Astroguidning vecka 22: Tänk på det här när Saturnus vänder retrograd

Under veckan som kommer vänder Merkurius åter direkt efter flera veckors retrograd samtidigt som Saturnus börjar sin retrograda resa i Vattumannen. Hur gör vi det mesta av planeternas rörelser? Läs Helena-Magdalenas råd här.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 22, 2022

Tiden 30/5 – 5/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 30/5

Nymåne 9* Tvillingarna

I dag är det nymåne i Tvillingarna. Merkurius, himlens budbärare, är Tvillingarnas (och Jungfruns) härskare. Solen och nymånen har även en fin transit till Mars så motivationen är på topp. Det passar perfekt att sätta nya mål för allt som har med kommunikation att göra. Att skriva, sjunga, tala, föreläsa och att kommunicera är gynnsamt nu. Det vi sår vid nymåne får vi skörda vid samma teckens fullmåne den 8/12.

Nymånen präglas även av att Merkurius vänder direkt och att Saturnus vänder retrograd, vilket du kan läsa om längre ner.

 

Tisdag 31/5

Inga transiter

 

Onsdag 1/6

Inga transiter

 

Torsdag 2/6

Inga transiter

 

Fredag 3/6

Merkurius stationär och vänder direkt på 26* Oxen

Efter flera veckors retrograd så stannar nu Merkurius upp och börjar vända direkt. Merkurius har backat tillbaka in i Oxens tecken och nu sätter han fart framåt och befinner sig i Oxen i några veckor innan han den 13/6 åter går in i Tvillingarna. Under Merkurius i retrograd så är det gynnsamt att samla ihop lösa trådar och färdigställa saker och ting. Så samla ihop dina tankar om vad som hänt de senaste veckorna och fundera på vad som har blivit klart. Om det är något du inte gjort klart så passar det bra nu då Oxens tecken ger dig både uthållighet och struktur.

 

Lördag 4/6

Saturnus stationär och vänder retrograd på 25* Vattumannen

I dag stannar Saturnus upp för att börja sin retrograda resa i Vattumannen fram till 23/10 då han vänder rätt på 19* i Vattumannen. Saturnus är karmaplaneten, den stränga fadern. När han vänder retrograd är det en tid att lösa upp olika karmaknutar. Det är värdefullt för dig att se vilka läxor du behöver lära dig. Saturnus står för gränser och begränsningar och tyvärr kan han ge lite sämre självkänsla. Men, var medveten om att Saturnus också bidrar till uthållighet och tålamod. Det är dags att kavla upp armarna och se var du kan ta ansvar för saker och ting i ditt liv.

 

Söndag 5/6

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

I Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.