Astroguidning vecka 39: Nu vänder Merkurius retrograd!

En ny vecka står för dörren och det sker en hel del transiter på himlavalvet. Bland annat så vänder himlens budbärare Merkurius retrograd i Vågen, luftens kardinala tecken som styr bland annat kärlek, de sköna konsterna, skönhet, diplomati och rättvisa.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 39, 2021

Tiden 27/9 – 3/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Dessa veckor vi befinner oss i nu präglas mycket av elementet luft! Luft styr det intellektuella som tankar, idéer och vårt mentala fokus. Med hela fem planeter i luftens olika tecken: Vågen, Vattumannen och Tvillingarna och även med Månen i Tvillingarna i mitten av veckan så främjas allt som har med kommunikation att göra. Det är en perfekt tid att föra fram dina idéer, göra planer och att skriva, tala och sjunga.

 

Måndag 27/9

Nu är det dags igen!

Merkurius vänder retrograd på 25* i Vågens tecken. Merkurius kommer vara retrograd till 18/10 då han vänder framåt igen på 10* i Vågen. Merkurius är kommunikatören och nu rör han sig bakåt i lufttecknet Vågen. Det är Merkurius tredje retrograd, hans tidigare retrograder i år har varit i de andra lufttecknen Vattumannen och Tvillingarna.

Under Merkurius retrograd så är det viktigt att ha koll på allt som rör kommunikation på alla plan. Om du till exempel behöver skriva avtal under denna tid, så läs det väldigt noga så det inte blir några missförstånd. Om du ska ut och resa så håll koll så du inte har bokat fel dag eller till fel plats. Nu vill det till att ha koll på detaljerna!

Under Merkurius retrograd är det perfekt att samla ihop alla lösa trådar. Om jag använder engelskan ”re” här så kan du tänka att re-think, re-do, re-turn och re-union. På svenska skulle det betyda ungefär tänka om, göra om, återvända och återförenas. Så under denna tid kan saker och ting falla väl på plats. Saker och ting och även människor från ditt förflutna kan dyka upp igen.

 

Tisdag 28/9

Inga transiter

 

Onsdag 29/9

Venus, 21.22* Skorpionen bildar en vacker trigon till Neptunus, 21.22* Fiskarna. Denna fina energi ger oss fina drömmar, romantik och ökar vårt välbefinnande. Det är en underbar energi för att dagdrömma sig i väg, lyssna till sin intuition och guidas framåt i livet. Det är en mjuk och fin transit som också ökar vår förmåga att sträcka ut en hand och hjälpa varandra. En känsla av oneness sprider sig.

 

Torsdag 30/9

Solen på 6.58* i Vågen bildar nu en trigon till Saturnus, 6.58* i Vattumannen. Detta är en härlig transit som ger dig möda för tidigare ansträngningar och du kan känna att stressen lättar. Det är en transit som bidrar med att du är villig att ta större ansvar, du växer och utvecklas av härliga utmaningar.

 

 

Fredag 1/10

Venus, 22.49* i Skorpionen, bildar en spänd kvadratur till Jupiter, 22.49* i Vattumannen. Venus och Jupiter trivs väldigt bra tillsammans och nu när de möts i en spänd kvadratur så finns det en risk att de båda planeterna går över sina gränser. Det skapar en lättjefull stämning och det är inte säkert att du får så mycket gjort, om det inte handlar om kärlek, nöjen och shopping då. Det finns en risk att pengarna kan rinna genom fingrarna med en känsla av att allt löser sig. Så håll kolla så du inte hänger dig åt frosseri på olika plan. Lagom är bäst!

Merkurius, 24.19* Vågen, bildar en spänd kvadratur till Pluto, 24.19* i Stenbocken återigen. Senast detta skedde var 22/9, så återigen känner vi av följande energier. Denna transit skapar en känsla av att vilja veta sanningen, det dolda, och det kan ta sig uttryck i att gräva djupare i det som du kan uppleva döljs för dig. Det kan ge dig nya insikter men försök att inte dras med ner i djupet av olika information för det kan bidra till mer extrema åsikter och då är det viktigt att du verkligen vet att du har fakta för det du säger annars kan du möta tufft motstånd.

 

 

Lördag 2/10

Venus, 24.19* Skorpionen, bildar en härlig sextil till Pluto, 24.19* Stenbocken. Veckoslutet bjuder på än mer kärlek när Venus, kärlekens planet möter intimiteten hos Pluto. Det ger en längtan efter närhet och befintliga relationer kan djupna. Om du är singel så kan passionen plötsligt slå till med full kraft!

 

Söndag 3/10

Inga transiter

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min nya webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.