Astroguidning vecka 45: Lita på din intuition i skakiga tider

Det händer mycket på planethimlen och veckan som kommer kan bli både omtumlande och inspirerande. Se till att lyssna inåt och följ din intuition.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 45, 2022

Tiden 7/11 – 13/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Solen, Merkurius och Venus befinner sig tillsammans på runt 20* i Skorpionen, dessa tre bildar en positiv trigon till Neptunus i Fiskarna. Dessutom bildar de opposition till Uranus i Oxen där också fullmånen på tisdag äger rum.

Mars har påbörjat sin retrograd sen den 30/10 på 25* Tvillingarna och vänder direkt i mitten av januari, det gör att du laddar din inre drivkraft från djupt inom dig.

Under veckan som kommer så är det största som sker fullmånen med månförmörkelse på 16* i Oxens tecken.

Den 25/10 var det nymåne med solförmörkelse i Skorpionen, så det är en kulmen i denna förmörkelsetid som sker nu. Precis intill fullmånen i Oxen befinner sig Uranus som står för kaos, chock och förvirring men också för den inre rebellen. Så denna fullmåne kan upplevas som en skakig tid.

I förmörkelsetiden är det som att vi får en knuff i ryggen av Universum, att vi knuffas framåt och behöver ta nya steg i livet. Oxen och Skorpionen står för ekonomi och resurser, dina och andras. Är det steg du behöver ta för att skapa en större trygghet i livet nu? Kanske är det just det som har hänt de senaste veckorna för dig?

Solen och Merkurius bildar båda opposition till Uranus vilket Venus också gjorde i slutet av förra veckan. Detta kan få dig att tänka om i vissa frågor i ditt liv. Det är en tid för förändringar nu, även om marken känns skakig så lita till din intuition den är stark nu med så många planeter i Skorpionen och dessa bildar dessutom en positiv trigon till Neptunus i Fiskarna.

Måndag 7/11

Venus, Skorpionen kvadratur Saturnus, Vattumannen 19*

Med denna utmanande transit mellan Venus och Saturnus så kan det uppstå spänningar i relationer just nu. Det kan vara svårt att nå fram till varandra och ni kan uppleva en del spänningar i relationen, men det blir snart bättre igen.

 

Tisdag 8/11

Fullmåne, månförmörkelse 16* Oxen

Detta är en mäktig fullmåne i Oxens tecken, som dessutom innebär en månförmörkelse. Som jag skrev tidigare så är det en kulmen som hänger ihop med solförmörkelsen den 25/10. Även under 2023 kommer det ske en månförmörkelse vid Oxens fullmåne den 28/10.

Oxen och Skorpionen styr över ekonomi och resurser och vi ser nu hur det är just jordens resurser, som exempelvis el och gas, som är i fokus. Oxen symboliserar Moder Jord och hur vi hanterar hennes resurser är i fokus. Skorpionen står för resurser vi delar med andra, så temat är tydligt över världen just nu.

Det är som en game-changer som utspelar sig och det sker stora förändringar nu.

På ett personligt plan så handlar det om dig och dina resurser och även om de resurser du delar med andra. Vad kan du göra för att se till så att du känner dig trygg. Det är bra att fundera på det nu och göra det förändringar du behöver.

Fullmånen är dessutom i konjunktion till Uranus, rebellen och planeten som står för kaos och förvirring. Kanske är det dags för din inre rebell att ta till orda nu och göra revolt för att leva i din sanning?

Solen, Merkurius och Venus bildar fina aspekter till Neptunus så det är en perfekt tid för drömmar och visioner. Skapa en vision om hur du vill att ditt liv ska se ut och dröm dig in i framtiden och följ din intuition.

Solen konjunktion Merkurius, 16* Skorpionen

Solen och Merkurius befinner sig tillsammans nu i intuitiva, djupa Skorpionen. Solen står för din livskraft och den fylls nu på djupt inom dig, Merkurius bidrar med att du kan sätta ord på det du känner, skriv gärna ner de förändringar du önskar göra.

 

Onsdag 9/11

Solen, Skorpionen opposition Uranus, Oxen 16*

Merkurius, Skorpionen opposition Uranus, Oxen 17*

Solen, din livskraft och Merkurius, din inre kommunikatör befinner sig båda i djupa Skorpionen och bildar nu en opposition till Uranus i Oxen. Det kan få dig att helt tänka om i vissa frågor i ditt liv och det ger dig kraften att verkligen agera på det du känner och din intuition leder dig till. Du får kraft att manifestera det du tror på.

 

Torsdag 10/11

Venus, Skorpionen trigon Neptunus; Fiskarna 23*

Venus och Neptunus blinkar nu till varandra över himlavalvet och ljuv musik uppstår. Kärleken ser fin och spännande ut nu. Likaså att skapa och vara kreativ, framför allt musik. Det är en vacker transit och den sprider glitter över dagen. Använd denna härliga energi till att gå på dejt eller att vara kreativ.

Merkurius, Skorpionen kvadratur Saturnus, Vattumannen 19* 

I dag kan du få saker och ting gjorda även om det känns tungt och du har svårt att hitta motivationen. Det är en bra dag för mentalt arbete och med bra struktur och planering så blir det bra. I dag är också en dag då du ska vara extra noga med kontrakt av olika slag och gärna anlita en rådgivare om det är viktiga kontrakt som ska skrivas. 

 

Fredag 11/11

Solen, Skorpionen kvadratur Saturnus, Vattumannen 19*  

Denna transit kan upplevas utmanande då karmaplaneten Saturnus, även känd som den stränga fadern utmanar dig. Det kan få dig att tappa lite av din självkänsla, att tvivla på dig själv och att kanske till och med bli lite nedstämd. För Saturnus ger utökat ansvar och ställer krav. Men, du lär få gjort det du har föresatt dig att göra. Ibland får man bara kavla upp armarna och ta tag i det man behöver göra. Det känns om inte annat bra efteråt.

 

Lördag 12/11

Merkurius, Skorpionen trigon Neptunus, Fiskarna 23*  

Detta är en härlig transit och precis som gårdagens trigon mellan Solen och Neptunus skänker den inspiration och kreativitet till dig som skapar. Det är en svävande härlig energi som du kan använda dig av för att skriva, skapa musik och drömma vackra dagdrömmar.

 

Söndag 13/11

Venus, Skorpionen sextil Pluto, Stenbocken 26*  

Återigen är det kärlek i luften när kärleksplaneten Venus nu också bringar en fin transit till djupa och passionerade Pluto. Relationer får ett större djup och en mer själslig gemenskap är att vänta. Om du är singel så kan känslorna verkligen hetta till nu och passionen kan slå till.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.