svanskotan.

Fredrik berättar om en gång när han mediterade en längre stund.

– Plötsligt kändes det som att jag satt fast i golvet. Jag upplevde konstiga vibrationer i min svanskota, upp till knäna och upp över bröstet. Jag kände mig stel som en trädstam och det kändes som att jag höjdes upp från golvet cirka 20 centimeter. Jag minns att jag berättade om mina upplevelser för en vän, och sen fortsatte vardagen som vanligt.

Men tio dagar efter att Fredrik gjorde reikiinitieringen hände något märkligt, det han kallar för ”händelsen”. Han var ute och gick med sin hund i Lomma. Det var sommar, fint väder och Fredrik och hunden Cookie gick i ett bra tempo nere vid hamnen.

– Mitt i ett steg så försvann allt ljud omkring mig. Jag skulle beskriva det som att man spelar en gammal grammofonskiva med hög musik och drar ut strömsladden från väggen. Det var som ett dovt ”wooooosh” och allt blev knäpptyst. Min första tanke var ”äntligen snurrar universum i mitt tempo”.

Tid och rum försvann så Fredrik vet inte hur länge han stod så där, men när han väl tittade omkring sig gick folk vidare som om inget hänt.

– De gick och pratade med varandra och skrattade medan jag stod kvar och undrade vad det var som hände. Det var en omskakande upplevelse.

 

LÄS ÄVEN: Kundalini activation process: Allt du söker finns inom dig 

 

Allting förstärktes

Vanligtvis tar det cirka tio minuter att gå hem till Fredrik från hamnen, där han befann sig, men denna gång tog det en timme!

– De kroppsliga och sinnliga sensationer jag fick uppleva under tiden jag vandrade hemåt är svåra att beskriva. Trädens löv var helt plötsligt ett par nyanser grönare och klarare. Blommornas färger exploderade och alla dofter förstärktes. Himlen var blå på ett sätt som jag aldrig sett den tidigare.

Samtidigt började Fredrik känna något på hjässan.

– Det kändes som det duggregnade rakt ner på huvudet. Jag kände med handen, men med en sådan blå himmel kunde det omöjligt regna. Jag fick gåshud över hela kroppen, från topp till tå, och även om det var väldigt märkligt kändes det jättehärligt.

Fredrik gick så långsamt att hans hund tröttnade och väl hemma ville Fredrik inte riktigt gå in. Istället gick han rakt ut i trädgården och fascinerades över färgerna, dofterna och fåglarnas sång, på ett sätt han aldrig tidigare gjort. Huset, med tv-apparater, datorer, skärmar och annan teknik kändes helt plötsligt främmande. Så Fredrik drog ut sin säng på altanen och sov utomhus.

fredrik-camp-lomma-healing.jpgAtt ta motorcykeln och köra längs havet är en form av meditation.

Och det fortsatte. Fredrik fick sluta använda parfymer och kaffet var helt plötsligt alldeles för starkt. Sinnesförnimmelserna han upplevde på hjässan fortsatte och han var extremt känslig för ljud, ljus och dofter. Och den ihärdiga gåshuden fick honom att bli orolig över att något var fel.

– När jag var inne på dag sex med konstant gåshud ringde jag sjukvårdsupplysningen och beskrev mitt ”problem”. Jag bjöd nog på ett gott skratt där i den andra luren, säger Fredrik och ler.

Den här processen startade en sorts rening i hans kropp.

– Allt som påverkar sinnet, alkohol, socker, fett och annat kände jag att jag var tvungen att sluta med och efter cirka åtta månader hade jag gått ner 34 kg i vikt. Jag mådde fantastiskt bra och beslut jag inte kunnat ta tidigare kändes helt plötsligt glasklara att fatta.

Efter denna omtumlande transformation började Fredrik ”se” ännu mer. Från att ha sett en persons bortgångne anhörig, såg och hörde han flera hundra andar.

– Det blev snabbt för mycket och jag var tvungen att göra något för att lära mig kontrollera det. Så jag sökte mig till medier för att lära mig öppna upp och stänga ner. Mediet Anci Nilsson har varit ett stort stöd för mig i min andliga utveckling. Och även mediet Ewa Olsson.

– Efter ”händelsen” kände jag att jag behövde ställa frågor och jag fick svar av mina guider. Det är olika guider som svarar beroende på vad jag frågar om. De har olika funktioner och hjälper mig i mitt arbete och med vad jag ska fokusera på.

– Jag har frågat varför just jag, Fredrik Camp i Lomma, ska veta allt om universums densitet och energimassa … varför jag, och vad ska jag med all information till? Men jag har fått svar att alla vet exakt det jag vet och att vi alla kan få tillgång till informationen, men vi behöver göra våra karmiska läxor.

Numera har Fredrik lärt sig kontrollera sin kanal, han har återgått till att dricka kaffe och kan återigen vistas bland teknik. Men sover gör han fortfarande utomhus.

– Jag sover utomhus nästan varje dag året om, berättar Fredrik och visar sin sovplats intill bambuväggen, bredvid buddhastatyn på altanen. Bra kläder och ett varmt täcke så funkar det även på vintern.

– Jag går och lägger mig tidigt och vaknar automatiskt när solen går upp och fåglarna börjar kvittra. Det är fantastiskt, och mer naturligt för mig.

 

LÄS ÄVEN: Calle gick från enduroproffs till reikihealer 

 

Andevärlden har humor

Sen börjar han morgonen med yoga.

– Det var genom yogan jag hittade till meditationen, för efter ett yogapass kunde jag släppa tankarna på min fysiska kropp och meditationen blev mycket enklare. Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan meditation och jag mediterar flera gånger varje dag. Både korta och lite längre stunder.

Men hur fungerar då det vanliga livet efter det andliga uppvaknandet?

– Mina två tonårsbarn kallar mig ”häxan”, säger Fredrik och skrattar. De springer när jag vill dra ett orakelkort.

– Men de ser att jag är lycklig när jag är mig själv.

Fredrik berättar om en grå söndag när hans son tyckte att allt var tråkigt och hopplöst, som det kan vara ibland.

– Jag satt på min meditationsplats och försökte förklara för honom att när jag mediterar så behöver jag ingenting för att vara lycklig. Mina guider har humor och ibland kan jag brista ut i skratt av deras tokigheter. Det är lätt att söka lyckan utanför sig själv när man tycker vardagen är jobbig och ångestfylld. Man vill gärna ta bort det som inte känns bra och ersätta det med saker man tycker om att göra, medan jag ser det som ett ypperligt tillfälle att gå inåt och läka.

fredrik-camp-lomma-healing-tarot-reading.jpgFredrik tar hjälp av andevärlden och använder sig av tarotkort när han tar emot klienter.

– Men det är svårt att förstå det, om man inte upplever det. Och jag vill inte säga till någon annan vad de ska göra, säger Fredrik.

Detsamma känner han på sitt jobb på banken.

– Jag vill inte basunera ut mitt andra yrke, men om folk är nyfikna berättar jag såklart gärna.

– En del klienter som kommer på vägledning undrar vad jag gör på bank. Men även finansbranschen behöver andlighet. Och jag tycker om balansen att ha en fot i varje ”värld”. Mitt sätt att vara kanske behövs hos mina klienter?

– Reikihealing och det mediala är mitt kall, jag känner mig äntligen redo för att berätta. Det känns som att jag har blivit hel och kan vara mig själv. Äntligen får jag hjälpa andra utan att det tar på min egen energi. Jag behöver vara på andra sidan alla negativa nyheter och istället ge hopp och hjälpa andra människor.

Fredrik Camp

Ålder: 49 år.
Bor: Lomma.
Familj: Två barn varannan vecka och en hund.
Gör: Medium, Reiki Master Teacher, andlig och spirituell coach.
Intressen: Yoga, meditation, mc, vandra, sommar- och vinterbad, jogga.
Andlighet för mig: Leva i enkelhet och i mitt sanna jag. Älska och acceptera mig själv och andra samt att alltid välja kärlek som första alternativ.
Facebook: Lomma Healing
Instagram: @lomma_healing
Mejl: lommahealing@gmail.com

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.