Astroguidning vecka 19: Merkurius vänder retrograd

Vi har en stor planethändelse även denna vecka och det är Jupiters inträde i Väduren på onsdagen! Det skiftar energierna rejält! Från drömska, intuitiva Fiskarna går nu Jupiter in i eldiga Väduren. Dessutom har vi en Merkurius retrograd på ingång nu.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 19, 2022

Tiden 9/5 – 15/5

 

Vi är fortfarande i förmörkelsetiden så det är en kraftfull vecka även om det inte är lika många transiter som i förra veckan.Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 9/5

Inga transiter

 

Tisdag 10/5

Merkurius retrograd på 4* Tvillingarna, den 23/5 backar han åter in i Oxen och går framåt igen den 3/6 på 26* Oxen

Merkurius vänder retrograd och det ger oss en tid som är gynnsam för att stanna upp och samla ihop lösa trådar. Jag gillar engelskan ord för Merkurius retrograd: re-think, re-build, re-shape, re-new och så vidare. Översatt så blir det ungefär tänk om, bygg om, skapa om och förnya för att skapa förändring. Det är så Merkurius retrograds energier är mest gynnsamma för oss.

Under Merkurius retrograd ska vi vara extra noga med allt som har med kommunikation att göra, det blir lätt missförstånd som leder till att vi får göra om och göra rätt. Tekniken kan strula och mail komma fel, resor bokas på fel dag och liknande så ha verkligen extra koll. Undvik att skriva kontrakt under denna tid, även de kan behövas göras om då de kanske inte blir rätt från början. Om möjligt skjut på det till den 3/6 då Merkurius vänder direkt igen. 

 

Onsdag 11/5

Jupiter går in i Väduren

Jupiter, himlens Guru, lyckoplaneten, planeten som står för expansion, flow och lycka byter nu tecken. Han lämnar intuitiva Fiskarna, där han också har sammanstrålat med Neptunus och bidragit till en väldigt speciell och spirituell vår då själsfamiljer har mötts och kärleken spirat. Nu går han in i eldiga ledartecknet Väduren! Jupiter styr Skytten som också är ett eldtecken så i Väduren kan han verkligen expandera och ta ut svängarna. Det är en perfekt tid att utmana dig själv till att verkligen tro på dig själv och följa dina inre behov för att skapa det liv du vill leva.

Den 28/7 vänder Jupiter retrograd på 8* Väduren och den 28/10 backar han därför åter in i Fiskarna. Den 24/11 vänder Jupiter direkt och den 20/12 gör han åter entré i Väduren.

Man brukar säga att det är det tecknets år vars tecken besöks av Jupiter. Så det är både Fiskarnas och Vädurens år i år. Det är stora skillnader på de båda tecknen. Väduren är det första tecknet i zodiaken och symboliserar en själv och ens egna behov, image och steg i livet. Medan Fiskarna är det sista tecknet i zodiaken och symboliserar den äldre, den vise som uppnått en stor livserfarenhet och visdom.

Så nu när Jupiter byter tecken så ändras spelplanen och energierna skiftar rejält. I Väduren expanderar Jupiter och ger kraft, styrka, mod och handlingskraft!

 

Torsdag 12/5

Inga transiter

 

Fredag 13/5

Inga transiter

 

Lördag 14/5

Inga transiter

 

Söndag 15/5

Solen, Oxen kvadratur Saturnus, Vattumannen på 25*

Denna transit är lite utmanande och du kan känna dig fast i rutiner och ökat ansvar. Du kan känna en lite tyngre energi nu, efter många dagars häftiga energier. Men vi växer också av motstånd och utökat ansvar så det bidrar till utveckling för oss. Dagen bjuder också på en fin transit mellan Solen och Neptunus. 

Solen, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna på 25*

Solens sextil till Neptunus blir en fin motpol till Solens kvadratur till Saturnus. Denna transit bidrar till att du ska sluta kämpa så hårt och slappna av, meditera och hitta din inspiration, den finns inom dig och via din guidning. Dröm dig bort en stund och lämna vardagens plikter åt sitt öde lite. Nästa vecka bjuder återigen på strålande transiter till dig.

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.