Astroguidning vecka 27: Nu är det dags att dra ner på tempot

Merkurius och Mars byter tecken i veckan, så energierna skiftar rejält. Från att ha varit full fart framåt i flera veckor så är det som att någon trycker på ”sakta-ned”-knappen. Det är dags att stanna upp och hinna med att njuta av livet! Veckan avslutas med ett härligt möte mellan Solen och Uranus, som ger nya spännande tankar och idéer.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 27, 2022

Tiden 4/7 – 10/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 4 juli

Inga transiter

 

Tisdag 5 juli

Merkurius in i Kräftan

Nu lämnar Merkurius sitt hemmatecken Tvillingarna där han befunnit sig sedan 29/4 i stort sett. Han har varit retrograd och vandrat lite in och ut ur Tvillingarna de senaste månaderna, men nu ämnar han sitt eget tecken och går vidare in i Kräftans tecken.

Merkurius är himlens budbärare, kommunikatören och nu kommer han in. Djupare vatten, så perioden som är framåt ger fina förutsättningar för djupare samtal. Att söka sina rötter genom släktforskning och att umgås med sin släkt och sina nära och kära är givande.

Mars in i Oxen

Även Mars lämnar sitt hemmatecken Väduren i dag, där han har befunnit sig sedan 24/5 och går nu vidare in i Oxen. Mars som står för vår drivkraft och motivation har haft full fart genom Väduren och det har gjort att våra inre motorer har drivit oss framåt. Nu när han byter tecken till jordtecknet Oxen så skiftar energin. Oxen står för vår trygghet, vår säkerhet och vår fysiska verklighet och att vi vill få ta det lugnt! Detta är en perfekt transit för dig som har semester, för nu är det stillheten som lockar. Lata dagar på stranden eller i trädgården med en bok i handen passar perfekt nu.

Merkurius, Kräftan sextil Mars 0* Oxen

Dessutom bildas det en sextil i dag mellan Merkurius i Kräftan och Mars i Oxen. Det är en härlig och gynnsam transit som aktiverar de båda planeternas energier så att vi verkligen känner att energierna skiftar! Så om du plötsligt känner att du tappar farten och mest vill sitta och mysa, skriva, påta i trädgården så är det energiernas skiften du känner av. Så om du har möjlighet så planera in några lugna veckor framåt nu.

 

Onsdag 6 juli

Inga transiter

 

Torsdag 7 juli

Inga transiter

 

Fredag 8 juli

Inga transiter

 

Lördag 9 juli

Merkurius, Kräftan kvadratur Jupiter, Väduren 8*

I dag möts Merkurius och Jupiter i en kvadratur. Jupiter är expansionens planet och driver på vidlyftiga planer, Merkurius är kvick och vill framåt så det är i sig en positiv energi, men det innebär att du ser saker och ting i stort och kanske missar att hålla koll på detaljerna. Skriv ner dina planer och låt dom vila lite, så kommer du att se vad du missar.

 

Söndag 10 juli

Solen, Kräftan sextil Uranus, Oxen 18*

Solen, vår livskraft möts i dag med spännande Uranus. Det ger en underbar kreativitet och möjligheten att se saker och ting ur andra perspektiv. Det är en härlig dag som kan bidra med spännande möten och nya, spännande idéer.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.