Astroguidning vecka 15: Supermöte på planethimlen!

Nu har vi en spännande vecka framför oss då de båda mäktiga planeterna Jupiter och Neptunus möts. De möts vart 12:e år. Denna gång möts de på 23.58* i Fiskarna!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 15, 2022

Tiden 11/4 – 17/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Supermöte på planethimlen mellan Jupiter och Neptunus! 

Det är ett magiskt möte och sist de möttes i Fiskarnas tecken var 1856. Strax efter det skrevs Parisföredraget den 30/3 för att få ett avslut på Krimkriget.

”Krimkriget började 1853 med Rysslands intrång i territorier under osmansk kontroll som bildade en allians med Storbritannien, Frankrike och kungariket Sardinien.

Parisfördraget 1856 avslutade Krimkriget, gjorde Svarta havet neutralt territorium och omfördelade territorium mellan Ryssland och Osmanska riket.

Villkoren i fördraget förbjöd all militär uppbyggnad i Svarta havet och skapade en internationell kommission för att garantera frihet för handel och navigering på Donau."

Källa: https://www.onthisday.com/photos/treaty-of-paris

Det känns som att historien upprepar sig runt Svarta havet och vi får önska att det denna transit även denna gång leder till ett fredsavtal.

 

Veckans vackra fullmåne i Vågen styrs av Venus som styr diplomatin och freden.

Under veckan som kommer så vandrar Mars in i Fiskarna. Mars är krigsplaneten, förknippad med Ares i den grekiska mytologin. I Fiskarna hoppas vi att den aggressiva energin vi sett mycket av den senaste tiden lugnar ner sig och att läget i världen vänder.

 

Måndag 11/4

Merkurius går vidare in i Oxen.

Merkurius, himlens budbärare vandrar nu vidare in i Oxen efter att ha befunnit sig i eldiga Väduren i några veckor.

Kommunikationen blir mer grundad och jordad. Oxen står för våra inre resurser och jordens resurser. Med Merkurius i Oxen så passar det perfekt att skriva ner hållbara, långsiktiga planer framåt.

Det kan handla om att anlägga trädgårdar och planteringar att odla det du senare ska äta. Det är också perfekt att skriva ner planer på hur du bättre kan ta hand om din kropp, ditt tempel, Yoga, meditation och promenader passar fint.

 

Tisdag 12/4

Jupiter och Neptunus bildar konjunktion på 23.58* i Fiskarna

Dessa båda planeter möts ca vart 12:e år. Senast de möttes var 2009 då de bildade konjunktion hela tre gånger i Vattumannens tecken. Senast de möttes i Fiskarnas tecken var 1856 som jag skrivit om ovan och nästa gång de kommer att mötas är 2035 i Väduren.

Jupiter, som styr Skytten, är himlens Guru som styr vårt högre medvetande och kallas för lyckoplaneten. Men Jupiters baksida är att han förstorar allt, oavsett om det får bra konsekvenser eller inte. När Saturnus (strukturer, begränsningar) och Pluto (makt, ekonomi och virus) möttes i Stenbocken 2020 så kom Jupiters expansion in som syret för en eld och expanderade denna energi och Coronapandemin var ett faktum och världen förändrades framför våra ögon väldigt snabbt. Jupiter är himlens Guru och i Fiskarna bidrar Jupiter med vänlighet, hjälpsamhet, välgörenhet och vi ser ju hur människor världen över bidrar med hjälp nu till människorna i Ukraina.

Neptunus är Fiskarnas planet (Fiskarna styrdes av Jupiter innan Neptunus upptäcktes). Neptunus kallas ibland för ”Kungen i det osynliga imperiet. Ett mystiskt namn på en mystisk planet”. Neptunus är drömmarnas, illusionernas och desillusionernas planet som bidrar med en stark intuition och vackra drömmar om det som ska komma. När Jupiter och Neptunus bildar konjunktion så ger det oss en underbar känsla av andlighet, slöjorna är tunna mellan himlen och jorden och många kommer hitta sitt verkliga kall i livet. Själsvänner möts denna vår och många hittar sin själsliga familj.

 

Onsdag 13/4

Solen i Väduren sextil Saturnus Vattumannen på vardera 23*

Solen, vår livskraft möter Saturnus, den stränga fadern, i en positiv sextil i Vattumannen. Det ger perfekta möjligheter att använda Saturnus uthållighet och struktur för att göra långsiktiga planer. Vattumannen är framtidstecknet så känn efter vad Jupiter och Neptunus energier ger dig och sikta långt fram, gör en plan och sätt fart.

 

Torsdag 14/4 Skärtorsdag

Inga transiter

 

Fredag 15/4 Långfredag

Mars går vidare in i Fiskarna

Mars som styr motivation och drivkraft lämnar futuristiska Vattumannen och går in i intuitiva Fiskarna. Så din motivation och drivkraft kommer genom din intuition, genom att du lyssnar inåt och hämtar inspiration innan du sätter fart framåt. Även denna aspekt kan sättas i samband med Jupiter och Neptunus möte, när du verkligen kan känna att du hittar ditt kall, ditt livs högre syfte och vet vad du vill. Låt denna tid vara som en laddningsstation för dig, då du laddar batterierna och lyssnar inåt. Den 24/5 går Mars in i sitt eget tecken Väduren och då blir det full fart framåt igen.

 

Lördag 16/4

Fullmåne 26.54* Vågen

Nu strålar Månen med full kraft i Vågens tecken, med Venus som den planet som bringar energi över oss. Vågen styrs av Venus, diplomatin, fredens, skönheten och kärlekens planet.

Månen bildar sextil till Merkurius och bidrar därmed till att samtal flyter fint. Dessutom bildar Månen sextil även till Uranus, the awakener, rebellen och är den planet som står för att se orsaken av det som sker och ser bakom kulisserna. Intuition och genialitet styrs också av Uranus.

Dock bildar både Månen och Solen spända kvadraturer till Pluto som står för makt så, det finns goda intentioner till att kommunicera och komma överens, men det är fortfarande ett maktspel vi ser.

Så som i himlen så och på jorden. Så som för världen så också för dig på det personliga planet. Kärleksplaneten Venus strålar kärlek över oss alla i påsk och det blir många härliga samtal och spännande idéer. Om du känner att du sitter fast i begränsningar i ditt liv så sätt ord på det och gör planer på att skapa en större frihet för dig framåt.

 

Söndag 17/4 - Påskdagen

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.