Astroguidning vecka 17: Universum ger dig skjuts framåt

Veckans planetmöten bådar för riktigt härliga dagar. En delvis solförmörkelse väntar och du kan då uppleva att universum ger dig en liten knuff i ryggen och en nystart kan vara på gång.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 17, 2022

Tiden 25/4 – 1/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan är fylld av positiva planetmöten vilka skapar positiva möjligheter, nyheter och fina vibbar i kärleken. Dessutom så är det nymåne i Oxen med delvis solförmörkelse, som sedan efterföljs av en magisk fullmåne i Skorpionen den 16/5 då det är total solförmörkelse. I dessa förmörkelseperioder sker saker och ting väldigt snabbt, det är som att få en knuff i ryggen av universum. Saker och ting händer och det kan vara först efteråt som man förstår vad som hände.

 

Måndag 25/4

Inga transiter

 

Tisdag 26/4

Inga transiter

 

Onsdag 27/4

Merkurius, Oxen sextil Jupiter Fiskarna 27*

Merkurius och Jupiter möts i dag. Merkurius är himlens budbärare och Jupiter är himlens guru. Så i dag kan vi förvänta oss spännande nyheter av olika slag. Det kan också ge dig visioner och stora planer om framtiden. Skriv gärna ner dom. Resor, utbildningar och skrivande är gynnsamma områden. Så det är en perfekt dag att planera kommande drömresor!

Venus konjunktion Neptunus, Fiskarna 24*

Venus, kärleken och konsternas planet möter i dag drömmarnas planet Neptunus. Underbara energier skapas av detta möte. Kärleken är på topp och det är en underbar dag för skapande och skrivande, då Venus styr de sköna konsterna. Njut av romantiska vibbar och harmoniska känslor. Om du ägnar dig åt konstnärligt skapande så passa på i dag, Venus och Neptunus bidrar verkligen till att göra världen till en vackrare plats!

 

Torsdag 28/4

Merkurius, Oxen trigon Pluto, Stenbocken 29*

Denna transit gör dig både smart och kraftfull. Det du säger eller skriver når verkligen fram då Pluto bidrar med förmågan att verkligen nå igenom. Denna aspekt gör också att dina tankar och känslor genomsyrar varandra. Sätt ord på det du vill uppnå i dag. Använd gärna kraftfulla affirmationer som; jag vill, jag drömmer om, jag tänker, jag avser så manifesterar du det du längtar efter.

 

Fredag 29/4

Pluto retrograd 29* Stenbocken

Nu är det dags för Pluto att starta sin retrograda bana som sträcker sig fram till 8 oktober. Pluto styr över makt, kraft, djupa känslor och kontroll. I sin retrograda fas är det dags att släppa taget om det du försökt kontrollera eller den eller det som du känner dig kontrollerad av. Lyssna till din intuition och släpp taget om det som inte längre gynnar dig nu.

 

Lördag 30/4

Solförmörkelse, nymåne i Oxen 10*

Vid denna vackra nymåne i Oxen är det också delvis solförmörkelse. Denna nymåne har väldigt fina aspekter av Merkurius, Venus och Jupiter och nymånen står alltid för nya möjligheter och nya steg i livet. Med dessa härliga aspekter är det en väldigt fin nystart som sker.

Vid eclipserna är det som att vi får en knuff i ryggen av Universum och det sker saker väldigt snabbt. Du kanske känner att du inte är beredd på det som sker, men det är du. Så häng med i flödet som skapas och låt Universum visa dig sin plan. Oxen och Skorpionen styr över våra resurser och finanser på olika sätt. Så det kan ge dig goda möjligheter att utveckla dina egna resurser och funderar på vilka gåvor du har att dela med världen.

Merkurius in i Tvillingarna

Merkurius går nu vidare in i Tvillingarna, här är han på hemmaplan då han styr över Tvillingarna och Jungfrun. När Merkurius är på hemmaplan i livliga, kvicka och livsnjutande Tvillingarna så fylls vi av spännande idéer och tankar. Det är en tid som passar perfekt för kommunikation av alla slag. Fånga dina härliga idéer genom att skriva ner dom!

 

Söndag 1/5

Venus, Fiskarna, sextil Pluto, Stenbocken 29*

Kärleksplaneten Venus som också är planeten för fred, de sköna konsterna möter mäktiga och kraftfulla Pluto. Det är en fin aspekt som är gynnsam för kärlek och att nå varandra på ett djupare plan. Det är också en fin aspekt för skapande av olika slag.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.