Astroguidning vecka 16: Ägna dig åt det som inspirerar dig

Detta är en härlig och kommunikativ vecka då Merkurius, himlens budbärare, är aktiv och skapar härliga energier med flera av de andra planeterna. Venus är med på ett hörn så veckan är fin för kärlek.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 16 2022

Tiden 18/4 – 24/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Solen går vidare in i Oxen och gör oss mer sinnliga och sensuella och skänker en längtan efter att få njuta mer av livet och att göra världen till en vackrare plats.

 

Måndag 18/4

Solen, Väduren kvadratur Pluto, Stenbocken på 29*

I dag sker ett flertal transiter på himlavalvet. Vi tittar på den som är utmanande först så tar vi de lätta och härliga efter den. Detta är en utmanande aspekt mellan Solen i Väduren och Pluto i Stenbocken, vilken kan bidra till att du känner att du vill ha kontroll eller att någon försöker kontrollera dig. Denna transit gör att du känner saker och ting intensivt, så försök att bara låta saker och ting passera. Skriv av dig de känslor som kommer över dig. Du kan klanka ner på dig själv nu, men gör inte det. Det är en känsla du går igenom bara.

Nu tittar vi på de mer gynnsamma aspekterna som ändå bidrar till att göra denna dag härlig.

Merkurius konjunktion Uranus, 14* Oxen

Merkurius, Oxen sextil Venus, Fiskarna på 14*

Venus, Fiskarna sextil Uranus, Oxen på 14*

Merkurius som befinner sig i Oxen och bildar härliga transiter till Venus och dessutom möter han Uranus på sin väg genom Oxen. Merkurius är himlens budbärare och i dag är samtalen härliga och givande. Uranus står för det oväntade så du kan få härliga nyheter.

Dessutom är Venus med på ett hörn så kärlekens ser lysande ut. Om du har möjlighet så passa på att se nya platser tillsammans med din kärlek. Om du är singel kan du möta en spännande person nu.

 

Tisdag 19/4

Inga transiter

 

Onsdag 20/4

Solen går in i Oxen

I dag lämnar Solen eldiga Väduren och går vidare in i sinnliga Oxen. Det är en perfekt tid att sakta ner lite efter eldiga Vädurens energier som var bra för nystartar så kan du nu fördjupa dig och ta hand om och värna om de frön du har sått.

Solen i Oxen påverkar allt som har med våra sinnen att göra; skönhet, smak, lukt, känsel med mera så under kommande veckor är det perfekt för dig att göra ditt hem, din trädgård och din värld till en vackrare plats. Det är också en fin tid för dig att förbättra din ekonomi.

 

Torsdag 21/4

Inga transiter

 

Fredag 22/4

Inga transiter

 

Lördag 23/4

Inga transiter

 

Söndag 24/4

Merkurius, Oxen kvadratur Saturnus Vattumannen på 23.53*

Merkurius, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna på 24.22*

I dag är Merkurius återigen aktiv på himlavalvet. Dels utmanar han Saturnus och det innebär att du kan känna att du får kämpa för att få igenom dina tankar och idéer nu. Men du får också en stor portion uthållighet som gör att du har energin att få saker och ting gjorda.

Dels bildar Merkurius också en vacker sextil till Neptunus och bidrar med en underbar känsla av inspiration. Vilket gynnar din kreativitet, andlighet och skapande. Så, gör det du behöver göra och sen kan du ägna dig åt det som inspirerar dig.  

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.