Astroguidning vecka 18: Nu sker stora planetmöten – ta för dig av det du önskar

Mitt i veckan sker ett av årets flera stora planetmöten. Ta tillvara på energierna som skapas och sätt dina framtidsplaner i verket. Nu är du kraftfull och magnetisk!

Text: Helena-Magadalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 18, 2022

Tiden 2/5 – 8/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Under veckan som kommer så har vi en hel del spännande och positiva planetmöten på himlavalvet, då flera planeter bildar gynnsamma sextiler till varandra.

Ett av årets stora planetmöten sker på onsdag då Jupiter och Pluto bildar en gynnsam sextil till varandra! Det är ytterligare ett steg för världen i den stora transformation som sker i världen just nu!

Jupiter är himlens guru och Pluto står för transformation och stora förändringar sker då vi dessutom är mitt i den förmörkelsetid jag skrev om i förra veckan. Så saker och ting sker lite i det fördolda och vi kanske inte är riktigt medvetna om det som sker. Men då förmörkelserna sker i Oxen och Skorpionen som styr våra inre och yttre resurser och vår ekonomi så kan det vara det som påverkas nu. Om du vet hur ditt personliga horoskop ser ut så kan du se inom vilka hus (livsområden) du påverkas.

Veckan bjuder på mod, drivkraft och nya initiativ så det här är en vecka då det passar bra att vara aktiv och gå framåt i livet!

 

Måndag 2/5

Venus går in i Väduren

Venus planeten för kärlek, harmoni, balans, fred och de sköna konsterna går in i eldiga Väduren nu.

I kärlekslivet så bidrar det till att vi blir mer klara och rättframma med vad vi önskar och vill ha. Väduren är modig, kraftfull och framåt och här bidrar Venus med kraft, mod och styrka på alla plan. Om du ägnar dig åt kreativa projekt och skapande så använd denna energi till att nya steg, var modig och ta för dig av det du önskar.

 

Tisdag 3/5

Inga transiter

 

Onsdag 4/5

Detta är verkligen en härlig och kraftfull dag! Utnyttja dess energi, ta nya initiativ och tro på dig själv.

Mars, Fiskarna sextil Uranus, Oxen på 15* 

Detta är ett underbart och spännande möte. Mars bidrar med motivation och drivkraft och Uranus till att vilja gå nya vägar och skapa större frihet. I dag är en dag när det kan ske mycket positivt, men tålamodet är kort. Se till du får utlopp för den höga energi som skapas nu. Skapa de förändringar du önskar!

Jupiter, Fiskarna sextil Pluto, retrograd i Stenbocken på 28.35*

Wow, detta är en underbar transit. Det är även en av årets stora astrologiska händelser!

Denna transit är exakt i dag men påverkar oss under längre tid och bidrar som en del av den stora transformation som världen och var och en av oss genomgår nu.

Jupiter som är himlens guru och även känd som lyckoplaneten samarbetar fint med mäktiga Pluto nu. Det bidrar till att du blir mer kraftfull och magnetisk och tar dig framåt i livet med tillförsikt. Jupiter bidrar till expansion så tveka inte utan låt dig flyta med i det som sker nu. Det kan även vara en överordnad som uppmärksammar dig och ger dig befordran. Använd denna kraft och visa världen vem du är och vad du vill.

 

Torsdag 5/5

Solen konjunktion Uranus på 15* Oxen  

Ännu en dag med en spännande och härlig transit, när även Solen sänder sina strålar mot Uranus och Mars.

Solen är vår livskraft och Uranus den inre rebellen, den planet som bidrar med frihetslängtan och nytänkande. Fånga de spännande idéer du kan få i dag och som du fått i veckan.

Då vi också är mitt i en förmörkelsetid som jag skrev om innan så sker saker och ting väldigt snabbt nu. Du kanske inte ens är medveten om allt som sker i ditt liv nu. Men känslorna av hög energi och en viss rastlöshet är där och vittnar om att du ska ta nya steg i livet. Kanske i en helt ny riktning än vad du hade tänkt dig, det kommer klarna mer efter fullmånen i Skorpionen den 16/5.

 

Fredag 6/5

Merkurius, Tvillingarna sextil Venus, Väduren på 4*

Vännerna Merkurius och Venus sänder gynnsamma energier till varandra nu och bidrar med en härlig, kommunikativ och kärleksfull energi. Med deras placeringar i Tvillingarna (luft) och Väduren (eld) så blir vi mer extroverta, sociala och det passar perfekt att umgås med dina vänner och nu. Likaså är det fina energier för kärlek under helgen!

 

Lördag 7/5

Solen, Oxen sextil Mars, Fiskarna på 17*

Återigen aktiveras de underbara energier som präglar hela denna vecka; livskraft, motivation, drivkraft, nya tankar och idéer och denna aspekt ger dig ytterligare fart framåt! Ta nya initiativ och sikta mot stjärnorna. Utmana dig själv genom att satsa på dina största mål och drömmar!

 

Söndag 8/5

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.