Astroguidning vecka 21: Intensiva planetmöten + en astrologisk varning

Det har sannerligen varit en mycket intensiv tid på himlavalvet de senaste veckorna! Mycket har hänt under förmörkelseperioden och även veckan som kommer är intensiv. Det är verkligen mycket som händer på en och samma gång. Som jag brukar säga så som i himlen så ock på jorden och så även inom dig!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 21, 2022

Tiden 23 – 29 maj

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Jag har gjort ett separat blogginlägg om de astrologiska händelserna för maj, gällande den mycket speciella tid vi befinner oss i. Du kan läsa det här: Astrologi maj - en skakig tid men med hopp om fred!

Veckan som kommer har flera spännande transiter och bjuder på hela fyra sextiler, en trigon och en konjunktion. Alla dessa är positiva! Dessutom bildas det en lite mer spänd kvadratur men på det hela taget så är det en spännande vecka! Det känns som att saker och ting fortsätter ske i snabb takt. Så det är bara att följa med i svängarna av allt vad planeternas energier bjuder på!

 

Måndag 23/5

Merkurius retrograd lämnar Tvillingarna

Merkurius är retrograd och han lämnar nu Tvillingarna och backar åter in i Oxens tecken. Merkurius retrograd är en bra tid att reformera och skapa förändringar och här går han ifrån elementet luft och in i jord. Så det är en bra tid för dig att göra färdigt saker och ting. Det kan vara något som har med ekonomi och ägande att göra som behöver göras klart. Kanske ett avtal eller något annat som behöver gås igenom.

 

Solen, Tvillingarna sextil Jupiter, Väduren på 2*

Detta är en av de mest tursamma transiterna, en underbar transit mellan Solen, vår livskraft, och Jupiter, vår Guru. Den skänker lycka och glädje. Du får underbara visioner om framtiden och om nya steg du vill ta i livet. Det är en perfekt dag att göra slag i saken och gå från tanke till handling. Ta nya steg i livet och känn det flöde som skapas för dig nu. Människor hjälper dig på vägen.

 

Mars, Fiskarna sextil Pluto, Stenbocken 28*

Även denna transit är härlig, positiv och bidrar med en riktig energiboost. Mars står för drivkraft och motivation och i dag möter han mäktiga Pluto som står för passion och djupa känslor. Följ din brinnande passion och gör det du brinner för! Det är också en spännande dag för kärlek! Passion och djupa känslor speglar dagen. Kanske du har dolt dina känslor för någon eller tvärtom, i dag kommer saker och ting upp till ytan.

 

Tisdag 24/5

Merkurius, retrograd, Oxen sextil Mars, Fiskarna 29*

I dag möts himlens budbärare Merkurius och motivationsplaneten Mars i en härlig energi. Detta möte sker i intuitiva Fiskarna så du kan känna att din intuition är stark och att du äntligen kan sätta ord på det du önskar. Det är en underbar transit för nya drömmar och visioner! Tänk att du ska gå från tanke till handling, just do it! Det är också en härlig transit för kärlek.

 

Venus, Väduren sextil Saturnus, Vattumannen 25*

I dag är Venus, himlens kärleksplanet och lilla lyckoplaneten aktiv på himlen. Hon möter stränga Saturnus och vill mildra hans stränghet och skapa mer harmoni, balans och fred! Venus styr även kärleken och denna transit gör dig mer seriös i kärleken, du och din partner kanske planerar förlovning eller bröllop och tar er relation till nästa steg. Det är en perfekt dag för långsiktiga planer!

 

Onsdag 25/5

Merkurius, retrograd Oxen trigon Pluto, Stenbocken 28*

I dag är himlens budbärare Merkurius återigen aktiv på himlavalvet. Nu bildar han en underbar trigon tillsammans med Pluto! Pluto är mäktig och kraftfull och du kan nu dra nytta av den energin till att verkligen lägga kraft och känsla i dina ord. Det är en perfekt dag för att prata ut och sätta ord på vad du verkligen känner. Dina ord når fram.

 

Mars in i Väduren

I dag går Mars in i sitt eget tecken Väduren! Han är hemma igen efter en resa på över ett år. Mars lämnade Väduren 6/1 2021 och nu är han hemma i sitt eget tecken igen! I Väduren som Mars härskar över så kommer han verkligen till sin rätt och han blir verkligen en kraft att räkna med. Det blir som en energiboost för oss alla nu. Dessutom så bildar han konjunktion med Jupiter på söndag då slår det gnistor om de båda planeterna som styr Väduren och Skytten, Solen som styr Lejonet är också med på ett hörn så nu blir eldens element kraftfullt med entusiasm, drivkraft och full fart framåt! Dock ska man alltid se till att inte ha för bråttom när Mars blir aktiv, att inte köra för fort, inte rusa med huvudet före och att inte agera i affekt för temperamenten blir snabbt och hektiskt! Så kom ihåg att ta det lugnt!

 

Torsdag 26/5

Inga transiter

 

Fredag 27/5

Venus, Väduren kvadratur Pluto, Stenbocken 28*

Venus, kärlekens och turens Gudinna möter i dag mäktiga Pluto i en kvadratur. Så i dag kan det uppstå djupa känslor och lite fnurror på tråden i relationer. Känslor av svartsjuka och kontroll kan uppstå, men låt det bero, snart är denna transit över igen.

 

Lördag 28/5

Venus in i Oxen

I dag går Venus, kärlekens, skönhetens och fredens planet in i ett av sina egna tecken, Oxen (hennes andra tecken är Vågen), där hon stannar till 23/6. Venus i Oxen bidrar med en längtan efter skönhet, harmoni och balans. I Oxens tecken bidrar det med en känsla av mer sinnlighet, att njuta av skönhet, dofter, smaker och vackra vyer. Det passar perfekt för att försköna ditt hem och din utemiljö. Det är också en bra tid att se över din ekonomi nu.

 

Söndag 29/5

Mars konjunktion Jupiter 3* Väduren

Veckan avslutas med ytterligare en härlig transit, denna gång mellan Mars och Jupiter som möts i Väduren! Detta är verkligen en energiboost att räkna med. Din kraft och motivation är på topp och det är perfekt att starta nya projekt och att sikta högt! Mars ger stark motivation och Jupiter skapar expansion så ta till vara på denna härliga energi! Dock, en liten astrologisk varning, denna transit kan göra att du startar flera projekt och vill aktivera flera drömmar på en och samma gång, så försök tänka till så du inte tar dig vatten över huvudet.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.