Astroguidning vecka 38: Ta nya steg i livet

Veckan som kommer har många härliga transiter att bjuda på med dubbla transiter i början av veckan. Solen går in i Vågen och det är höstdagjämning den 23/9. Den 25/9 är det en vacker nymåne i Vågens tecken. Venus härskar över denna måne och bidrar med en strävan efter harmoni och balans.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 38, 2022

Tiden 19/9 – 25/9

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

 

Måndag 19/9

Solen, Jungfrun trigon Pluto, Stenbocken 26*

Merkurius, Vågen opposition Jupiter, Väduren 5*

När Solen och Pluto möts i denna trigon så intensifieras din livskraft och du har all kraft du behöver för att ta itu med det du vill. Det är en brinnande passion som leder dig framåt. Med Merkurius som samtidigt bildar en opposition till Jupiter så blickar du mot dina stora mål i livet och detta gör det till en underbar dag att skriva ner de mål du siktar på och använda denna positiva energi till att sätta fart!

 

Tisdag 20/9

Venus, Jungfrun trigon Uranus, Oxen 19*

Denna transit är extra härlig för dig som är kreativ och som ägnar dig åt att skapa. I dag kan du få originella idéer som du kan förverkliga. Det är också en spännande dag i kärlek! En redan existerande relation kan få en ny glöd. Om du är singel så kan du träffa en ny spännande person som får ditt hjärta att slå volter!

 

Onsdag 21/9

Inga transiter

 

Torsdag 22/9

Inga transiter

 

Fredag 23/9 – höstdagjämning

Solen går in i Vågen

Merkurius går retrograd in i Jungfrun

Solen och Merkurius konjunktion 0* Vågen

I dag vandrar Solen vidare från det flexibla jordtecknet Jungfrun och in i det ledande lufttecknet Vågen. Om Solen i Jungfrun fått dig att skapa underbara strukturer och rutiner så är det nu dags att lyfta blicken och släppa detaljerna för nu ökar din intellektuella förmåga. Dessutom möter Merkurius Solen på 0* Vågen, så de möts i dörren in till Venusstyrda och skönhetsälskande Vågen. Merkurius för att åter gå tillbaka in i Jungfrun då han är retrograd och Solen för att gå vidare in i Vågen.

De kommande veckorna med Solen i Vågen kommer präglas av diplomati, fred, att skapa harmoni och balans och om kärlek!

Med denna veckas härliga inledning så passar det perfekt att ta nya steg i livet nu. Jungfruns energier är flexibla och du kan ha känt dig lite vilsen, men nu kan du känna hur saker och ting klarnar.

 

Lördag 24/9

Venus, Jungfrun opposition Neptunus, Fiskarna 24*

När kärleksfulla Venus möter Neptunus i Fiskarna så är det viktigt att försöka se saker och ting som de verkligen är. För Neptunus skapar illusioner och det är lätt att ha på sig rosa glasögon och se personer och omständigheter som man vill att de ska vara och inte som de verkligen är. Så var lite extra försiktig vad det gäller kärlek och ekonomi just nu.

 

Söndag 25/9

Nymåne 3* Vågen

I kväll har vi en vacker nymåne i Vågens tecken! Månen är i gott sällskap av Solen, Merkurius och Venus och bildar fina transiter även till Jupiter, Neptunus och Pluto.

Venus styr denna måne och Venus är fredens, diplomatins, harmonins och kärlekens Gudinna. Så det passar bra att fundera på vad du kan göra för förbättringar i ditt liv så du upplever att du får mer harmoni och balans i livet. Likaså är det en fin dag att sätta upp nya målsättningar i dina relationer, framför allt i kärleksrelationer. Kanske är det dags att ni tar er kärlek till nästa nivå?

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.