Astroguidning vecka 30: Skjut upp det du kan skjuta upp

På måndag kan du passa på att skjuta upp dina plikter och låta dagen vara spontan. När Merkurius möter Mars kan ditt tålamod försämras och det är lätt att tappa humöret. Akta dig för att säga saker du kan komma att ångra.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 30, 2022

Tiden 25/7 – 31/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Under veckan som kommer så bildas en del kvadraturer på planethimlen. De vittnar ofta om spänningar och en känsla av att sitta fast på olika sätt. Så, var medveten om var du känner att du sitter fast och gör en plan på hur du ska förändra saker och ting. Men, ha lite tålamod du kanske inte kan förändra allt direkt. Merkurius och Saturnus transit i slutet av veckan kan ge dig lite pessimistiska tankar, men ha tålamod.

Nymånen i Lejonet är en härlig och gynnsam nystart på allt som har med kreativitet att göra. Även tankar är kreativa så använd den härliga energin till att tänka nya tankar och gör nya planer.

 

Måndag 25/7

Venus, Kräftan kvadratur Jupiter, Väduren 9*

Om du kan så låt den dagen få vara spontan, ledig och lekfull för denna transit gör dig lättjefull. Du vill hellre njuta av livet än att ta tag i olika plikter. Det är en så härlig energi om det får komma till sin rätt. Så om du kan så skjut upp det som går att skjuta upp och fånga dagen.

 

Tisdag 26/7

Merkurius, Lejonet kvadratur Mars, Oxen 15*

När Merkurius och Mars möts i kvadratur så blir viljan och drivkraften stark. Det kan innebära kort tålamod och frustration. Så försök att sakta ner dig själv så att du inte driver diskussioner på ett sätt som gör att du agerar i affekt. Försök att komma ihåg att räkna till tio och inte drivas på för snabbt, för då kan du säga saker som du ångrar senare.

 

Onsdag 27/7

Inga transiter

 

Torsdag 28/7

Nymåne 6* Lejonet

I dag är det nymåne i Lejonet kl: 17:54. Solen härskar över Lejonet och Solen (och Månen)  bildar nu en tursam trigon till Jupiter! Så detta är en härlig nymåne fylld av hopp och optimism. Dessutom vänder Jupiter retrograd i dag och det ger dig fina möjligheter att lyssna till dina guider, ställ frågan inom dig vart du är på väg och vad din själ längtar efter och skapa nya mål i ditt liv! Solen bildar även en opposition till Pluto så det kan vara bra att du är medveten om att du kan vilja att förändras i andra riktningar nu. Var sann mot dig själv och följ din guidning.

Jupiter vänder retrograd på 9* Väduren (retrograd till 24/11 då på 29* Fiskarna)

I dag vänder himlens Guru, lyckoplaneten Jupiter retrograd i Väduren. Han kommer röra sig i retrograd rörelse ända till 24/11. Den 28/10 kommer han lämna Väduren och backa in i Fiskarna igen. Där han kommer befinna sig till 20/12 då han åter gör sitt inträde i Väduren.

När Jupiter vänder retrograd så skapas det en fin tid för att stanna upp och vända dig inåt i introspektion, meditation och att lyssna till dina guider. Jupiter är himlens guru som står för ditt högre medvetande, så under de kommande månaderna så växer du på ett andligt plan.

Merkurius, Lejonet kvadratur Uranus, Oxen 19*

Nu möts Merkurius och Uranus i en spänd kvadratur och när Uranus är med på ett hörn så kan dina planer förändras snabbt. Så försök att hålla lite extra koll på alla detaljer i dag och var beredd på att du kan behöva ändra dina planer i sista sekund.

 

Fredag 29/7

Inga transiter

 

Lördag 30/7

Inga transiter

 

Söndag 31/7

Merkurius, Lejonet opposition Saturnus (Rx), Vattumannen 23*

När Merkurius möter Saturnus i en opposition så kan du uppleva att dina tankar blir mer allvarliga, likaså din kommunikation. Det kan vara svårare i dag att kommunicera och göra din röst hörd, vilket gör att du kan känna dig ensam. Det kan vara bra att du skriver ner det du vill säga först, om det är ett viktigare samtal du behöver ha, så är du bättre förberedd. Men, som tur är så är alla transiter övergående, så om inte annat så låt saker och ting bero så länge.

En liten tjuvkik in i nästa vecka visar att redan på måndagen har vi den allra bästa av transiter!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.