Astroguidning vecka 2: Det förflutna gör sig påmint

Solen bildar fina transiter till Neptunus och Pluto, planeterna som härskar över Fiskarna och Skorpionen, så det är vackra känslor i luften. Merkurius och Venus är retrograda vilket ger fina möjligheter att stanna upp och reflektera över livet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 2, 2022

Tiden 10/1 – 16/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det förflutna kan göra sig påmint på ett eller annat sätt nu. Om inte annat så ger det fina möjligheter att du själv samlar ihop lösa trådar ur ditt förflutna och samlar ihop dina vackra minnen. Någon eller något från det förflutna kan dyka upp i ditt liv och påminna dig om vem du har varit och det ger dig också en fin möjlighet att reflektera över vem du är nu.

 

Måndag 10/1

Inga transiter

 

Tisdag 11/1

Solen, 21* Stenbocken sextil till Neptunus 21* Fiskarna

Detta är en vacker transit då Solen, livskraften, möter drömska Neptunus. Det är en underbar dag att drömma om framtiden, att skapa en härlig vision om hur du vill leva ditt liv. Neptunus är känd för att ge oss rosa solglasögon och att vi blir bra på att se verkligheten så som vi vill att den ska vara. Så passa på i dag att skriva ner dina största drömmar och visioner om din framtid!

Mars 21* Skytten kvadratur till Neptunus 21* Fiskarna

Denna transit kan ge dig en liten vink om att ha tålamod och förstå att det kan ta lite tid att skapa ditt drömliv. Mars vill framåt så fundera på vad du kan göra redan nu för att börja skapa ditt drömliv. Mars kan påverka dig att vara för snabb i ditt beslutsfattande så sov på saken och avvakta med att fatta beslut.

En härlig långpromenad eller ett träningspass kan stilla den rastlöshet som Mars skapar.

 

Onsdag 12/1

Inga transiter

 

Torsdag 13/1

Inga transiter

 

Fredag 14/1

Merkurius retrograd på 10* Vattumannen till den 4/2 24* Stenbocken

Då är det dags för Merkurius första retrograd för året. Alla Merkurius retrograder i år sker i lufttecknen och att Merkurius backar tillbaks in i jordtecknet. Så alla retrograder startar i lufttecken och luftens tecken är de intellektuella och mentala tecknen. Så vid retrograderna är det som alltid väldigt bra att samla ihop dina tankar och idéer. Sätt dig gärna ner och gör en mindmap över dina tankar, se det som lösa trådar som ska samlas ihop.

Som alltid vid Merkurius retrograder är det bra att ”re-think, re-form, re-construct etc” det vill säga tänk om, gör om och förändra. Merkurius retrograd innebär också att du behöver vara noga med alla detaljer. Om du bokar en resa så se till att du bokar på rätt dag, ha koll på tidtabellen då ändringar sker. Om du ska skriva avtal så undvik det helst till Merkurius går framåt igen den 4/2 så det blir rätt. Om du ändå behöver skriva avtal under denna period så var supernoga så allt blir rätt.

Även Venus är retrograd, så båda dessa personliga planeter kan bidra till att något eller någon från ditt förflutna dyker upp i ditt liv.

 

Lördag 15/1

Inga transiter

 

Söndag 16/1

Solen i konjunktion till Pluto på 26* i Stenbocken

I dag möter Solen och Pluto varandra i en konjunktion. Solen är vår livskraft och Pluto står för transformation av olika slag. Det är djupa känslor som präglar denna transit. Det ger dig möjlighet att fundera på vem du har blivit och vilka förändringar som skett djupt inom dig. Fundera på vad du vill släppa taget om och vad du vill satsa på. Pluto, som styr Skorpionen står för utveckling från puppa till fjäril, liv och död. Lyssna till din intuition och se vem du är som fjäril och låt ditt nya jag ta form.

Det är djupa, passionerade och kärleksfulla energier i dag, så det är en fin dag för kärlek!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.