Astroguidning vecka 29: Akta dig för att bli manipulerad

Under veckan som kommer så skiftar energierna rejält på himlavalvet. Flera av de personliga planeterna byter tecken; Venus går in i Kräftan och både Merkurius och Solen går in i eldiga, kreativa Lejonet! Det är även en del transiter och både Merkurius och Solen bildar opposition till Pluto. Så en fartfylld vecka på himlavalvet blir det helt enkelt!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 29, 2022

Tiden 18/7 – 24/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 18/7

Venus går in i Kräftan

Efter några veckors passage i Tvillingarna träder nu Venus in i Kräftan där hon kommer att stanna till 11/8. I moderliga och känslosamma Kräftan kommer Venus till sin rätt. Här lyfter Venus fram dina känslomässiga behov och du söker trygghet och stabilitet i dina relationer. Kräftan står för moderlighet och denna transit är gynnsam för att samla dina nära och kära och för att ägna dig åt de du älskar.

Merkurius, Kräftan opposition Pluto (Rx), Stenbocken 27*

Merkurius som styr ditt mind, möter nu mäktiga energier från Pluto i en opposition. Oppositioner kan få dig att tänka om eller att någon vill få dig att tänka om. Det är bra att vara medveten om att Pluto kan ge energier av att manipulera och försöka styra. Det kan vara inre konflikter inom dig själv, där tankarna utmanar dig. Men som sagt var så var uppmärksam så att detta inte kommer från någon annan. Det kan vara personligt men det kan också vara genom nyheter av olika slag.

 

Tisdag 19/7

Merkurius går in i Lejonet

Merkurius lämnar nu Kräftan och träder in i Lejonet. Här trivs han som fisken i vattnet, Merkurius är himlens budbärare och i Lejonet så blir tankar och idéer kreativa. Lejonenergin bidrar till handlingskraft så du kan nu känna att du snabbare och lättare går från tanke till handling.

 

Onsdag 20/7

Solen, Kräftan opposition Pluto (Rx), Stenbocken 27*

Nu möter även Solen Pluto i en opposition och det är samma tema som återupprepas igen gällande det jag skrev om Merkurius opposition till Pluto. Så, känn efter och gå på din intuition så känner du om det uppstår en maktkamp i ditt liv och i så fall var det sker. Som alltid med Pluto, så var uppmärksam på manipulation. Denna transit ger dig själv också en kraftfull approach i det du vill genomföra nu.

 

Torsdag 21/7

Inga transiter

 

Fredag 22/7

Solen går in i Lejonet

I dag träder Solen in i sitt eget tecken Lejonet! Det skiftar energierna rejält! Efter Solens passage genom känsliga Kräftan så blir det nu en mer extrovert energi. Nöjen, resor och kreativitet gynnas nu. Så planera in att ha kul, en resa och att vara i flärdfulla miljöer!

 

Lördag 23/7

Merkurius, Lejonet trigon Jupiter, Väduren 9*

Denna vecka bjuder på ännu en härlig transit och det är Merkurius möte med Jupiter! Det är en av de härligaste transiterna. För nu kan du förvänta dig positiva nyheter. Du blir kvicktänkt och fylld av underbara idéer. Din längtan efter att resa blir mer intensiv och det kan vara perfekt att planera en längre resa med ett spännande tema längre fram. Skriv ner de härliga idéer som kommer till dig nu!

 

Söndag 24/7

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.