Astroguidning vecka 4: Det är förändringar på gång

Förändringarnas vindar blåser när Solen och Uranus utmanar varandra och information som varit dold för oss kan komma fram i ljuset när Merkurius möter Pluto.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 4, 2022

Tiden 24/1 – 30/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

En ny vecka står för dörren. Av de personliga planeterna så har vi Merkurius som är retrograd och backar tillbaka in i Stenbocken. Venus som gått retrograd sedan den 19/12 vänder nu framåt igen i Stenbocken och Mars går in i Stenbocken. Så Stenbockens energi aktiveras. Stenbocken är jordens ledtecken står för auktoriteter, stora organisationer, det konservativa och att sakta och strävsamt ta sig framåt. Så, det är som en känsla av att nu ska det bli ordning och reda på torpet. Du kan uppleva det som att du vill skapa tydligare struktur och se till att få saker och ting gjorda.

 

Måndag 24/1

Mars in i Stenbocken

I dag går planeten Mars in i Stenbocken. Mars är planeten som står för motivation och drivkraft på det personliga planet. I Stenbocken så kan du känna dig motiverad att bygga upp en stabil grund att stå på, att göra en tydlig plan för din karriär och att låta saker och ting få ta tid.

Mars är också krigarplaneten som förknippas med guden Ares i den grekiska mytologin. Så, det finns också en varning här att Mars kan komma till uttryck genom att man vill utmana och eventuellt även gå till attack, saker och ting kan ske väldigt snabbt.

Så, det är bra att räkna till tio och att sova på saken. Så hoppas vi att det också blir sans och förnuft i det spända läget vi har i Europa just nu.

 

Tisdag 25/1

Inga transiter

 

Onsdag 26/1

Merkurius retrograd lämnar Vattumannen och går åter in i Stenbocken

Merkurius är retrograd och påbörjade sin retrograda bana den 14/1 på 10 i Vattumannen. Nu backar han alltså åter in i Stenbocken. Vattumannen står för frihetslängtan, nya tankar och att gå nya vägar. När nu Merkurius backar åter in i konservativa Stenbocken så är det bara att ha tålamod, att vänta och att hålla sig till regler och bestämmelser, ett litet tag till.

 

Torsdag 27/1

Inga transiter

 

Fredag 28/1

Inga transiter

 

Lördag 29/1

Venus vänder direkt på 21* i Stenbocken

Venus, kärlekens planet, den gudomliga feminina energin, som styr diplomati, fred och de sköna konsterna vänder nu framåt igen. Venus har varit retrograd sen den 19/12 i Stenbocken. Under denna tid har hon också laddat sin energi tillsammans med mäktiga Pluto då de har varit i konjunktion. Pluto är djup och hemlighetsfull och Venus är diplomatisk och eftersträvar rättvisa. Nu vänder Venus framåt igen i sin feminina energi och utmanar orättvisor och det som är konservativt. Venus i ditt eget horoskop blir mer kraftfull och kärleken ser spännande ut. Du kan ha kommit fram till vem du är och vad du önskar under denna tid.

 

Merkurius och Pluto i konjunktion på 27* i Stenbocken

Merkurius, himlens budbärare laddar nu energi hos Pluto. Pluto står för hemligheter, det fördolda och Merkurius nyfikenhet och kommunikativa förmåga gör att vi kan förvänta oss nyheter om det som har varit dolt för oss på något sätt. Plötsligt kommer saker och ting fram i ljuset och det är bra att sätta ord på de djupa känslor som kan påverka dig nu.

 

Söndag 30/1

Solen i Vattumannen i kvadratur till Uranus i Oxen på respektive 11*

Solen och Uranus utmanar varandra i denna kvadratur. Uranus står för förändringar av olika slag. Du kan känna på dig att det är förändringar är på gång. Som alltid med Uranus så sker förändringar plötsligt och ofta utan förvarning. Men som sagt var, Uranus bidrar till positiva förändringar även om de kan kännas lite omskakande när det sker. Uranus är ”uppväckaren” som får oss att vakna upp. Det är förändringarnas vindar som blåser i dag.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.