Astroguidning vecka 3: Njut av månens magi!

En ny vecka står för dörren igen! I denna vecka får vi njuta av en underbar fullmåne i Kräftan. Månen styr över Kräftan så detta är en känslomässig, intuitiv och vacker fullmåne. Dessutom bildas det spännande aspekter till Pluto och Neptunus. Njut av månmagin!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 3, 2022

Tiden 17/1 – 23/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Uranus går framåt i Oxens tecken efter att ha varit retrograd sen 20 augusti 2021 och laddat sin energi, nu vänder han framåt och ändrar spelplanen igen! Dessutom går Solen in i Vattumannen, som Uranus härskar över i veckan så nu blir det ett energiskifte att se fram emot.

 

Måndag 17/1

Inga transiter

 

Tisdag 18/1

Fullmåne på 27.50* Kräftan

Detta är en vacker fullmåne då Solen och Pluto är i konjunktion till varandra i Stenbocken och i opposition till fullmånen i Kräftan. Månen bildar dessutom en trigon till Neptunus i Fiskarna. Med Pluto som styr vattentecknet Skorpionen och Neptunus som styr vattentecknet Fiskarna så bidrar det med stark intuition och djupa känslor under dagarna för fullmånen.

Månen, som styr Kräftan, är kraftfull nu. Kräftan är det kardinala vattentecknet som står för moderlighet, intuition, våra familjer, släkten och vårt hem. Så detta är en känslosam tid och du kan känna dig sentimental och det kan komma upp minnen från din barndom nu. Det kan kännas spännande att släktforska och stärka banden till dina rötter.

Som alltid vid fullmåne så är det bra att fundera på vad som fullbordas för dig nu. Vad känner du att du är klar med? Reflektera gärna över om det var något du startade i mitten av juli? Meditera gärna under den kraftfulla fullmånen och känn intuitivt vad det är dags att släppa taget om nu.

Uranus direkt på 10* i Oxen

Nu börjar Uranus sin direkta rörelse framåt på 10* i Oxen. Uranus är planeten som väcker upp oss, han kallas ”the awakener”, den inre rebellen, nytänkande och frihetskämpen! Uranus vill gå nya vägar och tänka i nya banor. Nu befinner han sig i Oxen sedan några år tillbaks. Oxen står för Moder Jord, den vackra planeten vi bor på, så här handlar det om att tänka i nya banor och att vi ska leva på andra sätt på Moder Jord än vad vi gjort tidigare. Vi kan se communities växa fram, ett större intresse för att odla och att leva i samklang med naturen nu. Uranus styr jordskorpan så dessvärre kan det bli jordskred, jordbävningar, vulkanutbrott, stormar och bränder de kommande veckorna. Uranus i Oxen får oss också att tänka i nya banor vad det gäller vårt sätt att försörja oss, våra finanser och världsekonomin. Så nu kan vi få ta del av intressanta nyheter om världsekonomin.

 

Onsdag 19/1

Inga transiter

 

Torsdag 20/1

Solen går in i Vattumannen

Nu går Solen in i det fasta lufttecknet Vattumannen, som styrs av Uranus, som ju precis påbörjar sin direkta rörelse i Oxen. Så veckan innebär ett energiskifte då Solen lämnar det traditionella ledande jordtecknet Stenbocken och går in i framtidsinriktade Vattumannen. Nya nyheter, en längtan efter större frihet och att lösa gamla problem på nya sätt kommer i fokus. Med Solen i Vattumannen passar mental träning och tankens kraft perfekt.

 

Fredag 21/1

Inga transiter

 

Lördag 22/1

Inga transiter

 

Söndag 23/1

Solen i konjunktion till Merkurius på 3.22* Vattumannen

Solen och Merkurius möts i nytänkande vattumannen, det vi kan förvänta oss är nyheter, ökad mental stimulans och väldigt gynnsam kommunikation. Det är en perfekt dag att skriva ner de tankar och idéer som kommer till dig för du är väldigt kvicktänkt.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.