Astroguidning vecka 20: Fullmånen förändrar dig i grunden

Veckan inleds med en kraftfull fullmåne i Skorpionen med total månförmörkelse. Se över vilka förändringar du vill göra och låt månens energier flöda genom dig. När Solen går in i Tvillingarnas tecken längtar vi efter att njuta av livet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 20, 2022

Tiden 16/5 – 22/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

 

Måndag 16/5

Fullmåne 25.17* Skorpionen med total månförmörkelse klockan 06:13

Detta är en magiskt vacker fullmåne med total månförmörkelse och planeterna bildar väldigt fina aspekter till varandra.

Denna fullmånes styrare är Pluto som styr Skorpionen och Solen, Månen, Merkurius, Jupiter och Neptunus bildar fina aspekter till Pluto.

Pluto står för transformation och vi kan förvänta oss stora förändringar som kommer ur denna fullmåne och ur denna förmörkelsetid.

Tittar vi på den större bilden så ser vi hur hela världen förändras framför våra ögon. Med förmörkelserna i Oxen och Skorpionen så förändras ekonomin och de senaste månaderna ser vi hur världen genomgår olika ekonomiska förändringar och Pluto som också står för makt förändrar även makten i världen nu.

Så som i himlen så ock på jorden och det som sker i makrokosmos sker också i mikrokosmos, det vill säga inom oss alla. Låt denna fullmåne vara en tid då du ser över vilka förändringar du vill göra och vilka som har skett i förmörkelsetiden som varit. Mycket kan ha hänt på kort tid för dig och då är det dags att släppa taget om det gamla nu. Som en puppa som blir en fjäril och flyger vidare på lätta vingar.

Denna fullmåne förändrar dig i grunden, i ditt själsliga och intuitiva jag, låt den göra det. Släpp taget och gå framåt nu.

 

Tisdag 17/5

Inga transiter

 

Onsdag 18/5

Mars i konjunktion Neptunus 25* Fiskarna

I dag möts Mars och Neptunus i Fiskarna vilket skapar en spännande energi om än kanske inte så lätthanterlig. Mars vill framåt och driva på och tillsammans med Neptunus så kanske du inte vet vart. Denna transit kan göra att du känner dig förvirrad, som att du inte riktigt vet vart du är på väg eller varför.

Det är en härlig dag i kärleken för denna transit bidrar med passion och romantik och även med attraktion. Fånga denna lite märkliga dag och njut av livet just nu.

 

Torsdag 19/5

Solen, Oxen trigon Pluto retrograd, Stenbocken 28.30*

Denna transit bidrar med livslust och kraft, när Solen, livskraften möter Pluto som står för djupa känslor, passion och transformation. Den ger dig den kraft och den makt du behöver för att ta dig framåt i livet så som du önskar. Det bidrar med en stark utstrålning och att människor verkligen lyssna på dig och känner din magnetism. En perfekt dag för att ta dig framåt i livet, på arbetet, i relationen eller där du känner att du vill förändra och utvecklas.

 

Fredag 20/5

Merkurius retrograd Tvillingarna sextil Jupiter, Väduren 2*

Denna transit gör det gynnsamt för dig att planera din framtid. Då Merkurius är retrograd så passar det perfekt att samla ihop lösa trådar inför det som du önskar ska ske framåt. Kom också ihåg att ha koll på detaljerna.

Din tankeförmåga är på topp och du genomsyras av positiv energi nu. Resor, studier, kurser och din framtid är i fokus. Det är en perfekt dag för att planera sommaren. Sikta på att förverkliga dina drömmar!

 

Lördag 21/5

Solen in i Tvillingarna

Solen konjunktion Merkurius retrograd 0.43* Tvillingarna

I dag går Solen in i Tvillingarna efter att ha passerat Oxens, elementet jords fasta tecken. Solen i det föränderliga lufttecknet Tvillingarna skapar en lätt, nyfiken och snabb energi och även en skön längtan efter att njuta av livet. Solen möter direkt även Merkurius, Tvillingarnas och Jungfruns planet, vilket förhöjer den kommunikativa förmågan. Det är en dag som passar perfekt för att ringa och skriva till dina vänner. Det är en härlig dag för att träffa vänner och även nya människor.

 

Söndag 22/5

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.